Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, dragance said:

Pa čemu onda rasprava i galama zaista ako nas boli kurac za VK i KK, kao i za Slobu?

Jel negde neko iskazao zabrinutost za vk i kk? 

Ako se slozimo da je presuda nezakonita, doneta pod pritiskom izvrsne vlasti od strane sudije "specijalca", onda je apsolutno nebitna sudbina vk i kk. Problem je u tome sto ti tvrdis da je pobedila pravda i da je sudstvo bilo na visini zadatka, a ja tvrdim da nije.

• Vojvodo,serdare 1
Posted

Ne, ja mislim da je pobedila pravda. Za sudstvo i od njega ne očekujem ništa. To što jednom nešto pogode da urade kako treba ne znači da je i ovo loše ili da je sve suoer - nije ni blizu.

• +1 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
1 minute ago, dragance said:

Za sudstvo i od njega ne očekujem ništa. 

da li ovo znači da se uopšte ne bi obraćao sudovima ako bi neko tvoje pravo bilo ugroženo ili narušeno?

Posted

Pravda ili pravo?

Pravda.

Pravda ili zakon?

Pravda.

Toliko.

• +1 4
Posted
1 minute ago, pt 2.0 said:

da li ovo znači da se uopšte ne bi obraćao sudovima ako bi neko tvoje pravo bilo ugroženo ili narušeno?

Ne znači.

• Hvala 1
Posted
10 minutes ago, dragance said:

Ne, ja mislim da je pobedila pravda. Za sudstvo i od njega ne očekujem ništa. To što jednom nešto pogode da urade kako treba ne znači da je i ovo loše ili da je sve suoer - nije ni blizu.

I Vučić misli da je pobedila pravda. Čak je to i unapred obećao

• Haha 1
Posted
22 minutes ago, bejzbolka said:

Pa evo ti nađi osnov za odgovornost mirno okupljenih studenata u zgradi fakulteta koji ne idu na nastavu i ne polažu ispite.

I kojima usput ni profesori ne drže tu istu nastavu i ne zakazuju ispite.

Nemam ja sta da trazim. Ja pitam pravnike, koji cekaju ko zapete puske da ukazu na krsenje zakona i propisa. Ako pravnici javno cute, laici ce smatrati da se nista ne krsi..

Posted
56 minutes ago, Mel said:

Na stranu DPRK, problem tu je sto verovatno pola tih sto ih puste po tim boljim zemljama ne bi trebalo da pustaju uopste like ikada. Nego znajuci ih kakvi su tu verovatno teraju neke druge krajnosti da se uklope u koliko % ima da bude rehabilitovano iako ih niko od tih sto ih pustaju ne bi pripustio u kucu, jer spajs mast flou.

S tim se slažem. 

Posted
9 minutes ago, Eleniko said:

Pravda ili pravo?

Pravda.

Pravda ili zakon?

Pravda.

Toliko.

Mnoogo pogresno!!!

Ko kaze sta je pravda? Ti? Ja? PPP advokati? PPP masa? Bilo koja masa?

Uvek i svuda po zakonu!!!

A zakon/pravo treba sto vise da se priblizava pradi.

Iz ovog slucaju treba nesto nauciti. Nisam strucnjak, ali mozda spustiti donju granicu za barem za teska krivicna dela... itd.

• +1 6
Posted
11 minutes ago, Uskebasi said:

I Vučić misli da je pobedila pravda. Čak je to i unapred obećao

I sada izjednačavaš mene i Vučića?

Vučić se protivio izručenju Slobe. Baš kao i ti, smatra danje to bilo nezakonito.

Ako može ono tvoje, može i ovo moje?

Posted
8 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Nemam ja sta da trazim. Ja pitam pravnike, koji cekaju ko zapete puske da ukazu na krsenje zakona i propisa. Ako pravnici javno cute, laici ce smatrati da se nista ne krsi..

Protestima na fakultetu se ne krši ništa. I Đuka i Vučićević drobe već mesec dana da su to "ozbiljna krivična dela", samo što nikako da saopšte koja.

• +1 1
Posted

Sudstvo u Srbiji je dosta unakaženo neustavnom smenom oko 1000 sudija i tužilaca u tzv. pravosudnoj reformi koju je sprovodio DS. Rezultat toga je da su smenjeni postali hardcore fanovi SNS i uradili bi bukvalno sve što žvalava hulja naredi, pravo je tu u drugom planu. Nije da je i pre toga bilo sjajno, daleko od toga, ali ovo je bilo baš dodatno i totalno grobarenje.

• +1 1
  • Wub 1
Posted
2 minutes ago, Aće said:

Sudstvo u Srbiji je dosta unakaženo neustavnom smenom oko 1000 sudija i tužilaca u tzv. pravosudnoj reformi koju je sprovodio DS. Rezultat toga je da su smenjeni postali hardcore fanovi SNS i uradili bi bukvalno sve što žvalava hulja naredi, pravo je tu u drugom planu. Nije da je i pre toga bilo sjajno, daleko od toga, ali ovo je bilo baš dodatno i totalno grobarenje.

I smenjeni i nesmenjeni su hardkor fanovi svake vlasti, zato što se plaše nekih novih reformi.

• -1 1
Posted
9 minutes ago, bejzbolka said:

Protestima na fakultetu se ne krši ništa. I Đuka i Vučićević drobe već mesec dana da su to "ozbiljna krivična dela", samo što nikako da saopšte koja.

A blokiranjem raskrsnica?

Posted
17 minutes ago, dragance said:

I sada izjednačavaš mene i Vučića?

Vučić se protivio izručenju Slobe. Baš kao i ti, smatra danje to bilo nezakonito.

Ako može ono tvoje, može i ovo moje?

Ja se nisam protivio izrucenju Slobe. Sto se mene tice mogli su da ga vežu i u gepeku prebace preko granice. Isto kao sto mogu vk i kk da spakuju da pošalju vucicevim partnerima za koje kaze da su mu to trazili. 

Ali da se ne lazemo da je to po zakonu, da ne silujemo pravo i pretvaramo se da smo saosecajni pravednici

• Hvala 1
  • Vojvodo,serdare 1