Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted

aha, gađaš da su krivi nastavnici ili školski psiholog, jasno.

ako mene pitaš, meni lično nije bitno jer mi posle stava struke da je ovaj zločin nekažnjiv stvarno ništa više nije bitno.

možete da ih sve pustite na slobodu i proglasite da je pobedila justicija.

sem što me je ovaj forum naučio kako ću birati advokate ako mi ikada budu zatrebali u životu a nadam se da neće.

• +1 3
  • Tužno 1
Posted
2 minutes ago, Sammael said:

KK nije i ne može da bude krivično odgovoran, pa je fokus ove teme na onome ko može - VK.

Pa ni on ne može.

Problem s time je što se nateže krivičnopravni sistem do mere uspostavljanja opasnog presedana, da bi se zadovoljila javnost.

To ume posle i da uzvrati.

• +1 1
  • Haha 1
Posted
4 minutes ago, Sammael said:

KK nije i ne može da bude krivično odgovoran, pa je fokus ove teme na onome ko može - VK.

Ne pričam o pravu, previše je to zamršeno za mene kao laika, osim što mi je jasno da je naš pravni sistem zatečen spuštenih gaća u ovom slučaju.

I da je prvostepena presuda neodrživa.

• +1 2
Posted
4 minutes ago, Eleniko said:

aha, gađaš da su krivi nastavnici ili školski psiholog, jasno.

ako mene pitaš, meni lično nije bitno jer mi posle stava struke da je ovaj zločin nekažnjiv stvarno ništa više nije bitno.

možete da ih sve pustite na slobodu i proglasite da je pobedila justicija.

sem što me je ovaj forum naučio kako ću birati advokate ako mi ikada budu zatrebali u životu a nadam se da neće.

Ne razumeš i nije ti jasno.

Ja hoću da dokučim kolika je stvarna odgovornost oca i majke, a koliko je do psihopatije samog KK.

Ono što mene užasava je : a šta ako je KK bio duševno zdrav?

• +1 2
Posted

taj ti je odgovor očigledan ali eto po rečima struke ni to nije krivica /VK/

jel mogu ja tebe nešto da pitam

prema kome osećaš najveću empatiju

prema ubijenoj deci?

prema njihovim roditeljima?

prema kk?

prema roditeljima?

za koga ti je najviše bitno da bude pravda zadovoljena, ako ne može za sve?

• Tužno 1
Posted

uške ne budi tužan, ako budem pobio silne ljude ili počinio sličan težak zločin

uzeću te za branioca

ti si se preporučio

daj jedan smajli

Posted

Žao mi je svih, prvo stradale dece i njihovih roditelja, onda sestre KK, pa njegovih roditelja.

Svi su žrtve ovog ubice.

Pravda ne može biti zadovoljena osim da se pobije cela porodica Kecmanović. To bi bila jedina pravda. 

Jel bi mogao ti da izvršiš tu pravdu?

Posted

ne slažem se sa tvojom presudom, ti to izvršavaj

ja sam svoje već napisao, najveća kazna za oca 

• +1 2
Posted

Ok, nit se ja slažem s tvojom. Sve pet.

• Vojvodo,serdare 1
Posted
4 hours ago, duma said:

Ako zaista ne razlikuješ izbegavanje i proganjanje, u pitanju je ozbiljna stvar. Osobe koje izbegavanje doživljaju kao priganjanje imaju ozbiljnu bolest i ako se ne leče opasne su po okolinu. Naprimer, Kosta je na spisak verovatno stavio decu koja su ga izbegavala, a on je to projektovao u proganjanje. Kad je pucao svi su ga proganjala 

Mnogo bolja opcija je da su samo bezobrazan, pa podmećeš. 

Kosta je imao spisak dece koju ne zeli u svojoj blizini koji je napravio po nekom kriterijumu. Mozda ga je otac ucio da treba da mrzi decu ciji roditelji imaju drugacije misljenje o nekoj temi od njega. Mozda ga je ucio da na spisak stavi takvu decu.

I nacisti su smatrali da ne zele jevrejsku decu u blizini svoje dece, pa ih nisu izbegavali nego progonili. 

Da se podsetimo, eksplicitno si rekao i vise puta ponovio, da bi ti smetalo da tvoje dete bude u blizini deteta ciji roditelji smatraju da ovde nema krivicng dela izazivanje opste opasnosti, jer bi tu decu smatrao opasnim za svoje dete. 

Posted

u vezi ovog prebacivanja odgovornosti na školu

i nekakvog spiska lepih želja šta škola treba da radi uključujući i jebote nekakav finski model

imate u beogradu nekoliko škola koje naginju tome, na primer nemačka, ISB /international school of belgrade/

gde je kvalitet nastave osetno bolji nego u regularnim školama

gde su školski psiholozi angažovani na detekciji slučajeva koji bi mogli imati negativan ishod

uz sve to, postoje ljudi koji žive bukvalno od pružanja usluga za koje deca ostanu uskraćena

jer zauzeti, sebični roditelji koji ne žele da odvoje slobodno vreme za one koje su napravili

poznajem takvu osobu, često je podjebavam da radi sa zapuštenom decom bogatih roditelja

ali bukvalo, radi sa decom u njihovim domovima, a to je najčešće neki senjak/dedinje, BNV i tome slično.

tim ljudima je lakše da daju 50e nego da provedu sat dva sa njima

iz te perspektive a posebno iz ugla da je kk valjda posle razvoda živeo sa majkom /hipoteziram/

mogu da zamislim da je vk mislio da je to što je odveo sina u streljanu bilo kvalitetno provedeno vreme sa njim i za njega.

• +1 1
Posted
3 minutes ago, Uskebasi said:

Kosta je imao spisak dece koju ne zeli u svojoj blizini koji je napravio po nekom kriterijumu. Mozda ga je otac ucio da treba da mrzi decu ciji roditelji imaju drugacije misljenje o nekoj temi od njega. Mozda ga je ucio da na spisak stavi takvu decu.

I nacisti su smatrali da ne zele jevrejsku decu u blizini svoje dece, pa ih nisu izbegavali nego progonili. 

Da se podsetimo, eksplicitno si rekao i vise puta ponovio, da bi ti smetalo da tvoje dete bude u blizini deteta ciji roditelji smatraju da ovde nema krivicng dela izazivanje opste opasnosti, jer bi tu decu smatrao opasnim za svoje dete. 

ko se tome nadao od tebe

Posted
17 minutes ago, Eleniko said:

ko se tome nadao od tebe

Milsis da nije opasno praviti spiskove dece koju ne želiš pored svog deteta? 

Posted
17 minutes ago, Eleniko said:

uz sve to, postoje ljudi koji žive bukvalno od pružanja usluga za koje deca ostanu uskraćena

jer zauzeti, sebični roditelji koji ne žele da odvoje slobodno vreme za one koje su napravili

poznajem takvu osobu, često je podjebavam da radi sa zapuštenom decom bogatih roditelja

ali bukvalo, radi sa decom u njihovim domovima, a to je najčešće neki senjak/dedinje, BNV i tome slično.

tim ljudima je lakše da daju 50e nego da provedu sat dva sa njima

O kakvom radu je rec?

Posted
4 minutes ago, Dada said:

O kakvom radu je rec?

Na engleskom special needs educator, ne znam da li postoji neko preciznije objašnjenje od defektolog. Mada je dosta njenog posla rad na poremećajima učenja sa psihičkom pozadinom kao što je disleksija i slično.

• +1 1