May 19May 19 31 minutes ago, Arkadija said:Postaju nepodnošljive ove epizode koje kao treba da nam "prodube" likove, a u stvari su najobičniji fileri, a cela sezona ima 7 epizoda, pa jbt. Pri tom je u prošloj protraćeno pola na devojački izlet po Sijetlu.
May 19May 19 Da li iko može da objasni logiku po kojoj Abby-na banda ne uzme 3 konja kad krenu nazad za Sijetl nego pešače?Ne znam da li sam u životu video gluplje napisanu scenu.
May 19May 19 Bilo je valjda 3 konja, uzeli su dva ako se ne varam, Dina, Džesi i El su se vratili u grad na dva konja i vukli su leš. Logika, jbmliga, ekipa je bila vrlo humana prema svima koji nisu Džoel, valjda su računali da će im trebati za povratak u Džekson. Možda budemo videli razjašnjenje.
May 19May 19 Ako su uzeli konje onda oni idu negde iza njih sami i nevezani. Ovo troje koje si pomenuo se zaista vraćaju na dva konja, što scenu čini još 20 puta glupljom.
May 19May 19 Gle stvarno, zaboravih taj kadar. Možda Eli nije bila u stanju da jaše, mada ne znam šta joj se fizički desilo, onaj lik ju je šutnuo valjda? Sledeća je već tri meseca kasnije, ona još u bolnici
May 19May 19 Ovo nije Eli nego Abby. Njih je petoro i niko nije povredjen, treba da pešače od Vajominga do Sijetla, s mogućnošću da neko krene za njima. Oni im ostave konje i krenu peške.Eli se vraća sa Dinom i Džejsonom na 2 konja. Znači, JEDNOG KONJA SU OSTAVILI nikome ispred kuće na planini. Šilo za led u oko je malo za ovaj nivo postapokaliptisanja. You can't make this shit up. Edited May 19May 19 by Amos
May 20May 20 9 hours ago, Amos said:Ovo nije Eli nego Abby. Njih je petoro i niko nije povredjen, treba da pešače od Vajominga do Sijetla, s mogućnošću da neko krene za njima. Oni im ostave konje i krenu peške.Eli se vraća sa Dinom i Džejsonom na 2 konja. Znači, JEDNOG KONJA SU OSTAVILI nikome ispred kuće na planini. Šilo za led u oko je malo za ovaj nivo postapokaliptisanja. You can't make this shit up.Obzirom da su od Sijetla do Vajominga stigli isto peške, nameće se logičan odgovor, ne umeju da jašu konje.
May 20May 20 10 hours ago, Amos said:Ovo nije Eli nego Abby. Njih je petoro i niko nije povredjen, treba da pešače od Vajominga do Sijetla, s mogućnošću da neko krene za njima. Oni im ostave konje i krenu peške.Eli se vraća sa Dinom i Džejsonom na 2 konja. Znači, JEDNOG KONJA SU OSTAVILI nikome ispred kuće na planini. Šilo za led u oko je malo za ovaj nivo postapokaliptisanja. You can't make this shit up.To je i meni palo na pamet, pet likova (klinaca) ubije jako bitnog čovjeka za tvoju zajednicu. Krenuli su nazad pješke po mećavi, a oni imaju konje, snajpere i ostala sranja. Bukvalno bi ih za dva dana sustigli i pobili kao zečeve.I ona scena gdje Eli, Dina i Džesi pobjegnu Skarsima iz njihovog parka mi je nadrealna. Plot armor all around, pa poslije toga dva lika iz WLF ekipe ne mogu da pogode Eli koja trči sprat ispod sa automatskim oružjem. Pri tome prihvatamo narativ da Eli i Dina nisu obične tinejdžerke i da su one bile trenirane i da znaju klati zombije obzirom da je došlo do velikih promjena u svijetu usled apokalipse. Očigledno onda da WLF ekipa nije imala isti tretman i da su tamo nesposobni levati koji prvi put vide pušku.
