Sestre Bronte Posted July 29, 2023 Posted July 29, 2023 Ne znam zašto ignorišeš aftermarket. Ako je zbog poentiranja i raspravi, onda ok. 1
Peter Fan Posted July 29, 2023 Posted July 29, 2023 55 minutes ago, Braća Strugacki said: Ne znam zašto ignorišeš aftermarket. Ako je zbog poentiranja i raspravi, onda ok. Pa ne ignorisem, vec je on zanemariv za autoproizvodjace. To trziste je za firme kao AC Delco, Mopar, Bosch, HELLA, te proizvodjace guma, docim kajmak servisiranja skupljaju auto-kuce, a ne proizvodjaci. To omogucava dilerima i da prezive (makar u Americi) jer su oni do CV-19 jako malo zaradjivali po prodanom autu, gro profita dolazi od servisiranja, zavaljivanja produzenih garancija, te dio kolaca od kredita koje uzimaju kupci od banaka. I tu je Tesla u prednosti, jer oni nemaju mrezu dilera, vec prodaju direktno i svo servisiranje koje nije u okviru garancije ide njima u dzep. Mada elektricni auti ni nemaju neke zahtjevne servise.
Sestre Bronte Posted July 29, 2023 Posted July 29, 2023 Mrzi me sada da ulazim u detaljne analize, ali što se tiče Tesle, ne vidim da ima ijednu prednost koju može da iskoristi na tržištu od sledeće godine pa nadalje - a sa druge strane svi ostali daleko više ulažu u razvoj. EU investment in automotive R&D has increased by 0.5% in 2021 to reach €59.1 billion per year. Europe remains the world’s largest investor in innovation in the auto industry, surpassing Japan (€31.7 billion), the United States (€22.4 billion) and China (€14.3 billion). Tesla R&D's costs have doubled in absolute number, from almost $1.5 billion in 2020 to over $3 billion in 2022. Tesla može još neko vreme da jaše na talasima koje je Musk stvarao, ali moraće da pruži nešto što je realno ispred konkurencije, a da to nije mreža punjača. 1
Patty Lee Posted July 30, 2023 Posted July 30, 2023 Predivno. Ne trepere svetla non-stop nego na svakih 20 sekundi, kao da je hteo da bude ekstra annoying 1 1
Amos Posted July 31, 2023 Posted July 31, 2023 Au, bogovskog humora. Koliko još godina dok ne pregura tinejdž pedesete.
Svarog Posted August 1, 2023 Posted August 1, 2023 Ovo je u rangu teče na slavi koji te pita je l jebeš šta. 6 1
papapavle Posted August 1, 2023 Posted August 1, 2023 (edited) Ode X u kontejner (neonski znak). https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-66296419 Edited August 1, 2023 by papapavle 2 2
Sammael Posted August 1, 2023 Posted August 1, 2023 Kad bi tako kod nas poskidali sve one znakove za apoteke i kladionice koji blješte do nivoa izazivanja epilepsije, gde bi nam kraj. 2
Svarog Posted August 1, 2023 Posted August 1, 2023 https://www.bleepingcomputer.com/news/technology/apple-rejects-new-name-x-for-twitter-ios-app-because-rules/ Apple store traži minimum 2 karaktera za ime aplikacije. Tako da je trenutno X u nekom limbu na iOS platformi jer je promenjen logo i još neki detalji, a naziv i neki drugi nisu. Na Androidu isto neki pičvajz jer je Twitter duboko zakucan tj predefinisan u nekim verzijama Android OS instalacija. 3
Amos Posted August 1, 2023 Posted August 1, 2023 Čuo sam da se ljudi nerviraju jer tapkaju iz navike x na telefonima da ugase stranicu a zapravo lupaju u logo (jedno x je desno, a drugo levo).
mraki Posted August 1, 2023 Posted August 1, 2023 1 hour ago, Svarog said: https://www.bleepingcomputer.com/news/technology/apple-rejects-new-name-x-for-twitter-ios-app-because-rules/ Apple store traži minimum 2 karaktera za ime aplikacije. Tako da je trenutno X u nekom limbu na iOS platformi jer je promenjen logo i još neki detalji, a naziv i neki drugi nisu. Na Androidu isto neki pičvajz jer je Twitter duboko zakucan tj predefinisan u nekim verzijama Android OS instalacija. Kod mene stoji x
Recommended Posts