Popular Post goofs Posted August 5, 2022 Popular Post Posted August 5, 2022 (edited) Za tačno sedam dana kreće najbolja liga u Evropi na Apeninskom poluostvu, Kalčo 2023 kuca na mala vrata. Izlazimo iz sezone koja je bila dosta uzbudljiva, do poslednjeg kola jurila se titula, a bezmalo do pred kraj je bila i trka u troje. Rezultati u Evropi su pak bili dosta razočaravajući, mada je na samom kraju obraz lige spasio brat Jose osvajanjem trofeja. Ljudi će reći to je nebitan trofej, no pehar je pehar, a ovo je pehar vredan tetovaže. Za razliku od prošle, pred početak ove sezone nema tektonskih promena, od top 8 ekipa svaka je zadržala trenera i gura u istom pravcu, doduše utiska sam da su se kroz prelazni rok iskristalisale četiri ekipe koje će se boriti za sam vrh i mesta u LŠ, uz jednog popularnog mračnog konja, jer nikad ne znaš šta da očekujes od ludog Gašperinija. Utiska sam takođe da para ima sve manje u ligi, mnogo se čekalo sa nekim potezima gledajući gde/šta će bogatuni raditi, i ekipu iz Kalča treba to ozbiljno da brine, a deluje da im se fućka i da samo jure neke bunga-bunga žurke. A tek će... Milan za sad radi solidan prelazni rok, mada porađa vola oko svakog potpisa. Mesec dana je novi vlasnik pregovarao sa Maldinijem i Masarom ne bi li ih zadržao na još dve godine. Dva lika koja su od šestoplasirane ekipe napravili šampiona Italije, alo. To je mesec izgubljenih dana. Onda je krenula i saga sa izvesnim De Ketelaerom iz Briža, mučno je bilo sve to pratiti. Uz njega kapitalno pojačanje je i poor man's Romel Lukaku Vlade Divac Origi. Tog lika svi vole, svi se dive njegovim umećem, posvećenošću, požrtvovanjem, no taj lik nije zabio 10 golova u sezoni, a igra špica. Ono, Ognjen Ožegović je to uspevao u par navrata. Od bitnih odlazaka klub je napustio Kessie, tu se već dugo pričalo o raznim zamenama, no sva je prilika da će ga menjati Tomaso Pobega, mladac koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Torinu. S tenka na biciklo, što bi se reklo. Kao i prošle sezone, cenim da će učinak Milana zavisiti od toga koliko ovi mladi igrači budu uznapredovali i porasli, jer klub očigledno ne želi da kupuje gotova i skupa pojačanja. Ili nema para, svejedno. Još jedna bitna napomena - deda Ibra je produžio za još jednu sezonu, mada ga neće biti do januara, ako sam dobro razumeo igrao je kraj sezone sa kvrcnutim ACLom, lud čovek. O vlaškim magijama Beppe Marotte sam pisao već nekoliko puta, no sa njim Inter trenutno ima maestralan prelazni rok. Dobili su nazad najboljeg napadača lige, za tričavu cenu formulisanu tako da neće uzeti 110M od Čelzija, uzeće samo 100M Lukaku je bio odličan kod Contea, a Inzaghi igra sličnu formaciju, samo dosta ofanzivnije, mislim da će se uklopiti odlično i imati jaku sezonu. Uz njega doveden je i Andre Drkicatm, posle duže suspenzije zbog dopinga, da menja Handanovića koji je dobrano počeo da štuca, a takođe i Mkhitaryan je došao kao jedan vid omiljenih Marottinih transfera - potpis za dž. Tim je napustio Perišić, a i dalje se priča kako jedan kapitalac mora da ode iz Intera do kraja prelaznog roka, najviše se pominju Skriniar i Bastoni, no ne sumnjam da će Marota iskopati neku zamenu da popuni rupe. Napoli strmoglavo jurca ka potpunom raspadu. Tim je napustio Koulibaly, a kao zamena se spominje matori Acerbi, uz izvesnog Koeranca