noskich Posted Monday at 23:53 Posted Monday at 23:53 (edited) 1 hour ago, garmonbozia said: Said no one ever Pazi ako poredim sa corporate poslovima, a radio sam oba, za mene jeste limunada. Samo treba da decu animiras. Kad sam radio imao sam gomilu materijala na USB sa nekim aktivnostima, igrama, grupnim zadacima, za 2 osobe, individualno... Znaci mogu sve te materijale, a imaš toga online na tone, da koristim iznova i iznova plus naravno zvanični materijal škole. Jednom kada to krenes da radiš ide kao mašina podmazano. Poenta je da ništa ne moraš da praviš od nule, sve ima. Kako stices iskustvo i upoznajes decu imaš i osećaj koji su materijali najbolji za koji razred. Imaš matricu kako ide, prvo uvod, zagrevanje, pa neka sumorna tema tipa gramatike pa onda nešto fizički razgibavanje itd itd. Edited yesterday at 00:00 by noskich
Time Crisis Posted Monday at 23:59 Posted Monday at 23:59 32 minutes ago, noskich said: Ne pričamo o tome, pričamo o relativno ozbiljnim i odgovornim ljudima koji solidno vladaju engleskim jezikom. Znači klasični mladji ljudi iz Srbije. Ne može tebra iz kockarnice koji ne vlada ni srpskim jezikom predavati engleski u Kini, po meni se to podrazumeva, ali eto mora i to da se naglasi. Koliko znam, a i iz ovog što kaže Bane, ne deluje da uopšte znaš o čemu pričaš... nije da je prvi put
noskich Posted yesterday at 00:11 Posted yesterday at 00:11 Poenta je u tome što sa predavanjem engleskog u Aziji možes sve da sredis bukvalno preko noći. Dok bi ti za tako nešto na zapadu trebale godine. Da dobiješ vizu, nadjes solidno plaćen posao, iznajmis stan...
Shan Jan Posted yesterday at 01:09 Posted yesterday at 01:09 2 hours ago, banecare1 said: vecina radi na crno i to je uvek rizik. najbolja varijanta je raditi u internacionalnim skolama, ali nije lako naci takav posao. za engleski traze native teachers, za druge predmete kvalifikaciju. ko radi na crno zaradjuje 2-3K EUR, neki i malo vise. native i profi teachers uzimaju 2-3 puta vise. eldorado je bio do kovida, sada je teza situacija. Ja sam gledao za predavanje matematike u internacionalnim skolama u npr. Sangaju. Uslovi sve ispunjavam osim onog da sam predavao u skoli bar 2 godine al to moze da se skarabudzi. Kapiram da vape za tim kadrom. Zavrsio sam matematicki faks, dobro se sluzim engleskim, volim Kinu, sta oces vise Ako mi pripizdi u nekom trenutku ovog ITa obavezno te cimam za savet 1
Rowanoke Posted yesterday at 01:10 Posted yesterday at 01:10 1 hour ago, Time Crisis said: Koliko znam, a i iz ovog što kaže Bane, ne deluje da uopšte znaš o čemu pričaš... nije da je prvi put On priča o nekoj realnosti koja je bila pre 10 15 godina. Trenutno stanje stvari je daleko od istine. Poslove nije lako naći. Ili su teški i zahtevni. Kina nije kosmopolitska pa je većina poslova izolovanost velika. Veliki gradovi su na nivou Evrope i Amerike sa cenama. Tier 1 gradovi 58 minutes ago, noskich said: Poenta je u tome što sa predavanjem engleskog u Aziji možes sve da sredis bukvalno preko noći. Dok bi ti za tako nešto na zapadu trebale godine. Da dobiješ vizu, nadjes solidno plaćen posao, iznajmis stan... Što ne odeš u Aziju i radiš kao teacher ako je tako dobro? 😂 1 1
Rowanoke Posted yesterday at 01:11 Posted yesterday at 01:11 Just now, Shan Jan said: Ja sam gledao za predavanje matematike u internacionalnim skolama u npr. Sangaju. Uslovi sve ispunjavam osim onog da sam predavao u skoli bar 2 godine al to moze da se skarabudzi. Kapiram da vape za tim kadrom. Zavrsio sam matematicki faks, dobro se sluzim engleskim, volim Kinu, sta oces vise Ako mi pripizdi u nekom trenutku ovog ITa obavezno te cimam za savet Za international school ti je potreban teaching qualifications IQTS ili MEd ili licenca!
