Jump to content

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

Pa da... evropska kultura rada. Mi smo bili UK firma i sve je bilo normalno a onda su nas pazarili Ameri i ljudi vise nisu bili ljudi nego resursi.

• Replies 3.5k
  • Views 287.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

• Da napišem par reči o radu u mojoj IT firmi u Kini, pošto sam nedavno proveo duže vreme u Šangaju.   Nakon prestanka kovid mera, ljudi su polako vraćani u kancelarije, da bi sada bilo obavez

Posted Images

3 minutes ago, Shan Jan said:

Pa da... evropska kultura rada. Mi smo bili UK firma i sve je bilo normalno a onda su nas pazarili Ameri i ljudi vise nisu bili ljudi nego resursi.

Alergičan sam na taj izraz "resources", koji mnogi koriste za ljude u timu.

Neretko izrazim svoje negodovanje na sastancima i objasnim da mogu da iskoriste "team members", "colleagues" ili slično.

Oj livado, rosna travo,

Javore, Javore,

Ko po tebi autsorsuje

Hej Javore

s_d

33 minutes ago, Have_Fun said:

Alergičan sam na taj izraz "resources", koji mnogi koriste za ljude u timu.

Neretko izrazim svoje negodovanje na sastancima i objasnim da mogu da iskoriste "team members", "colleagues" ili slično.

Planiranje headcounta se obično radi na nivou gde to nisu ni članovi tima ni kolege nego upravo... resursi.

Svinjarija je ako se termin koristi na timskim sastancima, na ovim iznad... borba protiv vetrenjača.