noskich Posted Sunday at 13:35 Posted Sunday at 13:35 Mogu samo da konstatujem da mi je neizmerno drago sto sam na korak do 'samofinansiranja', a novim generacijama na ovakvom trzistu rada neka 'visa sila' bude u pomoci.
Shan Jan Posted Monday at 19:25 Posted Monday at 19:25 Nakon otpustanja u USA i UK stigao je i Beograd. Za sad samo osmoro inzenjera je dobilo shut kartu, sto nije mnogo sobzirom da nas ima par stotina. No, krece pritisak odozgo koji moze da se sumira u more with less. Guraju se projekti da se brze urade, da se trazi gde god moze da se pristedi, ne izdaje se oprema vise tako siroko itd... Danas pricao sa sefom o bonusu za ovu godinu. Bonus koji se odredjuje po tome kako radis. Ladno mi reko covek da mora da me oznaci kao prosek iako bi vise jer su mu rekli da nema para ni za koga za bilo sta vise Dosta losa atmosfera u ofisu, ljudi su rezignirani i besni ali mislim da puno njih nije svesno koliko je trenutno lose trziste za IT. Deluje da ce biti jos jedna teska godina zbog sijaset promena i pritiska za brzi rad a taman sam se ponadao da ce malo da se smiri. I meni je vise muka od ovog haosa godinama, mozda stvarno odem u prosvetare na kraju. 2 1
smooth.Op Posted Monday at 19:38 Posted Monday at 19:38 Mi nedavno potpisali novi ugovor sa (jedinim) klijentom. To bi trebalo da nam osigura neki mir u ova turobna vremena. Ali alarm gori već neko vreme, mora se ozbiljno aktivirati i praviti neki bekap plan. 2 1
Sammael Posted Monday at 19:46 Posted Monday at 19:46 19 minutes ago, Shan Jan said: mozda stvarno odem u prosvetare na kraju. Mislim da internacionalne škole u BGD vape za profesorima informatike koji govore engleski, drugu su pre par godina nudili 2500€. 1
noskich Posted Monday at 20:09 Posted Monday at 20:09 (edited) Pišem već godinama za mlade ljude nakon završenog fakulteta, Azija i predavanje engleskog nemaju konkurenciju. Kina, Vijetnam, Kambodža. Čak ne mora ni fakultet, može neka lažna diploma da se skarabudzi u Khao San Road u Bangkoku pa onda u Kambodžu koja je labavija po tom pitanju. Bukvalno životni preokret za nedelju-dve. Neko ko je u Srbiji nezaposlen ili je radio nešto bezveze za kikiriki može preko noći da nađe posao od 2k USD, iznajmi stan za recimo 200-300 USD, kupi motor za 500 i eto mu/joj novog života. Posao je limunada, bavis se sa decom. Znam šta pričam, jer sam i sam predavao nekoliko godina kao part-time posao, mada punoletnim studentima. Ne pricam o najboljim internacionalnim školama naravno, već tim nekim prosečnim. Edited Monday at 20:12 by noskich
Time Crisis Posted Monday at 20:20 Posted Monday at 20:20 10 minutes ago, noskich said: Pišem već godinama za mlade ljude nakon završenog fakulteta, Azija i predavanje engleskog nemaju konkurenciju. Kina, Vijetnam, Kambodža. Čak ne mora ni fakultet, može neka lažna diploma da se skarabudzi u Khao San Road u Bangkoku pa onda u Kambodžu koja je labavija po tom pitanju. U Kini zvanično ne možeš predavati engleski ako nisi iz jedne od zemalja gde je maternji. Naravno možeš na crno, ali puno sreće onome ko ide na tu foru, mogu da ga deportuju 1
noskich Posted Monday at 20:53 Posted Monday at 20:53 Hiljade naših ljudi ne samo što je tamo predavalo, već su tamo godinama, neki i preko deceniju. Ključna reč je MOGU. Ako znaš sistem i igraš po pravilima, neće.
