20 hours ago20 hr 3 hours ago, gagilija said:drugari, ja sam otkrila kod sebe nesto pre mozda dva meseca. nisam znala da tinitis ne mora da bude piskavi zvuk, jer ovo kod mene je vise onako hucanje i brujanje....i sve vreme sam bila ubedjena da cujem neki huk iz cevi jer nam jedno vreme stalno neka voda sustala. i onda shvatim da nije vodovod....da li je to to? sta bi trebalo da radim, tj. sta mogu sama? kako se to dijagnostikuje?Pravac kod otorinolaringologa.Ako ti ne utvrdi ništa osim zujanja, tipa neku upalu ili nešto, moj odgovor na pitanje šta bi trebalo da radiš je - ništa.Pošto ga imaju mnoge slavne ličnosti pune para, a nisu izlečile, neće ti to rešiti ni neki naš ORL. Da može, taj čovek bi bio najbogatiji na svetu.Svakako da kod jakog pištanja treba pokušavati sve i naći način da se ublaži bar malo, ali kod blagih oblika gde ni ne znaš da li je zujanje ili ne, najbolji savet je da se ignoriše.Da imaš neko jako zujanje, znala bi i ne bi se pitala jesu li cevi ili nešto drugo.Ja imam blagi tinitus i evo, već sam zaboravio da ga imam, ova tema me podsetila. Utvrdio sam da nemam fizički problem i pičim dalje.Najbolji lek je ignorisanje. Mislim da se nekim vitaminima samo skreće pažnja na to da imaš tinitus, a neće ti realno ništa specijalno pomoći.Najjači lek je ignorisanje. I jedini realni. Ali prvo pravac ORL ordinacija.
20 hours ago20 hr 45 minutes ago, Hele said:Pravac kod otorinolaringologa.Ako ti ne utvrdi ništa osim zujanja, tipa neku upalu ili nešto, moj odgovor na pitanje šta bi trebalo da radiš je - ništa.Pošto ga imaju mnoge slavne ličnosti pune para, a nisu izlečile, neće ti to rešiti ni neki naš ORL.Da može, taj čovek bi bio najbogatiji na svetu.Svakako da kod jakog pištanja treba pokušavati sve i naći način da se ublaži bar malo, ali kod blagih oblika gde ni ne znaš da li je zujanje ili ne, najbolji savet je da se ignoriše.Da imaš neko jako zujanje, znala bi i ne bi se pitala jesu li cevi ili nešto drugo.Ja imam blagi tinitus i evo, već sam zaboravio da ga imam, ova tema me podsetila. Utvrdio sam da nemam fizički problem i pičim dalje.Najbolji lek je ignorisanje. Mislim da se nekim vitaminima samo skreće pažnja na to da imaš tinitus, a neće ti realno ništa specijalno pomoći.Najjači lek je ignorisanje. I jedini realni. Ali prvo pravac ORL ordinacija.da, moracu barem da znam sta je. hvala tiljudi, imate li neku preporuku, ja sam u dz novi beograd, a tamo je haos sa svim specijalistima, a od privatnih ne znam gde je dobro ili barem najmanje lose
19 hours ago19 hr 9 minutes ago, gagilija said:ljudi, imate li neku preporuku, ja sam u dz novi beograd, a tamo je haos sa svim specijalistima, a od privatnih ne znam gde je dobro ili barem najmanje loseNe verujem da je drama na orl, ako jeste zamoli doktora da ti da uput za neku ustanovu gde ima termina, zemun i bežanijska kosa recimo kao tebi najbliže.
19 hours ago19 hr 6 minutes ago, igoraki said:Ne verujem da je drama na orl, ako jeste zamoli doktora da ti da uput za neku ustanovu gde ima termina, zemun i bežanijska kosa recimo kao tebi najbliže.jeste, nema ih a bilo je i problem zbog zvucnog topa pa su jedno vreme obustavili preglede na ORL. i shit you not
19 hours ago19 hr 27 minutes ago, gagilija said:da, moracu barem da znam sta je. hvala tiljudi, imate li neku preporuku, ja sam u dz novi beograd, a tamo je haos sa svim specijalistima, a od privatnih ne znam gde je dobro ili barem najmanje loseJa, nažalost, nemam. Ova moja je davno otišla u penziju (zapravo ne znam ni da li je živa žena). Ali što se oglašavam: ona mi je bila ‘drugo mišljenje’ pošto mi je neki mladjahni dr kod Žutića dao pogrešnu dijagnozu i napisao da gluvim na oba uva. 17 minutes ago, gagilija said:jeste, nema ih a bilo je i problem zbog zvucnog topa pa su jedno vreme obustavili preglede na ORL.i shit you not