iz Fenerbahčea, zvaćemo ga napolitanski Son. Uporedo sa svim tim ADL izlazi u javnost i govori kako nikada više neće potpisivati afričke igrače i to u trenutku kada legat i palicu kluba u ruke treba da uzme Victor Osimhen, rođen u Lagosu (Lagos je glavni grad Nigerije koja se igrom slučaja nalazi u Africi, prim. prevodioca). Iz tima je otišao i Insigne, ni manje ni više nego u Toronto, jer ko ne želi zameniti južnjački primorski mentalitet večnom zimom. Tim deluje mršavo i glavni su mi kandidati da ispadnu iz kruga favorita za bilo šta. Juventus radi baš jak prelazni rok, prodat je DeLigt da se malo napune klupske kase, a kao zamena doveden odličan Bremer iz Torina, prošle godine najbolji defanzivac lige. Tu su još i Di Maria i Pogba, sad možemo mi da se zajebavamo koliko god hoćemo, ali Pogba kada želi da igra i kad je u formi je ponajbolji srednjak na svetu, a ovi guzičari su ga doveli za dž. Ljude širom planete treba da raduje činjenica da nećemo više gledati kljuse Chielinija na malim ekranima zelenih terena, a najveći gubitak je odlazak Dybale i Morate. Zašto su odlučili da se oproste od Argentinca - ne znam, no ako Allegri to sve lepo posloži, Pogba-Chiesa-Vlahović ima da fercera ko sat. Ko jedan jebeno ružni i negledljivi, ali tačan i efikasan sat. Nažalost, prvi su mi favoriti za titulu. Lacio je fino naplatio Joaquina Correu ovo leto i novac uložio u novog golmana i par igrača Verone. I dalje ćemo gledati bravure matorog immobilea, a rezultat će im u mnogome zavisiti od toga da li će Sarri uspeti da uspostavi svoj čuveni Sarriball. Igračkim kvalitetom i dalje malo zaostaju, ali njegove ekipe uglavnom dožive procvat u drugoj i pogotovo trećoj sezoni. Budemo vidili. Roma trenutno radi spektakularan posao, doveden je Dybala koji je digao grad na noge i od kog baš puno očekujem. Imam utisak da je celu karijeru bio u senci, u reprezentaciji iza Mesija, u Juventusu kod Allegrija koji ne daje puno na ofanzivne bravure. Samo da ga zdravlje posluži, on, Abraham, sad dolazi i Gini Wijnaldum, doveden je i Matić da pokrije rupe, Spinacola je zdrav, Jose na klupi, odlična baza. Upitno je šta će biti sa Zaniolom, Roma traži previše novaca za njega, a čini mi se da bi on iz senke mogao da eksplodira sledeće sezone, pošto se dolaskom Argentinca svetla malo sklanjaju sa njega i neće imati toliki pritisak. Na kraju, izgleda da će i Belotti završiti kod Mourinha, takođe odličan transfer. Belotti kao prvi špic je evropski mediokritet, ali Belotti kao zamena i džoker sa klupe može biti odličan. Fiorentina je otprilike ista meta, isto odstojanje. Prošle sezone su malo prebacili svoje mogućnosti, uglavnom na leđima Vlahovića, sad njega više nema, a tu je njegova lenja kopija za siromašne - Luka Jović. Ako nam i njega oprave, e vala svaka im čast. Zločin protiv čovečnosti fudbala je činjenica da je Atalanta ovo leto morala da iskešira ni manje ni više nego Juventusu 20 miliona za onu tikvu Demirala. Pored njega iskeširali su i po 20M za Bogu i Edersona, cenim ja da će to biti dobra pojačanja, ali ovo ne liči na njihov klasičan modus operandi. Gasp je i dalje tu, vuče sve konce, promenili su sportskog direktora i, kao i uvek, ne znamo šta sve možemo očekivati, prošla sezona jeste bila nešto slabija na papiru, no sistem je i dalje tu i čini mi se da i dalje fercera. Od