Time Crisis Posted Monday at 20:54 Posted Monday at 20:54 Just now, noskich said: Hiljade naših ljudi ne samo što je tamo predavalo, već su tamo godinama, neki i preko deceniju. Ima video na YT onog Teše ili kako se zove, predaje i onda kad naiđe kontrola bežanija na zadnja vrata 1
noskich Posted Monday at 21:04 Posted Monday at 21:04 (edited) 11 minutes ago, Time Crisis said: Ima video na YT onog Teše ili kako se zove, predaje i onda kad naiđe kontrola bežanija na zadnja vrata Imaš i gomile ljudi koji imaju sasvim sredjen život u Kini. Tesa je kao kauboj došao, tako je i otišao. Evo ti ga ovaj primer para koji je 8 godina bio u Kini i bilo im je sve po PS-u: https://nenenadoveavanture.blogspot.com/2012/04/kina-nanning-moj-drugi-dom-i-deo.html?m=1 Tražim pojačanje @banecare1 Edited Monday at 21:06 by noskich
Vapad Posted Monday at 21:52 Posted Monday at 21:52 2 hours ago, Sammael said: Mislim da internacionalne škole u BGD vape za profesorima informatike koji govore engleski, drugu su pre par godina nudili 2500€. Bruto iliì neto? 1
garmonbozia Posted Monday at 22:08 Posted Monday at 22:08 1 hour ago, noskich said: Posao je limunada, bavis se sa decom Said no one ever 2 6
banecare1 Posted Monday at 22:31 Posted Monday at 22:31 1 hour ago, noskich said: Imaš i gomile ljudi koji imaju sasvim sredjen život u Kini. Tesa je kao kauboj došao, tako je i otišao. Evo ti ga ovaj primer para koji je 8 godina bio u Kini i bilo im je sve po PS-u: https://nenenadoveavanture.blogspot.com/2012/04/kina-nanning-moj-drugi-dom-i-deo.html?m=1 Tražim pojačanje @banecare1 vecina radi na crno i to je uvek rizik. najbolja varijanta je raditi u internacionalnim skolama, ali nije lako naci takav posao. za engleski traze native teachers, za druge predmete kvalifikaciju. ko radi na crno zaradjuje 2-3K EUR, neki i malo vise. native i profi teachers uzimaju 2-3 puta vise. eldorado je bio do kovida, sada je teza situacija. 1 1 1
Time Crisis Posted Monday at 22:50 Posted Monday at 22:50 1 hour ago, noskich said: Imaš i gomile ljudi koji imaju sasvim sredjen život u Kini. Tesa je kao kauboj došao, tako je i otišao. Evo ti ga ovaj primer para koji je 8 godina bio u Kini i bilo im je sve po PS-u: https://nenenadoveavanture.blogspot.com/2012/04/kina-nanning-moj-drugi-dom-i-deo.html?m=1 Tražim pojačanje @banecare1 Lol blog od pre skoro 15 godina
noskich Posted Monday at 23:26 Posted Monday at 23:26 (edited) 36 minutes ago, Time Crisis said: Lol blog od pre skoro 15 godina Jbg čovek je pisao u početku kad je bio pod utiskom. Posle više nije. Ali znam da su bili super zadovoljni u Kini i da baš nikakvih problema nisu imali. Nije pravilo za sve, ali eto primer. Stvar je u tome da na vrhuncu potražnje za takvim kadrovima u Kini su se pojavljivali pijani Rusi koji natucaju engleski i bili su zaposleni na osnovu toga što su beli. Naravno da je onda bilo problema i deportacija. Ne pričamo o tome, pričamo o relativno ozbiljnim i odgovornim ljudima koji solidno vladaju engleskim jezikom. Znači klasični mladji ljudi iz Srbije. Ne može tebra iz kockarnice koji ne vlada ni srpskim jezikom predavati engleski u Kini, po meni se to podrazumeva, ali eto mora i to da se naglasi. Sada se situacija rashcistila jer ipak rade te neke osnovne provere, ne zapošljavaju na prvu loptu. Ili zapošljavaju, ali samo za white monkey poslove. Ne znam @banecare1 ima li još white monkey potražnje ili se sa tim stalo u recesiji? Edited Monday at 23:28 by noskich
banecare1 Posted Monday at 23:36 Posted Monday at 23:36 4 minutes ago, noskich said: Jbg čovek je pisao u početku kad je bio pod utiskom. Posle više nije. Ali znam da su bili super zadovoljni u Kini i da baš nikakvih problema nisu imali. Nije pravilo za sve, ali eto primer. Stvar je u tome da na vrhuncu potražnje za takvim kadrovima u Kini su se pojavljivali pijani Rusi koji natucaju engleski i bili su zaposleni na osnovu toga što su beli. Naravno da je onda bilo problema i deportacija. Ne pričamo o tome, pričamo o relativno ozbiljnim i odgovornim ljudima koji solidno vladaju engleskim jezikom. Znači klasični mladji ljudi iz Srbije. Ne može tebra iz kockarnice koji ne vlada ni srpskim jezikom predavati engleski u Kini, po meni se to podrazumeva, ali eto mora i to da se naglasi. Sada se situacija rashcistila jer ipak rade te neke osnovne provere, ne zapošljavaju na prvu loptu. Ili zapošljavaju, ali samo za white monkey poslove. Ne znam @banecare1 ima li još white monkey potražnje ili se sa tim stalo u recesiji? pijani rusi koji natucaju engleski Vs obiljni i odgovorni klasicni srbi kakvi white mokey poslovi, ti pises o tome kao da je to neka kategorija koja utice na bilo sta. u kini je kriza, nije recesija. 1
Recommended Posts