May 20May 20 Ma svašta je problem. Smrznuti zaraženi koji se bude pod metar snega i odjednom su poskočni, puni energije. Micelija nije undead, jebo vas konj (), sastavljena je od vode i ledi se kao sve u prirodi.
May 20May 20 12 minutes ago, Jesper23 said:To je i meni palo na pamet, pet likova (klinaca) ubije jako bitnog čovjeka za tvoju zajednicu. Krenuli su nazad pješke po mećavi, a oni imaju konje, snajpere i ostala sranja. Bukvalno bi ih za dva dana sustigli i pobili kao zečeve.Bukvalno su im zombiji pojeli ceo grad, neće oni juriti nikoga nigde i to ovi znaju.A za te snežne je objašnjeno da gornji, smrznuti sloj čuva od zime ove uspavane ispod.Preteruje se sa nitpickovanjem, gledamo neko apokaliptično društvo u kom su ljudi sve samo ne racionalni, odmereni i pametni. Ima plot armora, naravno, i da, glup je bio plan da dve klinke same idu u Sijetl, ali da nije toga ne bismo imali šta da gledamo, a i to je dobro izrezonovano u seriji.
May 20May 20 Ko je gledao Andora zna da u toj seriji imamo vrlo sličan odnos otac-usvojena ćerka. Za razliku od Elly koja se oglušila o sve što je otac pokušao da je nauči, uvek je radila sve suprotnmo logici i zadravom razumu, u Andoru imamo Keylu koja je slušala oca, i naučila je da nikada nigde ne ulazi, ako prethodno ne zna kako će da izađe. U Last of us imamo celu prošlu sezonu i sada još pride jednu filer epizodu da nam pojasni odnos otac-ćerka, a svi znamo da je mala debil na kub i da nam ne trebaju dodatni detalji. U Andoru imamo 4 efektna flashbeka i to je više nego dovoljno da razumemo dubinu njihovog odnosa, motivaciju i krajnji ishod.
May 20May 20 6 minutes ago, goofs said:Bukvalno su im zombiji pojeli ceo grad, neće oni juriti nikoga nigde i to ovi znaju.A za te snežne je objašnjeno da gornji, smrznuti sloj čuva od zime ove uspavane ispod.Preteruje se sa nitpickovanjem, gledamo neko apokaliptično društvo u kom su ljudi sve samo ne racionalni, odmereni i pametni. Ima plot armora, naravno, i da, glup je bio plan da dve klinke same idu u Sijetl, ali da nije toga ne bismo imali šta da gledamo, a i to je dobro izrezonovano u seriji.Ma razumijem ja sve to, mogli su i tu odbranu bolje pripremiti. Mogli su neki jarak iskopati, razvući bodljikavu žicu da uspori prilazak, ili napraviti neke prepreke kako bi mrtvace malo grupisali, pa onda da pobacaju buradi i da ih razvale na gomili, ovako je bilo suviše random.I nije stalno snijeg i led, takođe šalju patrole, valjda bi vidjeli tovar zombija, morali su nekako doći do tog mjesta, nisu pali sa neba.Ali dobro, da ne kenjamo mnogo, i pored tih "sitnih" stvari treba reći da je sranje ova odluka o 3 sezone i tonu filer epizoda i sadržaja.
May 20May 20 37 minutes ago, goofs said:Preteruje se sa nitpickovanjem, gledamo neko apokaliptično društvo u kom su ljudi sve samo ne racionalni, odmereni i pametni. Ima plot armora, naravno, i da, glup je bio plan da dve klinke same idu u Sijetl, ali da nije toga ne bismo imali šta da gledamo, a i to je dobro izrezonovano u seriji.Zaista se trudim da ne nitpickujem, imao sam vec sprdnju na tu temu sa Tango&Cashom, ali ovo sa konjima je bilo zaista glava da zaboli.