Jump to content

Last of Us HBO

Featured Replies

• Author
17 hours ago, Amos said:

Da li iko može da objasni logiku po kojoj Abby-na banda ne uzme 3 konja kad krenu nazad za Sijetl nego pešače?

Ne znam da li sam u životu video gluplje napisanu scenu.

Ko kaže da pešače? Vidimo scenu gde odlaze iz objekta. Možda su 5 kilometara odatle stašovali vozilo? Znamo da je WLF žestoko opremljen raznim prevoznim sredstvima i da je ova akcija bila odobrena od vođstva WLF... nisu ovi pobegli na jednom konju kao Eli i Dina već su bili detaljno organizovani. Jedno vozilo za transport i drugo sa resursima, pre svega gorivom. Logičnije nego da su krenuli konjima po nekim od najnegostoljubivijih zimskih terena u Americi a svakako znatno logičnije nego da su krenuli peške

Elem, epizoda nije prosti filer ni u kom smislu. Ne mora se igrati igra da se zna koliko je ovo bitna epizoda. Sjajno režirana i još bolje odglumljena. Jedan Emi za gospodina Pedra odmah neka daju. Scenografiju više ne treba ni pominjati, ovo je peak television.

Meni lično ubedljivo najbolja epizoda ove sezone, možda i sveukupno

Lalo Salamanca kralj. Kad god se pojavi u nekoj sceni ja imam osećaj da mu dugujem ozbiljnu lovu

• Replies 615
  • Views 35.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• nachi serija u kojoj se ljudi shape shiftuju u pecurke je prihvatljiva sve do momenta, kad kola treba da se poteraju na benzin star 20 godina, posto se tu povlaci granica o zdravom razumu.. najja

• Prva scena nove epizode, PP objašnjava klinki kako benzin vremenom gubi svojstva.

• The Road je jedan od onih filmova kojni ostave trajan utisak posle gledanja. A bogami i navedu te na razmišljanje, da li zaista želiš da preživiš neku potencijalnu apokalipsu.

Posted Images

3 hours ago, Arkadija said:

Ko je gledao Andora zna da u toj seriji imamo vrlo sličan odnos otac-usvojena ćerka. Za razliku od Elly koja se oglušila o sve što je otac pokušao da je nauči, uvek je radila sve suprotnmo logici i zadravom razumu, u Andoru imamo Keylu koja je slušala oca, i naučila je da nikada nigde ne ulazi, ako prethodno ne zna kako će da izađe. U Last of us imamo celu prošlu sezonu i sada još pride jednu filer epizodu da nam pojasni odnos otac-ćerka, a svi znamo da je mala debil na kub i da nam ne trebaju dodatni detalji. U Andoru imamo 4 efektna flashbeka i to je više nego dovoljno da razumemo dubinu njihovog odnosa, motivaciju i krajnji ishod.

A da, ali Andor je skroz drugačiji šou, priča o revoluciji u univerzumu koji je satkan od stotina, možda i hiljadu sati materijala, filmova, serija, knjiga, gde je to plot-driven narativ sa gomilom likova i frakcija, malo politike itd. Odlična serija, ali drugačija od LoU, nije mi za poređenje.

Last of Us je character-driven serija, u centru kojeg je odnos Džoela i Eli, zoNbi apokalipsa je samo setting. Mi gledamo dehumanizaciju protagoniste i humanizaciju antagoniste, razvoje likova na puno nivoa gde niko nije u pravu i svi su moralno sivi.

Ova poslednja epizoda je meni odlična, nipošto filer, saznali smo i zašto je mala bila ljuta na njega i zašto je generalno nadrkana i ljuta na ceo svet, videli smo kako je Džoel uskratio Judžinu poslednji razgovor koji je posle njemu uskraćen, dok je s druge strane Eli dobila ono što je zagovarala da Gejl dobije (iako u drugom okruženju) i ni za jedno nije dobro ispalo. Puno govori i o njemu kako se vratio u ulogu oca koja mu je oduzeta, razgovor na kraju epizode je bruka dobar, uostalom i cela sekvenca u Solt lejk sitiju je malo remek delo, pa i svaki osvrt na nju.

Sad, ja igre nisam igrao, brine me pominjanje četvrte sezone, pod jedan razvlačiće previše, a pod dva sva je prilika da će izaći iz okvira priče iz igara, a to je onda uvek lutrija kako će ispasti.