Shan Jan Posted yesterday at 01:25 Posted yesterday at 01:25 8 minutes ago, Rowanoke said: Za international school ti je potreban teaching qualifications IQTS ili MEd ili licenca! Koliko vidim to je samo jedna od mogucnosti. Razne skole razlicite stvari traze, evo ti ovaj oglas (doduse od pre par meseci): https://internationalteachingworld.com/job/mathematics-teacher-shanghai-august-2025/ Quote Educational and Experience (Requirements): Bachelor’s Degree in Mathematics, Statistics, or a related field **PGCE with QTS, Valid US Teaching Licence, Bachelor of Education, Irish Teaching Council Registration, SACE, etc. (Recognised Teaching Qualification) **Candidates require a minimum of three years’ teaching experience (as per visa requirements) **Other highly notable accolades towards an application: (Master’s Degree, TEFL Certificate, British Curriculum and/or Past International Experiences) Ja imam Bechelor iz Matematike, smer za profesore. Nude pisljiivih 4.5k evra mesecno i jos par nebitnih stvari Quote Salary & Benefits: **Highly Competitive Salary of up to 40,000 ¥ a month (Approximately $4,865, £4,030, €4,640, C$6,530, A$7,250, NZD7,800, ZAR73,000) **Highly Generous Housing Allowance **Tuition Fees **FREE Annual Return Flight Ticket Home, per Academic Year **FREE Baggage Allowance (one-time payment upon receipts) **FREE Private, International Health Insurance **FREE Visa **Extensive Professional Development Opportunities (paid for and provided by the school) 1
Rowanoke Posted yesterday at 02:59 Posted yesterday at 02:59 @Shan Jan da to su top tier škole. U Beogradu je to International school of Belgrade, u Bangkoku Patana i ISB ali najverovatnije one su IB curriculum i neverujem da su te na matematičkom fakultetu učili u IB obrazovanju. Ono je inquiry based. Nisam signurna da je u Evropi poznat taj način učenja. 1
banecare1 Posted yesterday at 05:05 Posted yesterday at 05:05 3 hours ago, Shan Jan said: Koliko vidim to je samo jedna od mogucnosti. Razne skole razlicite stvari traze, evo ti ovaj oglas (doduse od pre par meseci): https://internationalteachingworld.com/job/mathematics-teacher-shanghai-august-2025/ Ja imam Bechelor iz Matematike, smer za profesore. Nude pisljiivih 4.5k evra mesecno i jos par nebitnih stvari konkurencija sigurno nije mala, ali verujem da su uslovi koje je realno dobiti cesto bolji od tih 4.5K eur. iz prve ruke znam da moji prijatelji nativ english teachers imaju cca 50-60K juana. profa fizike (pijani rus) je isto toliko dbijao u pekingu do prelazka u sangaj, verujem na bolje uslove. matematika i fizika se dobro placaju. eur je oko 7.5 juana, posto ste matematicari racunajte sami 1 1
Rowanoke Posted yesterday at 05:46 Posted yesterday at 05:46 40 minutes ago, banecare1 said: konkurencija sigurno nije mala, ali verujem da su uslovi koje je realno dobiti cesto bolji od tih 4.5K eur. iz prve ruke znam da moji prijatelji nativ english teachers imaju cca 50-60K juana. profa fizike (pijani rus) je isto toliko dbijao u pekingu do prelazka u sangaj, verujem na bolje uslove. matematika i fizika se dobro placaju. eur je oko 7.5 juana, posto ste matematicari racunajte sami Da ali to su qualified teachers. Sa licencom
Shan Jan Posted yesterday at 07:26 Posted yesterday at 07:26 @banecare1 koliko mu to dodje neto i kakav zivot imas sa tim? Takodje, jel pricas o predavacima u skolama ili na univerzitetu? I zadnje, koliko cimaju oko iskustva i licenci.
Sammael Posted yesterday at 07:26 Posted yesterday at 07:26 Noškić u Aziji pre 10 godina, kolorizovano 1 3
garmonbozia Posted yesterday at 08:40 Posted yesterday at 08:40 8 hours ago, noskich said: Pazi ako poredim sa corporate poslovima, a radio sam oba, za mene jeste limunada. Samo treba da decu animiras. Kad sam radio imao sam gomilu materijala na USB sa nekim aktivnostima, igrama, grupnim zadacima, za 2 osobe, individualno... Sve je to super, ali si ti i odgovoran za razvoj te dece, nije mala odgovornost i pritom nimalo lak posao long term. Pa treba da hendlaš i njihove roditelje, itd...
banecare1 Posted yesterday at 08:50 Posted yesterday at 08:50 3 hours ago, Rowanoke said: Da ali to su qualified teachers. Sa licencom profesor fizike jeste pravi uca, e sada ne znam kakve kvalifikacije ima da predaje na engleskom. english teachers su uglavnom samo native speakers.
Recommended Posts