April 8Apr 8 Popular Post Trake... već sam pominjao, imao sam nekad davno klijenta koji je radio backup na trakama... onim starijim, malo sporim i tako to...Kad su mu to instalirali, dobio je instrukcije da svaku traku formatira pre backup-a, a to je znalo da traje tad 10-15 minuta, i tek onda startuje backup, Koliko se sećam on je to lansirao ručno, ono zameni traku, formatira i onda startuje... Njemu to posle nekog vremena postalo smor da čeka formatiranje svako veče pre nego krene kući, pa se čovek dosetio : svaki put kad vidi da je backup završio, on odmah formatira traku da bude spremna za sledeći put...
April 8Apr 8 Heh, mi smo jedno vreme radili prenos podataka na Zip drive disketama od 100 MB i taze koleginica programerka uspe da formatira disketu pre nego sto je ucitana u bazu podataka.I danas 20 godina kasnije jos uvek ima nadimak Zipeta.
April 8Apr 8 Popular Post meni je majka pricala anegdotu iz njene firme kad su tako na disketama slali podatke sa mesta A u mesto B, pa je bilo neko uputstvo da se disketa prvo formatira, pa da se snimaju podaci i salje. Neki lik je snimio podatke, pa se setio da je zaboravio da formatira, pa je formatirao i poslao.
April 9Apr 9 Eh, tih anegdota ima koliko hoces kad radis duze od 20 godina u firmi kao administrator mreze i tehnicka podrska: koriscenje cd citaca kao drzaca za casu, flopi disketa kao podmetace za casu..... do peglanja kose u laserskom stampacu i jos raznih idiotluka.
April 9Apr 9 2 hours ago, papapavle said:Daj leba ti detalje o peglanju kose, živ nisam... 🫣Koleginica je uspela da na HP 4250 laserjetu provuce kosu kroz fuser tako sto joj je kosa pala sa zadnje strane u otvor gde provlaci papir.Normalno tu stoji poklopac koji sprecava takve stvari ali su njene kolege iz kancelarije skinuli isti da bi priblizili stampac sto blize zidu!Duga kosa pala preko stampaca i valjci je uhvatili tako da je imala "peglanje sa cupanjem pramena" gratisNaravno, stampac je morao da ide na servis posto se fuser sjebao, a stariji model stampaca pa nije mogao da se zameni bez ovlascenog servisera. Najludje je bilo kad su me serviseri pitali kako je to uspela i nakon objasnjenja smo to podveli pod "kvar i zamena fusera" i kad su vracali stampac nazad - zajednicki smo kupili kod Kineza peglu za kosu i poklonili koleginici.Ne treba da naglasavam da posle toga nikom nije vise palo na pamet da skida taj poklopac sa stampaca zbog dodatnih 10cm prostora iza.
April 9Apr 9 To je uradila i jedna moja drugarica sa nekim kucnim stampacem. Zavrsilo se sisanjem na celavo i bacanjem stampaca u djubre.
April 9Apr 9 Da li ste videli bilborde u ZagrebuNe mogu da procenim efekat, ali meni je OK ovo javno prozivanje i takmicenjeIma jedan ispred moje firme u ZG, a u toj zgradi je i targetirana kompanija Edited April 9Apr 9 by Lezilebovich
Friday at 09:304 days Izgleda da su gomili preduzetnika poslali opomene iz poreske. Meni je stiglo da imam neka dugovanja za PIO i zdr cca 30kSamo uradite preknjizenje
Sunday at 16:402 days https://archive.ph/vo3rRFacebook Is Just Craigslist NowPisali smo vec o ovom fenomenu.