Jump to content

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

• Popular Post

Trake... već sam pominjao, imao sam nekad davno klijenta koji je radio backup na trakama... onim starijim, malo sporim i tako to...

Kad su mu to instalirali, dobio je instrukcije da svaku traku formatira pre backup-a, a to je znalo da traje tad 10-15 minuta, i tek onda startuje backup,

Koliko se sećam on je to lansirao ručno, ono zameni traku, formatira i onda startuje...

Njemu to posle nekog vremena postalo smor da čeka formatiranje svako veče pre nego krene kući, pa se čovek dosetio : svaki put kad vidi da je backup završio, on odmah formatira traku da bude spremna za sledeći put...

Heh, mi smo jedno vreme radili prenos podataka na Zip drive disketama od 100 MB i taze koleginica programerka uspe da formatira disketu pre nego sto je ucitana u bazu podataka.

I danas 20 godina kasnije jos uvek ima nadimak Zipeta. D

• Popular Post

meni je majka pricala anegdotu iz njene firme kad su tako na disketama slali podatke sa mesta A u mesto B, pa je bilo neko uputstvo da se disketa prvo formatira, pa da se snimaju podaci i salje. Neki lik je snimio podatke, pa se setio da je zaboravio da formatira, pa je formatirao i poslao.

Eh, tih anegdota ima koliko hoces kad radis duze od 20 godina u firmi kao administrator mreze i tehnicka podrska: koriscenje cd citaca kao drzaca za casu, flopi disketa kao podmetace za casu..... do peglanja kose u laserskom stampacu i jos raznih idiotluka.

Daj leba ti detalje o peglanju kose, živ nisam... 🫣

2 hours ago, papapavle said:

Daj leba ti detalje o peglanju kose, živ nisam... 🫣

Koleginica je uspela da na HP 4250 laserjetu provuce kosu kroz fuser tako sto joj je kosa pala sa zadnje strane u otvor gde provlaci papir.

Normalno tu stoji poklopac koji sprecava takve stvari ali su njene kolege iz kancelarije skinuli isti da bi priblizili stampac sto blize zidu!

Duga kosa pala preko stampaca i valjci je uhvatili tako da je imala "peglanje sa cupanjem pramena" gratisD

Naravno, stampac je morao da ide na servis posto se fuser sjebao, a stariji model stampaca pa nije mogao da se zameni bez ovlascenog servisera. Najludje je bilo kad su me serviseri pitali kako je to uspela i nakon objasnjenja smo to podveli pod "kvar i zamena fusera" i kad su vracali stampac nazad - zajednicki smo kupili kod Kineza peglu za kosu i poklonili koleginici.D

Ne treba da naglasavam da posle toga nikom nije vise palo na pamet da skida taj poklopac sa stampaca zbog dodatnih 10cm prostora iza. laugh

To je uradila i jedna moja drugarica sa nekim kucnim stampacem. Zavrsilo se sisanjem na celavo i bacanjem stampaca u djubre.

Da li ste videli bilborde u Zagrebu

Ne mogu da procenim efekat, ali meni je OK ovo javno prozivanje i takmicenje

Ima jedan ispred moje firme u ZG, a u toj zgradi je i targetirana kompanija

Edited by Lezilebovich

Izgleda da su gomili preduzetnika poslali opomene iz poreske. Meni je stiglo da imam neka dugovanja za PIO i zdr cca 30k
Samo uradite preknjizenje

https://archive.ph/vo3rR

Facebook Is Just Craigslist Now

Pisali smo vec o ovom fenomenu.

Kakav jadan kraj 4chan-a...