Jump to content
IGNORED

Stanje u IT sektoru

Svarog

Recommended Posts

Posted

SoftBank, moj Internet provajder, drugi najveci u Japanu.
Od pre godinu dana, stalno mi se pojavljuje "No Internet connection", treba da resetujem router, na dva sata, mada sve izgleda da je u redu i "Connected".

To je, prebacili su to na "Cloud". Niko pre nije ni merio protok, sve je bila super brzina, cak i brze od lokalnog diska.

Vlasnik firme, Masayoshi Son, Koreanac poreklom, ide da investira 100 milijardi dolara u Ameriku. Neka ih usreci. Ima on istoriju pogresnih investicija.

Moja zena, ima router velicine kreditne kartice, njoj nema problema. Mozda takve routere nisu prebacili na "Cloud".

Koja je to budalastina, podaci se ne zapisuju u oblaku nego na disku.

Posted

Da i kod mene su to podlo uradili. 

Da li mi za iste pare duplu brzinu za dz ali minimizovali sva moguca podesavanja i sv ese snima u cloud. 

Na srecu uspeo sam iskljuciti wifi preko njihovog supporta i stvatiti svoj Asus ruter (  Merlin mmmmmmm) izmedju. 

Posted

ASUS (Taiwan) pravi preko FoxCon (isto Taiwan a u Kini, 1.7 miliona zaposlenih) laptopove i servere za DELL, HP, IBM, Apple. U kvalitetu nema razlike, ima u specifikaciji sta hoces (za igre, video...)

Posted
18 minutes ago, bags said:

Da i kod mene su to podlo uradili. 

Da li mi za iste pare duplu brzinu za dz ali minimizovali sva moguca podesavanja i sv ese snima u cloud. 

Na srecu uspeo sam iskljuciti wifi preko njihovog supporta i stvatiti svoj Asus ruter (  Merlin mmmmmmm) izmedju. 

Jel moze detaljnije objasnjenje sta je uradjeno posto nisam razumeo. Nemas vise provajderov ruter?

Posted

Na FaceBook, Amazon, govnarija kao slike beba i macaka, pasa, starije od godinu dana, skladiste se na magnetnim trakama. Kao 1975. Zato treba nesto vremena da se pojave na ekranu.

Posted
33 minutes ago, glibav said:

Jel moze detaljnije objasnjenje sta je uradjeno posto nisam razumeo. Nemas vise provajderov ruter?

Imaš ruter ali su ti skoro sva podešavanja ukinuta. Ne možeš pristupiti preko neko default IP adrese( tipa 192.168.0.1). Nego moraš preko mob app i  serijskog broja. Lakše im je raditi support tako, ali ukinuli su skoro 99% mogućih podešavanja . Meni su jedva isključili wifi.

• +1 2
Posted

Ukinuti podešavanja rutera se moglo i na modelima od pre 20 i više godina, nije nikakva novina, od provajdera, odnosno onog ko održava ruter zavisi šta će dozvoliti ili neće. :) Ali to nije razlog zašto neka aplikacija ne radi

Posted

Ne bih ja ostao 5 minuta kod takvog provajdera… 

Ako ruter nema bridge mode, ne interesuje me… Sva sreća pa ovde ima još jedan tako geek friendly provajder, njihov box mi služi samo da dovuče optiku i IP adresu do moje mreže, sve iza toga je pod mojom kontrolom (firewall, mreža, WiFi… )

• +1 1
Posted
29 minutes ago, braca said:

Ne bih ja ostao 5 minuta kod takvog provajdera… 

Nemam alternativu tj imam duplo skuplju i 10x sporiju i sa cescim ispadima...