donjeg doma tabele možemo kao i uvek očekivati da Udinese igra najružniji fudbal na svetu, Verona i Torino će se tući za sredinu tabele. Sampdoriju ponovo vodi ona prevara Giampaolo, ako neko želi da se kladi, dajem žive novce da će završiti 10ti u ligi. Sassuolo su napustili Scamacca i Boga, no navikli su oni da rasprodaju sve što valja i onda krenu iznova. Od novaka valja istaći Moncu, potpuno ludilo prave. Galliani i Berlusconi se vraćaju u Seriju A na mala vrata, dovode otpatke velikih timova, a pričalo se i o nekim većim imenima - Balotelli i Icardi. Očekujem da Milanu poklone lakih 6 bodova, a da poginu svaki put na terenu protiv Intera i Juventusa. Mislim, Galiani je i dalje redovan na San Siru, o čemu pričamo ovde. Na kraju, jedna pusta želja - voleo bih da generalno očvrsne igra u Italiji, da se malo polabavi kriterijum suđenja i da puste nešto čvršću igru. Ovo iz godine u godinu deluje premekano, a dosta im se odražava i na rezultate u Evropi. Vaffanculotm Edited August 5, 2022 by goofs 8 3
crtamOrasi Posted August 7, 2022 Posted August 7, 2022 (edited) Meni je Inter prvi favorit, ako ne naprave neko vece tumbanje u ovih par nedelja, naravno. Na papiru su problematicni jedino na levom boku, ne bih rekao da je Gosens na nivou Perisica. Ali ostatak je i dalje sasvim ozbiljna ekipa koja ima i glavu i rep. Sto se tice Milana nemam pojma sta da mislim. Ne verujem da ce i delom uspeti da zamene Kessiea, previse bitan igrac kakav ne moze da se kupi, bar ne mogu italijanske ekipe. Ostatak je skroz ok, cak i u napadu, dajem im osetno manje sanse nego Interu. Juve nece da osvoji scudetto, fala bobu. Sa De Lighta na Bremera nije problem, bar ne za utakmice u ligi, ali sredina im je u totalnom rasulu. Nista tu nije kako treba, sve su to kvalitetni igraci, naravno, ali mislim da niko nikad nije seo i rekao "ovakav tim hocu da imam" nego da je roster splet svakojakih okolnosti, uglavnom nesretnih. Uljuljkale su ih titule, ne moze da se bude vecni sampion samo ad hoc kupovinama i finansijskim dominiranjem konkurencije, od potpisivanja Ronalda taj klub je izgubio svaki kurs. Mi smo i dalje manje ozbiljni i od njih. Da li bih potpisao 4. mesto na kraju? Naravno da ne. Trenutno imamo ozbiljan momentum, dokle ce to da ide jebem li ga. Fali i dalje jedan vrhunski veznjak koji moze da osvaja posed, stoperi su nam sem Smallinga nepouzdani... Ali za razliku od lani tu se spisak problema zavrsava. Zaniolo nece nigde, a i da ode nije to toliki problem. Ako odjebemo LE i fokusiramo se samo na prvenstvo mozda mozemo i... samo mozda. Lazio ce se boriti za CL mesto, sa kim jebem li ga. Imaju sasvim dobar prelazni rok, kao i mi lesinarili su i levo i desno. Ako im ode Luis Alberto nista nisu uradili. Mozda Monchi i uradi nesto korisno za Romu, do sad nije. Igrace LE i dogodine, jbg. Napoli ne znam gde ce se zaustaviti. Izgleda da i Ruiz hoce da ide. Kim bi trebalo da je vrhunski stoper, ali i dalje nije Koulibaly. K2 je najbolji stoper decenije u ligi, i to nije ni blizu. Ostali odlasci nisu toliko problematicni, ali ovo je zaista ogroman problem. Ostatak ekipe i nije toliko obogaljen koliko imam utisak da je tamo rasulo na svakom polju i da od atmosfere nema bas nista. Pojacanjima iz Gruzije ce resiti problem kao i mi pojacanjem iz Uzbekistana lani. Mozda da je u pitanju rvanje ili dizanje tegova, fudbal tesko. Fiorentina i Atalanta borba za poslednje mesto u Evropi. Atalanti, iako mislim da je prosla svoj zenit, dajem malu prednost bas zato sto ne igra Evropu ove sezone. Ostatak lige statira odatle do zone ispadanja, ispadaju Salernitana, Cremonese i Sampdoria (vreme je), Lecce za dlaku ostaje u zivotu. Monza ni blizu nece biti bitna koliko se hajpuje, bar ne ove sezone. Edited August 7, 2022 by crtamOrasi 2 1
