Radoye Posted January 12 Posted January 12 18 hours ago, dragance said: Bilo je tu više blokade Irske od strane Britanije, kao kazna za pobune. Irska je bila deo Britanije, United Kingdom of Great Britain and Ireland. Unitarna drzava, jedan parlament, s tim sto su se Skotima priznavali njihovi tradicionalni zakoni dok su Irska i Vels bili pod direktnom upravom. Tokom kompletnog perioda dok je u Irskoj vladala glad iz Irske su se izvozile zitarice i proizvodi od njih za Englesku u velikim kolicinama - ovo nije bilo dostupno sirotinji zbog visoke cene, oni su se hranili krompirom koji su opustosile stetocine. 5 hours ago, Shan Jan said: Citao sam i o tome da su u britanskom parlamentu potezali tezu da je to kazna od Boga sto su irci katolici i da treba pomoci samo onima koji idu medju protestantne. I jos suludije - da oni Englezi koji pomazu Ircima zapravo im cine zlo jer Irci treba da osete kaznu za svoj los nacin zivota, te da ako to ne bude, zauvek ce ostati prljavi i nesposobni kao tada. To su potezali upravo oni koji su najvise profitirali na situaciji sa visokim cenama hrane. Kukuruz uvezen iz Amerike da se distribuira kao pomoc gladnima na kraju je bacen u more jer slobodno trziste. Krupni zemljoposednici iz Engleske su koristili situaciju da budzasto otkupljuju obradivu zemlju u Irskoj od lokalnog stanovnista i pretvaraju je u pasnjake za ispasu stoke. Profit uber alles. Ako cemo formalno to da pravdamo bozijom kaznom protiv prljavih katolika, so be it. The spice must flow. 1
Seabass Posted January 12 Posted January 12 https://www.theguardian.com/us-news/2025/jan/12/steve-bannon-calls-elon-musk-racist Steve Bannon condemns Elon Musk as ‘racist’ and ‘truly evil’ Samo nek se kolju izmedju sebe. 1 2
Weenie Pooh Posted January 15 Posted January 15 11 minutes ago, dunja said: ko je autor? Ne znam, podelio neko u ovom threadu Branka Marčetića o Elonovom fejk gejmingu. Nisam hteo da delim pošto znam da smo ovde već pričali o tome. 1
Weenie Pooh Posted Thursday at 10:32 Posted Thursday at 10:32 Sam Harris bio iznenađen Elonovim manjkom integriteta kad mu je ostao dužan milion dolara zbog lagano dobijene opklade Prijateljstvo propo 1 2
Weenie Pooh Posted Thursday at 10:34 Posted Thursday at 10:34 + Elon o svom dobrom drugu Semu, posle izgubljene opklade:
zorglub Posted Friday at 13:44 Posted Friday at 13:44 Elon Musk Says SpaceX Starship Rocket Explosion Was Entertaining 1
Recommended Posts