mackenzie Posted December 28, 2024 Posted December 28, 2024 10 minutes ago, Miki_belavista said: nije lako izbaciti stanare,zakon ih stiti. Da li ih zakon štiti od puštanja Gare od Zoke Kuline preko razglasa 24/7?
Miki_belavista Posted December 28, 2024 Posted December 28, 2024 2 minutes ago, mackenzie said: Da li ih zakon štiti od puštanja Gare od Zoke Kuline preko razglasa 24/7? ne znam.
Oniks Posted December 28, 2024 Posted December 28, 2024 2 hours ago, Shan Jan said: Zaboravio sam da dodam - verovali ili ne, znam osobu koja radi u Srbiji u IT firmi koja ima neogranicen odmor i to pravi, ne prevaru I dalje mi nije najjasnije kako to u praksi funkcionise, koliko sam razumeo, postoji neki dzentlmenski dogovor da se odradjuje posao i da se ne preteruje bas. Kaze da vecina koristi oko 40tak slobodnih dana godisnje, mada je bila i neka cura koja je vezala preko 2 meseca na odmoru U suštini evo kako funkcioniše: Imaš 20 dana odmora po zakonu. Koristeći plaćeno odsustvo propiše se u pravilniku u radu da zaposleni može otići na plaćeno odsustvo X dana, recimo 100. U praksi ti ako bi hteo da ideš 2 meseca na takav odmor, prvo bi ti se odbijali zakonski dani pa onda plaćeno odsustvo od takvog odmora. Za kompaniju je win-win jer ne mora da plaća naknadu štete zbog neiskorišćenog odmora, a za zaposlenog jer ne mora da štedi broj dana godišnjeg odmora koji mu se akumulira po svakom mesecu. 1
noskich Posted December 28, 2024 Posted December 28, 2024 6 hours ago, Mel said: kako na zapadu Evrope sad ovi mladji kad zvrse faks dosta emigriraju, ne znam kuda, ali kaze da ne mogu da se okrpe sa platama ni za rentu ni za kredite vise. Ne znam koji procenat ljudi opisuje ali kaze mnogo se promenilo u zadnjih 5 godina. Ovo je dusu dalo za neki noskichev topik Eve me. Pa gde emigriraju kad gde god je iole solidna plata renta i krediti pojedu sve? Jedina varijanta koja je održiva na duže staze je ta geoarbitraza gde ili imaš svoj biznis online ili si 100% remote. S tim što post-Covid ti 100% remote poslovi su se vratili na staro, to jest postoje za jako mali broj ljudi dok se gotovo sva ostala stoka bezrepa ugurava u torove. Znači alfa i omega svega je biti remote pa posle su moguće razne kombinacije.
garcia Posted December 28, 2024 Posted December 28, 2024 11 hours ago, Shan Jan said: Ja bih radio i za mnogo manje pare na nekom grckom ostrvu, samo da oce da me puste na full remote imam full remote i suviše malu platu za tako nešto. maštam o porodičnom biznisu koji veze nema sa IT-jem. 1
noskich Posted December 28, 2024 Posted December 28, 2024 (edited) 25 minutes ago, garcia said: imam full remote i suviše malu platu za tako nešto. maštam o porodičnom biznisu koji veze nema sa IT-jem. Vidi Kambodžu, Vijetnam, Indoneziju pa čak i Tajland van glavnih turističkih centara. Ne znam da igde ima povoljnije a da imaš sve ostalo (sigurnost, toplu klimu, odličnu hranu, dosta expata i usluga i proizvoda za njih, lako boravište itd.). PS sad i Japan ima neku digitalnu nomad vizu. Ako ti ne smeta polu-ruralni kraj, ima kuća za izdavanje čak za samo 300 USD godišnje. U poslednje vreme se Ozi digitalci presaltovali sa Balija u Japan. Evo ti ga jedan Englez koji je doskora živeo u Kampotu u Kambodži za oko 400 USD mesečno. Pri čemu je Kampot jedan od glavnih turističkih centara u zemlji. https://www.awolgeordie.xyz Edited December 28, 2024 by noskich 1 1
Mr.Mxyzptlk Posted December 28, 2024 Posted December 28, 2024 sve to zvuci super osim ako ne radis za evropljane, pa zavrsavas radni dan oko i iza ponoci...
