Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
4 hours ago, uini said:

posto je "probleme" u italicu: jel to znaci da noz u skoli u kojoj je 3. maja bilo nezapamceno masovno ubistvo, nije problem ili kako?

ocigledno je da moramo ovde jedan back to basics da uradimo, da bismo uopste zdravorazumski diskutovali.

Nešto si ovde pogrešno učitao, Djura je razmenio misao samnom o glavonjinom uzimanju u ruke  rešavanju problema . Moja pitanja o nožu su logična pitanja u mojoj glavi jer u opisanom sledu dogadjaja oko tog noža ( ono što je bilo u medijima ) nema logike. Nož naravno jeste problem ali je meni i sve oko toga problem. Kad glavonja kaže  da su dečaka sa nožem u rancu  izveli u dvorište  i pretresli njegov sin i ortaci meni nešto zvoni u glavi - pa nek je i pola istine , zašto su ga izveli u dvorište, kako su to oni njega izveli u dvorište i našli mu nož,  i zašto prosto nisu obavestili  o svojoj sumnji odmah policajca pa da on to uradi.  I kad smo kod drugarske  sumnje , znači li to da su mu regularno pretresali stvari  i zašto) . Ako je nož vadio i pretio , druga je priča.  A u priči ovako bombastično skrojenoj za naslove u novinama  je mnogo šupljina 

• +1 8
Posted
26 minutes ago, ljuttko said:

Ako je nož vadio i pretio , druga je priča.  

njet; unos noza u skolu je samo po sebi ogroman problem. unos noza u ribnikar multiplicira taj ogroman problem. ukoliko taj unos noza nije prvi & nije neprimecen proteklih meseci, odnosno, prijavljen je napismeno, onda taj multipliciran problem postaje u sistemskom smislu neverovatan, posto, ne znam kako i da li je potrebno objasnjavati sta se tamo desilo.

daklem, ne moze u ribnikaru da se to tretira, hej, budala nosi noz, vec takva budala mora ekspresno da najebe na vise nivoa, zakonskih, razume se.

...

oko ovog lika se apsolutno slazem, samo sto on mene kao roditelja apsolutno ne zanima u kontekstu svega sto se desilo i jos vaznije, svega sto se nije desilo ni u ribnikaru, niti u zemlji, od 3. maja naovamo. 

Posted

je li ijedan medij pisao o tome da je noz prijavljen napismeno i da ga djecak navodno u skolu unosi mjesecima?

Posted
Just now, morgana said:

je li ijedan medij pisao o tome da je noz prijavljen napismeno i da ga djecak navodno u skolu unosi mjesecima?

nije. na prethodnim stranama sam napisao da sam to juce cuo od roditelja koji je to napismeno prijavio pre par meseci.

zato i pisem sa ogradom "ukoliko nije prvi unos & neprimecen & prijavljen", posto jel'te, nemam dokaz.

Posted
Just now, uini said:

nije. na prethodnim stranama sam napisao da sam to juce cuo od roditelja koji je to napismeno prijavio pre par meseci.

zato i pisem sa ogradom "ukoliko nije prvi unos & neprimecen & prijavljen", posto jel'te, nemam dokaz.

to moze samo da znaci da je informaciju tesko ili nemoguce provjeriti, ali i korak dalje - da o njoj nema dovoljno indicija da bi mediji, mislim na ove iole pristojne, uputili pitanje skoli da li pismena zabiljeska o nozu postoji. mozda vremenom bude drugacije ali sad je tako. ne vidim da imamo osnova da se kacimo za napismenu prijavu noza.

• +1 1
Posted
7 hours ago, uini said:

mni lično je malko sumanuto da trošimo tastaturu oko nekog debosa željnog pažnje, kada je ribnikar od dana masovnog ubistva pa nadalje, slika i prilika kako se "rešavaju" stvari, odnosno, kako je osnovni modus operandi, gurnuti sve pod tepih, jer, nije se desilo, osim za one nesrećne ljude kojima se desilo.

Zar nisu suđenja u toku (i za Ribnikar i za Dubonu)? Svako malo mi iskoči poneka vest sa suđenja, ne čitam, sve to što se desilo mi je previše mučno i uznemirujuće, ne trebaju mi detalji.

Važno je da ne bude prikrivanja dokaza, mada ne znam koji su dokazi više potrebni.

