Jump to content

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

Samo da proverim, Cloude ili Claude ?

@Shan Jan

Edited by Lezilebovich

• Replies 3.4k
  • Views 274.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

• Da napišem par reči o radu u mojoj IT firmi u Kini, pošto sam nedavno proveo duže vreme u Šangaju.   Nakon prestanka kovid mera, ljudi su polako vraćani u kancelarije, da bi sada bilo obavez

Posted Images

Just now, Lezilebovich said:

Samo da proverim, Cloude ili Claude ?

@Shan Jan

https://claude.ai/

Izvinjavam se :)

21 minutes ago, Shan Jan said:

jbg, ja nisam developer, tako da za nas sysadmine ovo ima manju primenu. Mada nas sve vise guraju u automatizaciju, jenkins i ansible, devops na mala vrata, tako da ce mozda da znaci u nekom trenutku.

Elem, poenta price je da se ljudima drasticno smanjio i olaksao posao sa Cloude. Jedna ortakinja nabavila i drugi remote full time job i opet radi manje nego ranije.

Razumeo sam možda 20% tehnikalija, ali po ovome mi zvuči da jedino što ne može je da menja pelene (a i to je vrv u planu): https://steipete.me/posts/2025/claude-code-is-my-computer

Zanimljiva su desavanja u svetu poslovnog softvera u Srbiji. Uleteo je Češki Seyfor, kupio minimax - mali racunovodstveni program, soap - malo veci racunovodstveni program, novosadski m&i koji radi lokalni ERP i SAP i navodno jos dva microsoft nav/bc partnera.

Sirok ulazak na trziste :)

2 minutes ago, Lezilebovich said:

Zanimljiva su desavanja u svetu poslovnog softvera u Srbiji. Uleteo je Češki Seyfor, kupio minimax - mali racunovodstveni program, soap - malo veci racunovodstveni program, novosadski m&i koji radi lokalni ERP i SAP i navodno jos dva microsoft nav/bc partnera.

Sirok ulazak na trziste :)

M&I oborio nešto nenormalno cifru, tipa 50%, posle due dilgence-a... I ovi i dalje prodali...

Koliko ljudi svoje firme precenjuju, i koliko ih dekne kad im neko uradi reviziju, to nije normalno...

1 hour ago, Lezilebovich said:

soap

saop.

Verujem da si cackao sa soap servisima.

Meni je najludje kako nema nigde screenshota aplikacija ili nesto da vise vidis.

4 hours ago, radisa said:

M&I oborio nešto nenormalno cifru, tipa 50%, posle due dilgence-a... I ovi i dalje prodali...

Koliko ljudi svoje firme precenjuju, i koliko ih dekne kad im neko uradi reviziju, to nije normalno...

ako nije tajno kolko su dobili 5,5 milki? pricalo se da je Mastilovic uzeo 100 miliona za prodaju onog svog gaming cuda.

Mozda nije za ovde… Ne znam da li je vec bilo. Smejem se naglas lolol

Propao poznati startup: 700 Indi...
No image preview

Propao poznati startup: 700 Indijaca pretvaralo se da su...

PRIČA o Builder.ai, startupu osnovanom u Londonu koji je uspio privući globalne investitore i dosegnuti procijenjenu vrijednost od 1.32 milijardi eura, završila je bankrotom.
53 minutes ago, Moonwalker said:

Mozda nije za ovde… Ne znam da li je vec bilo. Smejem se naglas lolol

Propao poznati startup: 700 Indi...
No image preview

Propao poznati startup: 700 Indijaca pretvaralo se da su...

PRIČA o Builder.ai, startupu osnovanom u Londonu koji je uspio privući globalne investitore i dosegnuti procijenjenu vrijednost od 1.32 milijardi eura, završila je bankrotom.

Bila je priča i da je Amazon slično tako radio sa njihovim marketima gde AI prepoznaje šta si kupio, a zapravo sedeli Indijci na kamerama...

1 hour ago, Miki_belavista said:

ako nije tajno kolko su dobili 5,5 milki? pricalo se da je Mastilovic uzeo 100 miliona za prodaju onog svog gaming cuda.

ne znam ztačne cifre, ali dalko više od toga sigurno...

4 hours ago, radisa said:

ne znam ztačne cifre, ali dalko više od toga sigurno...

cuo sam da su Vivify ideas prodali za gadne pare EPAMu. Jednostavno su se slozile kockice, da je ovima trebala firma gde mogu da prebace svojr ruske programere i da nastava poslovanje.