Popular Post Ras Posted October 10, 2022 Popular Post Posted October 10, 2022 (edited) All That Jazz - bela slova sačinjena od scenskog svetla na crnoj podlozi, sasvim dovoljno za efektan poster koji se lako dovodi u vezu za sadržajem filma. Once Upon A Time In America - pogled na stubove Bruklinskog mosta, koji zauzima centralno mesto kao da je glavni protagonista filma, a zatim i mladu bandu u sepia tonovima naglašava nostalgičnu notu filma. Više se ne sećam tačno kojim je posterom kod nas praćen Lost Highway, verovatno ovim u spojleru (sa likovima iz filma). Međutim, zaljubljen sam u taj film (ili zarobljen tim filmom) od prvih slika treperave i nesigurne isprekidane linije (i prvih taktova I'm Deranged): Spoiler Sećam se da me je poster za Grad izgubljene dece, istaknut svojemreno u prolazu kod Bezistana, privlačio na način koji nisam baš umeo da objasnim. Pretpostavljam da je ona tamna platforma iz pozadine osvetljena punim Mesecom i okružena tamnozelenim morem i jednako obojenim nebom, čime su granice opipljivog i nestvarnog bile izbrisane, bio dovoljan poziv na avanturu. Mine rasute po površini mora sa svojim bodljama, dalje proizvode utisak napetosti. Ono što je na ilustraciji čudno je da se čamac sa ljudskom posadom, koja je očigledno u opasnosti, kreće ka platformi, umesto da beži od nje i kreće se ka posmatraču. Novi vek izveo je na pozornicu radnike i seljake, onako kako nam je Bertoluči u romantičnom finalu svog filma i prikazao. Iznad njih plejada klasno suprotstavljenih glavnih likova, razdvojenih pretećim zlom (Atila). Film pamtim po ovim slikama, međutim grafički je daleko zanimljiviji ovaj drugi poster: Edited October 10, 2022 by Ras 8 1 1
Jimmy Kowalski Posted October 11, 2022 Author Posted October 11, 2022 Ako bi od Kubrickovih filmova birao postere za svoju sobu, to bi definitivno bili ovi: 3 1
slepa živana Posted October 17, 2022 Posted October 17, 2022 bitef i belef su nekad imali odlične postere, ali da ostanem na filmu 4
ultra plasticni Posted October 17, 2022 Posted October 17, 2022 to je sve Slobodan Masic najbitniji kulturni pregalac kod nas ikada
slepa živana Posted October 17, 2022 Posted October 17, 2022 13 minutes ago, ultra plasticni said: to je sve Slobodan Masic najbitniji kulturni pregalac kod nas ikada tako je. u saradnji sa savetom mašić najnebitnijom kulturnom pregateljkom kod nas ikad
ultra plasticni Posted October 17, 2022 Posted October 17, 2022 ok. mislio sam da nisi upucena u njihov zajednicki rad i delo, posto si samo zalepila postere, naravno da su i graficka i izdavacka delatnost i zasluga u tome nepodeljena bar sto se mene tice 1
Ras Posted October 17, 2022 Posted October 17, 2022 Poster za American Beauty je jedan od efektniijih za filmove (uslovno) novije produkcije. Trivija 2
Recommended Posts