23 hours ago23 hr Jeste, teško je za generalizaciju, ja imam skoro pa suprotno iskustvo. Dve junior koleginice za pozeleti. Agilne, ambiciozne, extra mile... Jezik sasvim ok, jedne je cak i bila u Srbiji pre korone na turstičkom proputovanju.
21 hours ago21 hr Ja sam imao prilike jednom da radim na projektu preuzetom od Vijetnamaca. Bože sačuvaj, kakav špageti kod i nelogične projektne odluke.I sve to drži vodu jedno vreme, ali na kraju dođe na naplatu kada ceo projekat mora da se piše ispočetka.Sa druge strane imao sam i više takvih projekata koje sam preuzeo od naših programera, ili od Rusa.Poslednji koji je radio naš lik iskusniji od mene koji je izgleda ceo projekat napravio koristeći chatGPT gde je sav kod za stepen do dva urađen na nestandardan način. Sve to radi, ali je sve nelogično i muku mučim da razumem kako neke stvari rade i zašto je baš tako odlučeno da se nešto napravi. Epsko trošenje vremena, sve suprotno od principa "convention over configuration".Tako da, možda vlasnicima na kraju i dođe na slično.
21 hours ago21 hr Kad sagledam iz tog ugla, bilo je sklonosti ka prečicama i polurešenjima ali sam to pripisivao neiskustvu i želji za dokazivanjem.