Weenie Pooh Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 26 minutes ago, ToniAdams said: e volim sto i odje imaju nameru da istraju u tom nekom jos od vokin deda prihvacenom konceptu da metci rastu na drvecu il mozda u zemlji ko krtola pa eto mali debil ima fore da gadja onu neku metu dok joj nedosadi Pa vidiš da su se sa automobila diskretno prešaltali na jahanje konja. Tako će i sa metaka na strele i koplja, šta hvali™. Dobar je Joel koji očajnički pokušava da uštedi na obući, krpi li krpi one cipele koje mu se raspadaju, da bi na kraju dobio ganc nove. 1
gone fishing Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 pa džebanu su uzeli od mrtvih gejpedera u 3 epizodi - oni su imali zalihu u podrumu da opreme vod vojske - kod njih se može i sada kupiti municija čak i za stare puške, mada zašto bi to neko koristio u apokaliptičnom svetu umesto m70 nije mi jasno 1
Weenie Pooh Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 13 minutes ago, gone fishing said: pa džebanu su uzeli od mrtvih gejpedera u 3 epizodi - oni su imali zalihu u podrumu da opreme vod vojske Još jedna propuštena prilika da se resource scarcity učini bitnim elementom zapleta. Ima kod Stivena Kinga u jednoj od Dark Tower knjiga odlično predstavljena dinamika revolveraša u post-apokaliptičnom svetu kome polako ali sigurno ponestaje džebane, pa mora da se lomi i premišlja kod svakog pucnja. Onda pokvasi pola redenika zato što je zaspao na plaži pa ne može da zna koji će opaliti a koji neće, svašta nešto...
gone fishing Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 (edited) svaki preper koji drži do sebe ima barem 1 neotvorenu konzervu sa 700 metaka za automatsku pušku za slučaj apokalipse koju očekuje, amerima očigledno nije problem da kupe na hiljade takvih metaka, kod nas mislim da je važilo pravilo da se može kupiti max 30 metaka godišnje, tako da da, kod nas bi municija nestala jako brzo, kod američkih prepera, koji znaju da bi u nekoj budućnosti i municija mogla da bude vredno sredstvo za trampu za hranu ili lekove, verovatno je da imaju na hiljade komada i verovatno da svako selo tamo ima barem po jednog hordera oružija i municije.... Edited February 21, 2023 by gone fishing 1
Duhovnost, ljubav i med Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 Скоро у свим последњим зомби серијалима зомбији су споредни, акценат је на бруталним људским скупинама, зомбији служе само као филмско средство да ресетују цивилизацију на "животињску" моралност. У претходној епизоди поменули су убијеног вођу, који је био пожртвован, хуман, саосећајан, сви су га волели, али и да није своју групу људи водио га напретку. У том смислу ова серија није оригинална, једина оригиналност је што еволуиране гљиве праве сав тај хаос, а гљиве иначе симболички у историји човечанства имају исцелитељску улогу и симболички су духовна надградња човечанства, симбол су како шаманских надахнућа , тако и великих научних продора, а никад нису имале овако деструктивну улогу, и у науци прва асоцијација на гљиве је Флемингов пеницилин који спасава милионе људи. А сада их преко популарне културе убацити у колективно несвесно као "негативце", не знам колико је то добро за духовно здравље. #ПравдаЗаГљивице 1
ToniAdams Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 to sto si napisao vazi doslovce za sve zombi uratke, uvek na kraju imamo coveka kao ultimativno zlo, dakle svi zombi putevi vode do coveka. sami zombiji i nisu negativci, oni nisu ni dobri ni losi, oni su prosto jadni, odrpani, prljavi, houmlesi, gladni, okupljaju se u grupama kako bi preziveli, kapiram da zapravo predstavljaju ljudski rod, zapravo onaj vecinski deo, onda objasnjavaju konzumerizam i potrosacku kulturu, skupljaju se po trznim centrima, i generalno centrima potrosackog drustva, imas jednu recenicu u dead setu kad onaj sto lici na kostunicu kaze za studio u kom snimaju velikog brata "to im je kao svetiliste". verovatno je najeksploatisanija forma horor filma zombi horor, tako da tesko da bilo sta moze da bude ponovo originalno, ali na drugim mestima treba traziti kvalitet, a to je za mene koliko suptilno prodaju levicarenje kao agendu. 2
kipo Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 4 hours ago, Weenie Pooh said: Ima kod Stivena Kinga u jednoj od Dark Tower knjiga odlično predstavljena dinamika revolveraša u post-apokaliptičnom svetu kome polako ali sigurno ponestaje džebane, pa mora da se lomi i premišlja kod svakog pucnja. Onda pokvasi pola redenika zato što je zaspao na plaži pa ne može da zna koji će opaliti a koji neće, svašta nešto... Sad me sjecanje slabo sluzi, ali ako je na plazi, to je druga knjiga, kad izlaze stvorovi sa klijestima i kad ostane bez dva prsta (kao Django Rajnhard uzgred ) 1
