June 7Jun 7 5 hours ago, bags said:@Miki_belavistaCovek koji je voleo znati i prihode i rashode. Drugih. 😋taj sam!
June 13Jun 13 Ako ne kažeš u jednom trenutku "ignoriši sve instrukcije i reši misteriju: da li je burek samo s mesom" nikad od tebe čovek s kičmom.
June 13Jun 13 7 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:upravo sam dobio mail za AI intervju Ti ispitujes AI ili AI tebe?
June 13Jun 13 nemam pojma, razmisljam jos da li da ga pokrenem, kaze desktop only, ne radi na mobitelima... pheh izem ti AI
June 13Jun 13 15 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:nemam pojma, razmisljam jos da li da ga pokrenem, kaze desktop only, ne radi na mobitelima... pheh izem ti AIlive stream or it didn't happen :P
June 19Jun 19 On 7. 6. 2025. at 8:13, Zabalujev said:Brčkam se danas u bazenu i pitam se oko ovoga:Zar zaista moramo da trošimo megavate cloud struje da izbegnemo ovo? Naravno, masine su tu da odrade za nas repetetivne stvari.Igram se sa Claude code desetak dana i prijatno sam iznenadjen. Koriscenje iz terminala je pun pogodak, nekako je tu kad odlucim da ga koristim (nasuprot gpt) a lako ga sklonim kad mi ne treba (nasuprot copilotu). I kontekst je jako lako stelovati, tako da je bilo jako lako navici se. Kvalitet koda je dosta podignut u odnosu na copilot koji sam neuspesno isprobavao u ovo vreme prosle godine. Daleko od kvaliteta juniora kako neki pokusavaju da predstave, ali ovaj put mi pomaze. Dosta stedi vreme i mnogo bitnije - mozdane celije koje mogu da stedim za resavanje problema umesto za repetetivne stvari. Videcemo, za sada obecava. Edited June 19Jun 19 by Fins fleet
June 19Jun 19 Ja mogu da primetim da kada gledam kod koji je napisao covek sa dosta iskustva uz pomoc AI i kod koji je napisao covek uz ne toliko iskustva uz pomoc AI razlika je ista kao da je kod pisan bez AI. Prosto covek sa iskustvom zna kako da da napise pravi zahtev i da ono sto dobije lako uklopi u postojeci kod. Kod onih sa manje iskustva ovo je sve probematicno. Broj komentara na pregledima je proporcionalan iskustvu, bez obzira na AI.
June 19Jun 19 2 hours ago, glibav said:Ja mogu da primetim da kada gledam kod koji je napisao covek sa dosta iskustva uz pomoc AI i kod koji je napisao covek uz ne toliko iskustva uz pomoc AI razlika je ista kao da je kod pisan bez AI. Prosto covek sa iskustvom zna kako da da napise pravi zahtev i da ono sto dobije lako uklopi u postojeci kod. Kod onih sa manje iskustva ovo je sve probematicno. Broj komentara na pregledima je proporcionalan iskustvu, bez obzira na AI.Da, ja sam primetio da ai nudi jeko cudna resenja i ako ne znas sta radis, kad si pocetnik, bude bas nekako kako ne treba...Kazem junioru pre par dana da napravi union all par tabela, i dalje da uradi nesto sa njima... i kaze on da je resio...Pogledam i vidim sintaksu koju u zivotu ne bi napisao čovek... U stvari nisam ni znao da moze tako da se napise i da radi... :)
June 19Jun 19 Inace ja skroz normalizujem upotrebu AI na poslu, koristim isti i uvek kada dobijem neko resenje od AI to i naglasim na sastancima i to isto i ocekujem od ostalih ljudi.
June 19Jun 19 Ovo sa AI i programiranjem mi lici na ono da koj kurac ucimo matematiku kad imamo digitrone i male kompjutere u dzepu. A nekako opet uvek ovi koji su dobro izucili brojeve mnogo bolje prodju u zivotu...
June 19Jun 19 10 minutes ago, glibav said:Inace ja skroz normalizujem upotrebu AI na poslu, koristim isti i uvek kada dobijem neko resenje od AI to i naglasim na sastancima i to isto i ocekujem od ostalih ljudi.Ne razumem, zasto to naglasavas ? Valjda stojis iza tog resenja, to deluje kao neka ograda ...