March 16Mar 16 Mislim da jesam, al pitaj me ponovo za mesec dana kad prodje onboarding. Da budem iskren imao sam srece da pozicija 100% odgovara mom profilu.
March 17Mar 17 Mislim da treba samo razlikovati ovde 3 kategorije koje imamo: Zaposleni Freelanceri - Nisu bili ni formalno prepoznati a država je htela da uzima poreski kajmak. Tamo 2022. godine uvode kao onaj portal za plaćanje poreza za freelancere na kraju svakog kvartala. Ne postoji potreba za registracijom bilo kakve forme poslovanja. Zdravstveno postoji neko nije osiguran po drugom osnovu, postoji postupak da se dobije potvrda, mada pitanje je koliko su sistemi svi umreženi i koliko to dobro vide i dokle traje to osiguranje. Recimo, nekom kome je ugovor na određeno vreme, to se jasno vidi i prilikom bolovanja. Ovde to je pitanje dokle se računa da je registrovano zdravstveno. Paušalci - Ljudi koji su imali preduzetničke radnje i koji su plaćali porez paušaln. Što se tiče samog poreza, od pre neku godinu je izjednačen bez obzira na lokaciju tako da ne postoji više ona fora sa prijavom na lokaciji koja ima najmanji porez.
March 17Mar 17 17 hours ago, Choda said: U svom ovom ludilu sto zivimo, meni je sutra prvi radni dan posle 7 meseci. Do Nove godine smo trazili posao kao ekipa iz kanca ali smo posle nekoliko propalih pokusaja odustali i otisli kud koji. Mogu vam reci prilicno je neprijatno traziti posao u ovim okolnostima i trzistu. I? Ima li nekih novosti?
March 17Mar 17 7 hours ago, kronostime72 said: I? Ima li nekih novosti? Krenuo danas, sad bistrim forum sta sam propustio od pumpanja.
March 19Mar 19 https://www.reuters.com/technology/cybersecurity/google-agrees-buy-cybersecurity-startup-wiz-32-bln-ft-reports-2025-03-18/ Ovo je moglo i na WTF...
March 19Mar 19 Jel koristi neko uopšte Google Cloud? Mi imamo zakupljen i plaćamo ga (ko zna zašto) ali niko od naših klijenata nije ni najmanje zainteresovan.
March 19Mar 19 Za velike firme je previse rizican najvise zbog Google politike. Ja znam da ga u nekoliko firmi koriste za dev okruzenje ako se koristi K8 i da su developeri i devops u principu zadovoljni.
March 19Mar 19 Mi smo enterprise Google Cloud mušterija. Kada sam birao između AWS i Google Cloud, izabrao sam Google Cloud zbog Kubernetesa, pošto jel'te, oni su ga napravili i managed k8s najbolje radi kod njih. Takođe smo dobili drastično bolje cene sa ugovorom na 3 godine nego AWS, a ubacili su i AlloyDB koji je 100% Postgres kompatibilan, samo mnogo brži. Pošto je aplikacija baš high throughput i oslanja se dosta na Postgres, bio je no brainer. Ovo nam je već drugi ugovor sa Google Cloud, iliti 6. godina kako smo njihove mušterije. Ono gde je veliki minus je support, da su stavili SNS call centar bili bi bolji.
March 20Mar 20 https://www.helloworld.rs/blog/Da-li-je-Srbija-i-dalje-hot-spot-destinacija-za-digitalne-nomade/20501ali komentar me je ubio "Nedovoljno boldovanog teksta. 75% je minimum. "
Monday at 16:253 days SAP has just become Europe's most valuable company, dethroning Novo Nordisk Meanwhile, the German tech company gained investors' confidence by implementing a strategy to focus on subscription-based cloud services, with additional AI features, promising large revenue growth. Zvanično @radisa