8 minutes ago, goofs said:

A da, ali Andor je skroz drugačiji šou, priča o revoluciji u univerzumu koji je satkan od stotina, možda i hiljadu sati materijala, filmova, serija, knjiga, gde je to plot-driven narativ sa gomilom likova i frakcija, malo politike itd. Odlična serija, ali drugačija od LoU, nije mi za poređenje.

Last of Us je character-driven serija, u centru kojeg je odnos Džoela i Eli, zoNbi apokalipsa je samo setting. Mi gledamo dehumanizaciju protagoniste i humanizaciju antagoniste, razvoje likova na puno nivoa gde niko nije u pravu i svi su moralno sivi.

Ova poslednja epizoda je meni odlična, nipošto filer, saznali smo i zašto je mala bila ljuta na njega i zašto je generalno nadrkana i ljuta na ceo svet, videli smo kako je Džoel uskratio Judžinu poslednji razgovor koji je posle njemu uskraćen, dok je s druge strane Eli dobila ono što je zagovarala da Gejl dobije (iako u drugom okruženju) i ni za jedno nije dobro ispalo. Puno govori i o njemu kako se vratio u ulogu oca koja mu je oduzeta, razgovor na kraju epizode je bruka dobar, uostalom i cela sekvenca u Solt lejk sitiju je malo remek delo, pa i svaki osvrt na nju.

Sad, ja igre nisam igrao, brine me pominjanje četvrte sezone, pod jedan razvlačiće previše, a pod dva sva je prilika da će izaći iz okvira priče iz igara, a to je onda uvek lutrija kako će ispasti.

Nisam uopšte poredila serije, jer je to nemoguće, nego odnos otac-usvojena ćerka.

• Author
19 hours ago, goofs said:

Sad, ja igre nisam igrao, brine me pominjanje četvrte sezone, pod jedan razvlačiće previše, a pod dva sva je prilika da će izaći iz okvira priče iz igara

Četvrta sezona će biti neophodna bez ikakvog razvlačenja. Cela treća mora biti o Abi, njen backstory i dani u Sijetlu paralelno sa Eli. A nakon toga u igri ima još dosta dešavanja... da ne spojlujem previše

Po meni je Abi deo priče još bolji za prebaciti na male ekrane... jedva čekam da vidim kakva će biti izvedba

čemu ovo spojlovanje sada znamo da eli neće likvidirati abi u zadnjoj epizodi ove sezone

Meni ovo postalo dosadno, strmeknulo se brže od Stranger Things.

On 20. 5. 2025. at 10:57, Milošica said:

Jel valja gledati ovo?

Da, bez ironije.

Nije lako osmisliti super priču prilagođenu na zadatim apokaliptičnim okolnostima u prvim epizodama. Ova serija ima te "dečje bolesti".

Scenografija je dobro urađena u poređenju sa sličnim serijama.

On 20. 5. 2025. at 12:29, arheolog1981 said:

Ko kaže da pešače? Vidimo scenu gde odlaze iz objekta. Možda su 5 kilometara odatle stašovali vozilo? Znamo da je WLF žestoko opremljen raznim prevoznim sredstvima i da je ova akcija bila odobrena od vođstva WLF... nisu ovi pobegli na jednom konju kao Eli i Dina već su bili detaljno organizovani. Jedno vozilo za transport i drugo sa resursima, pre svega gorivom. Logičnije nego da su krenuli konjima po nekim od najnegostoljubivijih zimskih terena u Americi a svakako znatno logičnije nego da su krenuli peške

Elem, epizoda nije prosti filer ni u kom smislu. Ne mora se igrati igra da se zna koliko je ovo bitna epizoda. Sjajno režirana i još bolje odglumljena. Jedan Emi za gospodina Pedra odmah neka daju. Scenografiju više ne treba ni pominjati, ovo je peak television.

Meni lično ubedljivo najbolja epizoda ove sezone, možda i sveukupno

Lalo Salamanca kralj. Kad god se pojavi u nekoj sceni ja imam osećaj da mu dugujem ozbiljnu lovu

Epizoda sama po sebi nije filer, ali su ove flešbek momente mogli da prebace u dijelovima u prethodne epizode koje su barem 50% popunjene filer materijalom. Slažem se da je Pedro genijalan i nije ni čudo da su epizode bez njega užasne, em su bile loše napisane, em je čovjek genijalac i dvije klinke teško mogu da popune rupu koja je nastala.

A fungi that can ‘eat you from the inside out’ could spread as the world heats up

Infection-causing fungi responsible for millions of deaths a year will spread significantly to new regions as the planet heats up, new research predicts — and the world is not prepared.

