Yoyogi Posted January 26 Posted January 26 9 minutes ago, Shan Jan said: @Vapad mi smo se smestili pre 5 godina u zgradu koja je ispunjavala najvise standarde, dobila sve sertifikate za izuzetnost i slicno... da bi poceo plafon da nam prokisnjava a onda i da se runi i pada ljudima po glavi. Ne verujem apsolutno nista nikome u ovoj zemlji. U kojoj zemlji?
Yoyogi Posted January 26 Posted January 26 Ja sam onda jos i radikalniji od tebe. Prodao sam stan u Srbiji najboljem drugu, bez banke i kamate gde bi ga stan kostao duplu cenu. Uselila se njegova cerka, divna, mlada inzenjerka. Pa sto da dete mog najboljeg druga gusla kredite? Poslao mi sliku iz Firence, on i njegova zena, kaze : "Vidi kako banka pushi qrac", ovo su pare koje bi banka pojela.
Nebojsa Posted January 26 Posted January 26 matori, ne znam kako da ti kazem drugacije, al ovde ti je drug u stvari poslao i ne bas tolko suptilnu poruku da si ta banka zapravo ti, a ako ti novac za stan nije kompletno iskesirao prilikom kupovine... 3
Yoyogi Posted January 26 Posted January 26 5 minutes ago, Nebojsa said: matori, ne znam kako da ti kazem drugacije, al ovde ti je drug u stvari poslao i ne bas tolko suptilnu poruku da si ta banka zapravo ti, a ako ti novac za stan nije kompletno iskesirao prilikom kupovine... Ne, drug koji bi mi bubreg dao je tacan sa uplatama, postoji ugovor da ako jedna uplata ne dodje na vreme, ugovor prestaje da vazi i stan se vraca vlasniku (meni). Njegova poruka je bila i moja radost - neka on ima sta moze od onoga sto banka nije i nece dobiti. Pa to zapravo i ne postoji u svetu. Nesto kao srpsko drugarstvo i poverenje. 1
Ryo Posted January 26 Posted January 26 1 hour ago, Yoyogi said: Ne, drug koji bi mi bubreg dao je tacan sa uplatama, postoji ugovor da ako jedna uplata ne dodje na vreme, ugovor prestaje da vazi i stan se vraca vlasniku (meni). Kako jako drugarstvo jbt 4
Yoyogi Posted January 26 Posted January 26 2 minutes ago, Ryo said: Kako jako drugarstvo jbt Bas bih te napao a vise me je razocaralo tvoje nepoverenje u srpsko vecno drugarstvo. Ima li toga tamo i danas? Njegova deca su bila kod nas u Japanu. "Tvoja cerka je i nasa cerka". Naravno, ugovor mora da postoji, njegov advokat ga je napisao.
brusli Posted January 26 Posted January 26 @Yoyogi , gde sada zivis ? Ako si napolju, sto se ne vratis u Srbiju, imas stranu penziju, ziveo bi ovde ko bubreg u loju, jos sa drugarima.
Yoyogi Posted January 26 Posted January 26 1 minute ago, brusli said: @Yoyogi , gde sada zivis ? Ako si napolju, sto se ne vratis u Srbiju, imas stranu penziju, ziveo bi ovde ko bubreg u loju, jos sa drugarima. Zivim u Japanu, stari se, svaka bolnica ovde je Mayo Clinic. Jesam zdrav i prav, nema lekova a yebi ga, ko zna. Zivim i u Thai, pola godine, zimu provodim u svom stanu u Bangkoku, u tropima. Moji drugari, mahom pomrli a taj jedan, atleta, se dobro drzi. Doci ce kod mene u Japan pa idemo u Bangkok. I on je od nedavno penzioner. 2
Ryo Posted January 26 Posted January 26 37 minutes ago, Yoyogi said: Bas bih te napao a vise me je razocaralo tvoje nepoverenje u srpsko vecno drugarstvo. Ima li toga tamo i danas? Ima, ali bez ugovora i advokata.
Yoyogi Posted January 26 Posted January 26 1 minute ago, Ryo said: Ima, ali bez ugovora i advokata. Na to dodas pravni okvir i nase drugarstvo je super. 1
Jesper23 Posted January 27 Posted January 27 Pozdrav drugari, samo kratko pitanje. Koleginica je upisala it academy smijer dizajn, a njen suprug klasično programiranje, pa me zanima koliko se uopšte cijeni ta diploma na tržištu rada? Da li se uopšte mogu naći zaposlenje i kolike bi mogli biti plaćeni kao početnici.
Shan Jan Posted January 27 Posted January 27 Kod nas se gleda izmedju "ne ceni se" i "bolje ista nego nista". Trenutno nema posla za juniore skoro pa nigde tako da su plate verovatno uzasno male. Ali dugorocno je bar programiranje isplativo. Za dizajn ne znam nista osim da su ih otpustali kod nas skoro. Valjda uz pomoc AI jedan dizajner moze obaviti posao za vise njih, nisam siguran. 2
Zabalujev Posted January 27 Posted January 27 1 hour ago, Jesper23 said: Pozdrav drugari, samo kratko pitanje. Koleginica je upisala it academy smijer dizajn, a njen suprug klasično programiranje, pa me zanima koliko se uopšte cijeni ta diploma na tržištu rada? Da li se uopšte mogu naći zaposlenje i kolike bi mogli biti plaćeni kao početnici. I u ono zlatno vreme IT pre par godina nije se nešto mnogo cenila, opet kao baza za buduću IT karijeru, ako dolaziš iz neke druge struke, nije loše. Znam za slučaj čoveka koji je "motao kablove" i usput se prekvalifikovao u tako nekoj školi i radio neki frilensing dok nije počeo da radi za firme. Bilo bi zanimljivo uraditi analizu efekta onih famoznih prekvalifikacija koje je država sponzorisala pre nekoliko godina. 1
Mr.Mxyzptlk Posted January 27 Posted January 27 prosao asesmente.. koji ce meni ovo kurac u zivotu... bas se patim sto nisam neki kurcev xanatlija... nikad nije kasno... 1
Recommended Posts