Posted
10 minutes ago, morgana said:

to moze samo da znaci da je informaciju tesko ili nemoguce provjeriti, 

nisam siguran da razumem: tesko proveriti da li postoji pisan dopis, svakako nije.

mozda je u trenutku navodnog pisanog dokaza bilo nesto tesko proveriti ali od juce, to vise ne vazi.

uvek postoji mogucnost da neko izmislja, zaista ne zivim u necijoj glavi, niti radim u skoli, pa da znam.

u svakom slucaju, taman da je prvi put doneo noz u skolu, to ne sme da se relativizuje, vec temeljno istrazi i da se donesu neke odluke, kako pojedinacno za ovaj kejs, tako i za skolu, kao kolektiv koji je ionako preko svake granice traumatizovan.

iskreno se nadam da ce se nesto dogoditi na temu.

Posted
10 minutes ago, JozoMujica said:

Zar nisu suđenja u toku (i za Ribnikar i za Dubonu)? Svako malo mi iskoči poneka vest sa suđenja, ne čitam, sve to što se desilo mi je previše mučno i uznemirujuće, ne trebaju mi detalji.

Važno je da ne bude prikrivanja dokaza, mada ne znam koji su dokazi više potrebni.

sudjenja su nesto sto nema vise veze sa skolom, ja pisem o nekakvom smislenom effortu, da se skola, uz pomoc institucija, pobrine na nekoliko nivoa oko saniranja svakojake stete u granicama mogucnosti. tu imamo nula poena.

Posted

vi se sad sigurno zajebavate kada pišete da postoji institucija pismene prijave unosa noža u ribnikar

možda bolje da čitam šta su forumašice i forumaši jeli danas

• +1 1
  • Haha 1
Posted
11 hours ago, ljuttko said:

On i žena mu su se utrpavali pred svaku kameru i gde god može ko grinje

Ko mu je žena od onih što su bile redovne po emisijama…?

@uini kako je taj roditelj koji je navodno obavestio školu pre 2 meseca utvrdio da ovo dete nosi nož u školu?

Posted
25 minutes ago, pt 2.0 said:

Ko mu je žena od onih što su bile redovne po emisijama…?

@uini kako je taj roditelj koji je navodno obavestio školu pre 2 meseca utvrdio da ovo dete nosi nož u školu?

Bojana Nedeljković, ona je bila neki faktor u savetu roditelja , recimo zamenica i makar na nekoliko televizija sam je videla , što u studiju, što  sa izjavama novinarima gde god, taj savet roditelja je onaj što se posvadjao i preglasavao oko svega posle tragedije u školi .

ono što sam u nekim medijima pročitala ( proletelo mi je pred očima i sada ne znam gde je ) je da je dečak bio opomenut zbog nekog neprimerenog sadržaja na tiktoku. neko ga je valjda prijavio školi a škola opominjala i završilo se time da , šta god je to bilo, neće više.  A pitanje kako bi neko utvrdio da on nosi nož u školu ( ili bilo koji djak i u Ribnikaru i drugde ako ga nije pokazivao )   ja ponavljam evo  dosadna ko zunzara, uz dodatak, opet, kako su drugovi iz razreda to i sad utvrdili i izveli ga na pretres i razoružavanje u dvorište. Pošto o dogadjaju manje više ništa ne znamo sem nekoliko haotičnih i kontradiktornih izjava a izgleda ni mediji ne znaju ništa pa eto ja naglas razmišljam i nagadjam

• +1 3
  • Hvala 2
Posted
3 hours ago, Eleniko said:

vi se sad sigurno zajebavate kada pišete da postoji institucija pismene prijave unosa noža u ribnikar

možda bolje da čitam šta su forumašice i forumaši jeli danas

iznenadio bi se za šta sve roditelji umeju da pišu pismene prijave, usmene prigovore da i ne pominjem  :D sestra mi predaje u jedoj osnovnoj školi, ima i ovde profesora i ostalih struka iz škola, krstila sam se levom i desnom  i rukom i nogom

• +1 2
Posted
9 minutes ago, ljuttko said:

Bojana Nedeljković, ona je bila neki faktor u savetu roditelja , recimo zamenica

žena duleta glavonje nedeljkovica 

odnosno majka glavonje juniora

Posted

sad sam našao da glavonja pravi podcast u produkciji loke mascoma, a ima epizodu u kojoj mu je sopstvena žena bila gost. a onda mi je izleteo i podcast u kome mu je gost saša mirković mici. vas krivim.

al dobro, ionako mi se ne spava.

• Haha 4
Posted

loka je debil i zločinac neuporedivo veći od glavonje

glavonja je postojao pre svih nas, njegova karijera nije nužno vezana za b92, mnogo ga je većim napravila laguna

• Hvala 1