garcia Posted February 10 Posted February 10 4 minutes ago, Shan Jan said: Mislis kako onda da prodamo klijentu support koji ce da mu sredjuje kod? reci mu da će biti brži, tu postoji komparacija. optimalnost ti je 0 ili 1. 2 1
radisa Posted February 12 Posted February 12 5 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: que? Gledam sad vesti ne vidim neka hapšenja u IT-ju...
KnightLore Posted February 12 Posted February 12 Quote Pored M.G, po nalogu tužilaštva slobode su lišeni koordinator u Sektoru IKT poslova u JP EPS I.M, službenik u ovom sektoru N.S, direktor privrednog društva “Tim Systems” d.o.o. Beograd T.A, faktički vlasnik “Tim Systems” A.P. i odgovorno lice u tom privrednom društvu N.V, direktor PD “IntellSec” d.o.o. Beograd M.B, direktor PD “HRC Horeca” d.o.o. M.M, kao i K.M, P.G, M.R, I.R. Takođe, slobode su lišeni i rukovodilac Odeljenja za sisteme tehničke zaštite i informatičku bezbenost u Sektoru za automatsku obradu podataka Ogranak RB Kolubara Lj.S, direktor Fudbalskog kluba Borac iz Lazarevca D.B. i K.B. Sve te "IT firme" sluze za izvlacenje ogromne love na osnovu naduvanih faktura za hardver, softver (licencni i custom made), te razne konsultantske usluge po sistemu dodjem ti, dodjes mi. Daleko veci kajmak se skida tako nego kroz naduvane sate upotrebe bagera i kamiona. 1
burekdzija Posted February 13 Posted February 13 8 hours ago, KnightLore said: Sve te "IT firme" sluze za izvlacenje ogromne love na osnovu naduvanih faktura za hardver, softver (licencni i custom made), te razne konsultantske usluge po sistemu dodjem ti, dodjes mi. Daleko veci kajmak se skida tako nego kroz naduvane sate upotrebe bagera i kamiona. U ovom slucaju je bukvalno bas tako kako si napisao. Znam i firmu i direktora, oni su do pre par godina cak radili smislene stvari, imali su svoj dms koji su valjali, a onda je Toni (T.A.) shvatio da je lakse prati pare za sns krimosa (to je P.A.). Nisu to bile prevelike pare, ali velike jesu. Zasto su bas sad zglajznuli, ne znam. Verovatno se od relativno sitne ribe pravi primer kako sistem eto funkcionise.
Venom Posted February 14 Posted February 14 Sasvim očigledno, nisu koristili code formatting koji je danas standard™. 2
Rowanoke Posted February 14 Posted February 14 4 hours ago, Venom said: Sasvim očigledno, nisu koristili code formatting koji je danas standard™. Nije samo to!
Shan Jan Posted Tuesday at 09:54 Posted Tuesday at 09:54 Neki AI tim iz kompanije rabi Amazon EC2 G4. Samo jedan 12xlarge (4x NVIDIA T4 Tesla) ih izlazi 100 dolara dnevno Kukaju kako ih jebu odozgo i oce da se prebace na nase servere a da daju pare za finansiranje grafickih. A meni pricali jos pre 10 godina da batalim ja taj datacenter i ucim cloud
Miki_belavista Posted Tuesday at 12:49 Posted Tuesday at 12:49 2 hours ago, Shan Jan said: Neki AI tim iz kompanije rabi Amazon EC2 G4. Samo jedan 12xlarge (4x NVIDIA T4 Tesla) ih izlazi 100 dolara dnevno Kukaju kako ih jebu odozgo i oce da se prebace na nase servere a da daju pare za finansiranje grafickih. A meni pricali jos pre 10 godina da batalim ja taj datacenter i ucim cloud vidi sve ima pluseve i minuse u zivotu,i self-hosted i cloud. Mene samo cudi zasto toliko ide na Azure,bice da daju gadne promaocije startopovima,ali im to kasnije sigruno naplate. Sto rece on stara narodna ko ne plati na mostu plati na cupriji. 2
Shan Jan Posted Tuesday at 12:52 Posted Tuesday at 12:52 3 minutes ago, Miki_belavista said: vidi sve ima pluseve i minuse u zivotu,i self-hosted i cloud. Mene samo cudi zasto toliko ide na Azure,bice da daju gadne promaocije startopovima,ali im to kasnije sigruno naplate. Sto rece on stara narodna ko ne plati na mostu plati na cupriji. To oni znaju. Ja se otprilike secam da do pre samo 3-4 godina je bilo bacaj sve na cloud jer je jeftinije. Sad je skidaj sve sa clouda jer otpadaju usi. 2
placenik Posted Tuesday at 13:56 Posted Tuesday at 13:56 1 hour ago, Shan Jan said: To oni znaju. Ja se otprilike secam da do pre samo 3-4 godina je bilo bacaj sve na cloud jer je jeftinije. Sad je skidaj sve sa clouda jer otpadaju usi. Ustalice se na nekom "isto ti se vata" nivou, ko i svasta drugo oko cega imas izbor, trziste je cudo 1
Miki_belavista Posted Tuesday at 14:15 Posted Tuesday at 14:15 1 hour ago, Shan Jan said: To oni znaju. Ja se otprilike secam da do pre samo 3-4 godina je bilo bacaj sve na cloud jer je jeftinije. Sad je skidaj sve sa clouda jer otpadaju usi. OVH i Hetzner su 3,4 puta jeftiniji od AWS,to sam cuo i prve ruke.... 1
Recommended Posts