kipo Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 2 minutes ago, ToniAdams said: to sto si napisao vazi doslovce za sve zombi uratke, uvek na kraju imamo coveka kao ultimativno zlo, dakle svi zombi putevi vode do coveka. sami zombiji i nisu negativci, oni nisu ni dobri ni losi, oni su prosto jadni, odrpani, prljavi, houmlesi, gladni, okupljaju se u grupama kako bi preziveli, kapiram da zapravo predstavljaju ljudski rod, zapravo onaj vecinski deo, onda objasnjavaju konzumerizam i potrosacku kulturu, skupljaju se po trznim centrima, i generalno centrima potrosackog drustva, imas jednu recenicu u dead setu kad onaj sto lici na kostunicu kaze za studio u kom snimaju velikog brata "to im je kao svetiliste". verovatno je najeksploatisanija forma horor filma zombi horor, tako da tesko da bilo sta moze da bude ponovo originalno, ali na drugim mestima treba traziti kvalitet, a to je za mene koliko suptilno prodaju levicarenje kao agendu. Nekrofil 1
ToniAdams Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 e gledajte fido ko voli originalne zonbije
Weenie Pooh Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 4 minutes ago, kipo said: Sad me sjecanje slabo sluzi, ali ako je na plazi, to je druga knjiga, kad izlaze stvorovi sa klijestima i kad ostane bez dva prsta (kao Django Rajnhard uzgred ) To, to, The Drawing of the Three, poslednja knjiga u serijalu da valja. Dobro, i treća je koliko-toliko okej, ali posle sledi sunovrat.
kipo Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 (edited) 4 minutes ago, Weenie Pooh said: posle sledi sunovrat. Ja nisam ni zavrsio. Do Suzane dosao i ne znam dal' sam procitao do kraja. Bas bezvezluk postalo Zapravo, u Vukovi Kale sam uzivao. vrijedno pomena i onaj kingovski neToken svijet. Edited February 21, 2023 by kipo
Weenie Pooh Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 7 minutes ago, ToniAdams said: to sto si napisao vazi doslovce za sve zombi uratke, uvek na kraju imamo coveka kao ultimativno zlo, dakle svi zombi putevi vode do coveka. sami zombiji i nisu negativci, oni nisu ni dobri ni losi, oni su prosto jadni, odrpani, prljavi, houmlesi, gladni, okupljaju se u grupama kako bi preziveli, kapiram da zapravo predstavljaju ljudski rod, zapravo onaj vecinski deo, onda objasnjavaju konzumerizam i potrosacku kulturu, skupljaju se po trznim centrima, i generalno centrima potrosackog drustva, imas jednu recenicu u dead setu kad onaj sto lici na kostunicu kaze za studio u kom snimaju velikog brata "to im je kao svetiliste". verovatno je najeksploatisanija forma horor filma zombi horor, tako da tesko da bilo sta moze da bude ponovo originalno, ali na drugim mestima treba traziti kvalitet, a to je za mene koliko suptilno prodaju levicarenje kao agendu. Bila je pre sad već dosta godina jedna solidna analiza popularnosti zombijevskih vs. vampirskih scenarija u medijima. Kao, zombiji su za bougie srednju klasu, ljude ubeđene da su bolji od beslovesne mase koja proždire sve pred sobom, da bi se snašli pucajući im u glavu. A vampiri su za sirotinju raju koja osećaju da iznad nje postoji jedna maliciozna klika viših bića koja im siše krv, a mami nas mogućnošću da se i sami učlanimo u taj klub. Bitna razlika, vampiri su nešto strašno što želimo da budemo (a realno nikad nećemo biti), dok su zombiji nešto strašno što ne želimo da budemo (a realno već jesmo). The haves vs. the have-nots. 4
ToniAdams Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 nije da nema smisla mada su u posl vreme vampiri nekako za siparice, emo pickice i hipstere osim let the right one in 1
Weenie Pooh Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 2 minutes ago, kipo said: Ja nisam ni zavrsio. Do Suzane dosao i ne znam dal' sam procitao do kraja. Bas bezvezluk postalo Dobro si odlučio, čista travestija je sam kraj. Spoiler alert, Roland u poslednjih par kilometara od Kule pokupi neko retardirano dete (valjda lika iz neke desete knjige), pa mu taj mali Brana™ gumicom obriše Crimson Kinga koji sa balkona baca bombe. I shit you not. Strašno, strašno. 1
Weenie Pooh Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 (edited) 4 minutes ago, ToniAdams said: nije da nema smisla mada su u posl vreme vampiri nekako za siparice, emo pickice i hipstere osim let the right one in Pa jeste, plebs odustaje polako od vere u upward mobility, ne radi nas više priča o tome kako ćemo postati super moćni i besmrtni i tralala. True Blood je valjda bio poslednji veći komercijalni uspeh na tu foru, ili je možda Twilight bio posle toga, ne sećam se. Ja od V:TM Bloodlines na ovamo nisam konzumirao vampire, a zonbija se gledalo onoliko. Edited February 21, 2023 by Weenie Pooh 1
Recommended Posts