Pripremajte se fantom

• Author

Završi se sezona. Sam kraj je odličan, poslednja scena je do tačke kao iz igre i to mi je i najbolji deo epizode.

Ostatak pati od dečijih bolesti "kreativnog pisanja", neke potpuno nepotrebne stvari su dodate, neke još nepotrebnije izmenjene... nekoliko scena za prevrtanje očima ali to je bio slučaj sa 5 od 7 epizoda ove sezone. Prilično mi je jasno na osnovu dosadašnjeg pisanja i čije su to briljantne ideje i mogu samo da se nadam da će ih u sledećoj sezoni bolje filtrirati... neće, pogledati pod GoT 🤣

Očekujem znatno bolju treću sezonu bez obzira na sve... osvetu nisu predstavili ni 10% dobro kao u igri, ajde da vidimo da li mogu sjebati i iskupljenje.

PS

Mogu a verovatno i hoće 🤣

Obično sam kraj epizode kada pisci/režiseri završe tako da publika odmah želi gledati nastavak primene "cliffhanger". Ovde sezonu završiše na odmakli "cliff fall".

elem, dobra serija u rangu onih kad broj epizoda nikad nije dovoljan

• Author

Fun fact, Kejtlin Dever koja glumi Abi u seriji je bila viđena da glumi Eli pre nekoliko godina kada je film bio u planu... od toga se odustalo jer su smatrali da nije moguće u tom formatu ispričati priču prvog dela igre.

Ono što sam video u ovoj sezoni govori da je ubedljivo najbolji izbor za ulogu nekog lika iz igre pored Pedra Paskala... glumi upravo onako kako treba. Oseća se teskoba u svakoj sceni i da je još prate duhovi prošlosti... s druge strane Eli i Dina u pola epizoda su kao na pikniku sa idiotskim scenama koje mi je prosto neverovatno da su prošle neki brejnstorming. I will be dad kao jedan od glupljih primera

Potpuno promašena smisao Elinog odlaska u Sijelt i progresije njenog potonuća u slepu osvetu

znači da kejtlin nije morala da glumi mržnju prema maloj mormontici, koja joj je ukrala ulogu eli u seriji hihi

6 hours ago, arheolog1981 said:

Fun fact, Kejtlin Dever koja glumi Abi u seriji je bila viđena da glumi Eli pre nekoliko godina kada je film bio u planu... od toga se odustalo jer su smatrali da nije moguće u tom formatu ispričati priču prvog dela igre.

Ono što sam video u ovoj sezoni govori da je ubedljivo najbolji izbor za ulogu nekog lika iz igre pored Pedra Paskala... glumi upravo onako kako treba. Oseća se teskoba u svakoj sceni i da je još prate duhovi prošlosti... s druge strane Eli i Dina u pola epizoda su kao na pikniku sa idiotskim scenama koje mi je prosto neverovatno da su prošle neki brejnstorming. I will be dad kao jedan od glupljih primera

Potpuno promašena smisao Elinog odlaska u Sijelt i progresije njenog potonuća u slepu osvetu

Druže Abi je u igrici riped brute, ova sa krevetom ima 50 kilograma, toliko je niska da ne može vidjeti na špijunku.

Inače pretjeraše sa girlboss pozicijama, svaka pozicija je neka girboss. U toj zombi apokalipsa situaciji mislim da bi žene bile zaštićene zbog reproduktivnog svojstva i inferiornih fizičkih atributa, ali očigledno da su morali drugu poslugu porati.

• Author
1 hour ago, Jesper23 said:

Druže Abi je u igrici riped brute, ova sa krevetom ima 50 kilograma, toliko je niska da ne može vidjeti na špijunku.

Inače pretjeraše sa girlboss pozicijama, svaka pozicija je neka girboss. U toj zombi apokalipsa situaciji mislim da bi žene bile zaštićene zbog reproduktivnog svojstva i inferiornih fizičkih atributa, ali očigledno da su morali drugu poslugu porati.

Odluka da u igri bude razbacana je isključivo zbog gameplay efekta... hteli su da se drugačije igra sa dva lika i to je sva pamet. Kejtlin je najbolji mogući kasting. Uveren sam da će dobrim delom zbog nje same treća sezona biti za klasu bolja šta god kreativni pisci smislili. Još samo da ovo leto krene snimanje da ne čekamo dve godine novu sezonu :)