placenik Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago No more helicopter money je glavni razlog pada. Najveci problem je sto su otpustanja neselektivna, po finansijskom, a ne po performance kljucu. 1
Mel Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 minute ago, placenik said: No more helicopter money je glavni razlog pada. Najveci problem je sto su otpustanja neselektivna, po finansijskom, a ne po performance kljucu. Jedna firma u kojoj sam radila je nekad davno pre mog vremena upala u realne probleme, otpustili su jednog kolegu tada koji tek sto je bio unapredjen godinu pre. Bukvalno da nije bio unapredjen verovatno ga ne bi otustili, ovako je zbog povisice otpusten a ostavili su nekog iz tima ko je bio na nizoj plati. Posle je bio nezaposlen nekoliko godina i opet se vratio kod njih (sefovima je bilo krivo sto su ga otpustili, firma se oporavila, pozvali ga na intervju, pitali kako deca kako kuca i dali mu opet posao).
placenik Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago @Shan Jan Mislim da su zbog otpustanja menageri i dobili naredjenje da niko nije natprosecan, malo je nezgodno otpustiti nekog kome si pre samo mesec dana dao tag "overperformer", moze i tuzba da se popije. 1
noskich Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Kad postoji osnov za to i imaš nekakvu dokumentaciju da to ilustrujes (uglavnom su e-mailovi u pitanju) obavezno treba ići na tužbu. Jako je mali ulog (plaća se oko 100 dolara nekom ombudsmanu ili tako nekom organu koji je zaduzen za to), a sa nešto cimanja mogu da se izboksuju desetine hiljada. To se na kraju uvek svodi na licitaciju, ti tražiš više, oni nude manje i nađete se negde na sredini. Imao sam dva procesa takve prirode, a jedanput sam se nagodio interno. Naravno kad imaš signal da se nešto sprema, a ja sam to šesto čulo izostrio, to je vreme da se troši bolovanje, ako moze neke pare za treninge ko je stalno zaposlen, i šta god može da se drugo izboksuje. Jedanput sam u cugu uzeo bolovanje od 5 nedelja. I nije to samo za zapošljavanje, treba koristiti ombudsmane i consumer protection za sve živo, na konto toga sam isto uzeo hiljade.
Recommended Posts