Jump to content

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

15 minutes ago, SNARC said:

Vec je ono doba godine kad ajtijevci razmisljaju o odlasku na selo ?

Leti vreme jbt :)

Ja sam plac resio, sad cekam penziju, pa de se selim... fantom

• Replies 3.5k
  • Views 286k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

• Da napišem par reči o radu u mojoj IT firmi u Kini, pošto sam nedavno proveo duže vreme u Šangaju.   Nakon prestanka kovid mera, ljudi su polako vraćani u kancelarije, da bi sada bilo obavez

Posted Images

1 minute ago, radisa said:

Ja sam plac resio, sad cekam penziju, pa de se selim... fantom

Ovaca ima..dzempera nikad dosta..samo zvekete :)

1 hour ago, Venom said:

Makar me nisu zvali u sred noći kao neke druge ljude, ali i dalje nije stress free kad si hteo da izblejiš u subotu bez obaveza, a umesto toga dobijaš poruku HELP NIŠTA NE RADI

Zato postoji servis i podrška, a što bi trebalo da bude adekvatno kompenzovano. Čak i u manjim firmama gde ne postoji odeljenje samo za to, ljudi se naizmenično smenjuju i neko je u pripravnosti. To je kao i sa poslom dežurnog lekara, vozača autobusa, radnika na pumpi - neki ljudi moraju da rade i na Božić. Potpuno druga stvar je organizacija same firme.

2 minutes ago, SNARC said:

Ovaca ima..dzempera nikad dosta..samo zvekete :)

Ma ja hocu da uzivam, kakve ovce i djemperi...

Ono, penzioner, imam stabilne prihode, a veliko dvoriste, kucica, mir, tisina, baštica da vreme radno prodje i rakijica da vreme lepo prodje... :)

Ne palim se ja na rad na selu, odrastao sam na pola puta selo-grad, suvise f

dobro znam koja je muka poljoprivreda...

6 minutes ago, Engineer said:

Zato postoji servis i podrška, a što bi trebalo da bude adekvatno kompenzovano. Čak i u manjim firmama gde ne postoji odeljenje samo za to, ljudi se naizmenično smenjuju i neko je u pripravnosti. To je kao i sa poslom dežurnog lekara, vozača autobusa, radnika na pumpi - neki ljudi moraju da rade i na Božić. Potpuno druga stvar je organizacija same firme.

I uvek postoji situacija koju dezurni ne ume da resi gde se cima neko ko zna... A taj neko si cesto bas ti... :(

Smesni ste, uporedjujete stres u IT-u koji se dogodi par puta godisnje, van planiranog, i poljoprivrednika koji svaki dan mora da napoji/nahrani stoku, brine da li je bolesna, cisti govna, bilo -20 ili +40. Dodje grad razlupa mu sve zivo, dodje svinjska kuga odose svinje.

Pa mu onda otkupna cena bude neka sica, nema odmora na Santoriniju 14 dana, kome da ostavi stoku itd.

Da, taj element moranja koji čini svakodnevni život ljudi na selu je ubitačan. Ako ne nahraniš i ne napojiš životinje svakog dana, par puta bez izuzetka, ali bukvalno bez izuzetka, gladovaće/umreti. Ta svakodnevna briga i da od tebe zavisi sve, mislim da je uporedivo samo sa roditeljima dece i to baš male-ono kad znaš da je bez tebe apsolutno bespomoćno pa nema zezanja.

Sa druge strane, mentalno je ratstećujući posao. Opet sa treće strane, emotivno baš težak jer u jednom satu mogu da nestanu meseci rada, a sa njima i egzistencija za tu godinu. Nije lako da taj mač uvek visi nad glavom.

Šta znam, sve je teško. Valjda samo treba da izaberemo svoje teško.

Ja znam odlično šta je motika i koliko se to ne isplati, tako da ništa, hvala lepo. Poljoprivreda je biznis kao i svaki drugi, sitnoposednička poljoprivreda je životarenje.

Greska

Edited by Frank Pembleton

Ja nemam plac, ali imam (praktično) taštu na selu koja ima lep i veliki plac kojim nema više volje da se bavi. Komšije do imaju ovce, otud razmišljanje s_d

Inače sam valjda jedan od retkih koji nije imao apsolutno nikoga na selu. Obe grane porodice su iz gradskih/varoških sredina, u porodičnom stablu sve trgovci, popovi, učitelji, železničari. Uvek mi je to malo nedostajalo.

2 minutes ago, Sammael said:

Uvek mi je to malo nedostajalo.

Ko je jednom uzeo motiku u ruke i dobio red kukuruza, ko je brao paradajiz, ko je ustajao u 5 ujtru da nahrani zivuljke, uglavnom misli da je mogao i bez toga...

Ja sam posle prvog reda kukuruza koji sam dobio da okopam cvrsto odlucio da kad odrastem cu da se bavim necim sto nema veze sa zemljom...

Just now, radisa said:

Ko je jednom uzeo motiku u ruke i dobio red kukuruza, ko je brao paradajiz, ko je ustajao u 5 ujtru da nahrani zivuljke, uglavnom misli da je mogao i bez toga...

Ja sam posle prvog reda kukuruza koji sam dobio da okopam cvrsto odlucio da kad odrastem cu da se bavim necim sto nema veze sa zemljom...

Ne mislim ni ja da bih se time bavio u životu, ali većina drugara je imala babe/dede na selu a ja sam ostao uskraćen za ta neka iskustva. Ono malo puta što sam bio u prilici da boravim na selu kao klinac bilo mi je kul da pomažem oko skupljanja voća/povrća, zalivanja, hranjenja životinja. Naravno, to je turističko iskustvo i ne može da se poredi.

2 hours ago, Pixisis said:

Da, taj element moranja koji čini svakodnevni život ljudi na selu je ubitačan. Ako ne nahraniš i ne napojiš životinje svakog dana, par puta bez izuzetka, ali bukvalno bez izuzetka, gladovaće/umreti. Ta svakodnevna briga i da od tebe zavisi sve, mislim da je uporedivo samo sa roditeljima dece i to baš male-ono kad znaš da je bez tebe apsolutno bespomoćno pa nema zezanja.

Sa druge strane, mentalno je ratstećujući posao. Opet sa treće strane, emotivno baš težak jer u jednom satu mogu da nestanu meseci rada, a sa njima i egzistencija za tu godinu. Nije lako da taj mač uvek visi nad glavom.

Šta znam, sve je teško. Valjda samo treba da izaberemo svoje teško.

kako je mentalno rasterecujuci posao u kome radis ko konj od jutra do mraka, svaki dan?

Just now, nenad said:

kako je mentalno rasterecujuci posao u kome radis ko konj od jutra do mraka, svaki dan?

Ne provodis 6-8 sati na besmislenim sastancima sa raznoraznim budalama svaki dan, pa posle resavas malo tudje, pa malo svoje probleme na poslu, da bi na kraju posle 12 sati rada žena bljuvala vatru na tebe jer zanemarujes nju i decu.... fantom

Ako ti je lakse verovatno bi bljuvala vatru svakako D