Godfrey Posted August 7, 2022 Posted August 7, 2022 (edited) Odlična dva posta. Otprilike ste rekli sve. Inter deluje jako dobro, ali i dalje valjda svi imamo strah od jebenog Juventusa, pa meni opet deluju baaaaš jaki. Milan..ne znam, meni je i titula prošle sezone senzacija. To je najslabija ekipa ikada koja je osvojila scudetto. Roma..huh, da, ako batale LE, mogu ozbiljno da se pobiju. Roma, Inter i Juve su kandidati. Očekujem od Torina dobru sezonu (za njihove standarde) Nadam se ispadanju severnjaka, i preživljavanju to malo južnjaka što ima. Naravno, Napoli ne računam u južnjake, ali svakako ih očekujem od 5-8. mesta. Edited August 7, 2022 by Godfrey 2
rock bob Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 juve juce pukao 4-0 od atletika. nemaju oni onaj pobednicki mentalitet vec nekoliko godina. sredina im je stvarno losa, a bekovi plac majke bozje. alex sandro na jednoj i danilo na drugoj strani. pritom bonuci je u godinama, bremer tek dosao. odbrana je staklena. sredina tezak prosek, jedino moze da ih povadi ako pogba ostane zdrav kad se vrati i zaigra kako ume, onda se situacija okrece poprilicno. a valjda jure i paredesa, on bi im bio dobar upgrade ja mislim. kostic je izgleda gotov, drago mi je zbog njega. da vidimo kako ce da izgleda u vrhunskom klubu. nisam siguran da je juve idealan izbor za njega jer sad vise ne igraju toliko 3-5-2, a da bude bek sa 4 pozadi nije negova igra. jos posebno kod alegrija gde nece smeti da predje centar. a realno nije ni krilo. cudi me da je juve toliko zagrizao za njega obzirom da ne vidim kako im se uklapa u koncepciju, ali kad pogledas kako izgleda aleks sandro onda nije ni cudo. nadam se da ce vlahovic imati vise prilika ove sezone. prosle sezone je bilo bas depresivno u nekim trenucima koliko niko nije mogao da mu doturi loptu. nema dybale, ali je tu di maria, la chiesa kad se vrati bice to dobra podrska sa bokova. 2
Bogotac Posted August 13, 2022 Posted August 13, 2022 Nastavlja se kradja,kakav kriminal od penala,mrs
rock bob Posted August 13, 2022 Posted August 13, 2022 kako je bilo prosle sezone tako se nastavlja ove
Profesionalac Posted August 13, 2022 Posted August 13, 2022 Romelu odmah krenuo da maltretira odbrane
Bogotac Posted August 14, 2022 Posted August 14, 2022 Sinoc smo se izvukli,opet najjaci tim u ligi ali pogresan trener. Lukaku bog
Milosh76 Posted August 14, 2022 Posted August 14, 2022 Koliko je realno da kupim dan-dva pre utakmice kartu za Lazio - Inter?
Bogotac Posted August 14, 2022 Posted August 14, 2022 (edited) Realno je,nikad Olimpiko ne bude popunjen do kraja,osim za Rimski derbi,e sad koja mesta ces zabosti je pitanje. Edited August 14, 2022 by Bogotac 1
Milosh76 Posted August 14, 2022 Posted August 14, 2022 Hvala. Bicu u Rimu u to vreme sa zenom, pa jos vagam da li je glupo da idem(o) na utakmicu dan posle godisnjice braka
Recommended Posts