December 3, 20241 yr Imas duplo vise provedenog vremena, skoro duplo manje poena. How? (mozda zato sto chitujem, ne radim lekcije )
December 3, 20241 yr Nekad izađem iz aplikacije i završim lekciju 2 sata kasnije, mislim da sve to računa u provedeno vreme. Zavisi i od XP boostova, super Duolinga... Edited December 3, 20241 yr by msv
May 11, 20251 yr On 5. 10. 2024. at 20:59, jezovuk said:Ja počeo da obnavljam francuski pre nedelju dana (učio u osnovnoj i srednjoj). Za sad je prelako, repetitivno i previše vuče na igricu. Fali gramatike. Teško će neko naučiti jezik od nule tako. Ali znači kao mali confidence boost Ma kakvi. Repetitivno i bezveze. Ja sam i ruski uzela da učim, koji sam nekad relativno dobro znala, pa da se učenje svede na uštedu prilikom učenja - ništa to valjalo nije.
August 26, 2025Aug 26 Ja krenuo s ruskim malo radi zahebancije... ovi ne znam da li imaju neku političku agendu, ali su udarili malo u depru...
August 26, 2025Aug 26 2 hours ago, Indy said:Ja krenuo s ruskim malo radi zahebancije... ovi ne znam da li imaju neku političku agendu, ali su udarili malo u depru...Možeš da gledaš na ovu "nihilističku" frazu i ovako: Negacija u standardnom engleskom funkcioniše tako da se dve stavke sa negativnim polaritetom potiru, pa je dupla negacija u velikoj većini slučajeva negramatična, dok je u slovenskim jezicima potrebna negativna konkordancija -> negativ traži drugi negativ :) Za anglosaskonce nije intuitivno. Zato im i daju ovakve "negativne" vežbice
August 26, 2025Aug 26 Naravno... ali, malčice mi se čini da preteruju sa time da "on nema hleb", "oni nemaju vodu", "ona nema supu" i sve u tom stilu. Takođe mi je upalo u oči da je "россия" jedina geografska odrednica koja se piše malim slovom (u ovoj istoj lekciji se pojavljuje i Norveška, i piše kako i treba, sa velikim N tj Н). Sve mi se čini da im je to neki Ukrajinac pravio.
August 26, 2025Aug 26 Možda je tako da korisnik ne bi provalio vlastitu imenicu na ćirilici pomoću velikog/malog početnog slova.Kako pišu druge države na ćirilici? Edited August 26, 2025Aug 26 by FOX river