noskich Posted December 28, 2024 Posted December 28, 2024 Ako ces istu vremensku zonu onda ova tema: https://parapsihopatologija.com/topic/22844-african-homeowners-kako-li-se-toga-do-sad-niko-nije-setio/#comments
Shan Jan Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Pa ocekivano. Skoro milion godisnje (a ne manje od 100k kako pricaju). Skoro svi u ITu. Pri tom, ljudi na tim vizama mogu biti u USA samo dok su u firmama koje su ih zaposlile. U prevodu ima da trpe sta god, da rade koliko god i da ne traze povisice iz straha od otkaza i isterivanja iz USA. To direktno utice na gore uslove prosecnog ITjevca u USA kome su konkurencija. A Elon i ostala govna pricaju o nedostatku IT snage u vreme kada sve IT firme otpustaju na tonu ljude. Naravno da je prosecan amer popizdeo, nisu ljudi bas toliko glupi. 4
napadaj Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Problemi u republikanskom raju? Elon se polomi da objasni kako je ovo odlična stvar za Ameriku. A izgleda da je imao i lažni nalog sa kojeg je, logično, hvalio samog sebe. Nije mu dovoljna onolika armija degenerika koji su zaljubljeni u njega, morao je i sam da se pridruži. 3 4
Oniks Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 3 hours ago, Shan Jan said: Pa ocekivano. Skoro milion godisnje (a ne manje od 100k kako pricaju). Skoro svi u ITu. Pri tom, ljudi na tim vizama mogu biti u USA samo dok su u firmama koje su ih zaposlile. U prevodu ima da trpe sta god, da rade koliko god i da ne traze povisice iz straha od otkaza i isterivanja iz USA. To direktno utice na gore uslove prosecnog ITjevca u USA kome su konkurencija. A Elon i ostala govna pricaju o nedostatku IT snage u vreme kada sve IT firme otpustaju na tonu ljude. Naravno da je prosecan amer popizdeo, nisu ljudi bas toliko glupi. U suštini to u USA dođe praktično kao sa ovim Indijcima i ostalima koji dolaze kod nas u Srbiju da obavljaju razne poslove. Praktično robovlasnički uslovi ali ako se pobune vraćaju se nazad. u USA je praktično samo razlika što je reč o poslu sa rukavicama pa je i kavez drugačiji, ali je suština ista. 5
*edited by mod Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 14 hours ago, noskich said: Vidi Kambodžu, Vijetnam, Indoneziju pa čak i Tajland van glavnih turističkih centara. Ne znam da igde ima povoljnije a da imaš sve ostalo (sigurnost, toplu klimu, odličnu hranu, dosta expata i usluga i proizvoda za njih, lako boravište itd.). PS sad i Japan ima neku digitalnu nomad vizu. Ako ti ne smeta polu-ruralni kraj, ima kuća za izdavanje čak za samo 300 USD godišnje. U poslednje vreme se Ozi digitalci presaltovali sa Balija u Japan. Evo ti ga jedan Englez koji je doskora živeo u Kampotu u Kambodži za oko 400 USD mesečno. Pri čemu je Kampot jedan od glavnih turističkih centara u zemlji. https://www.awolgeordie.xyz Ne znam baš koliko je ruralni Japan dobar izbor za nekoga ko ne govori japanski.
Shan Jan Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 14 minutes ago, *edited by mod said: Ne znam baš koliko je Japan dobar izbor za nekoga ko ne govori japanski.
Rowanoke Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 10 hours ago, *edited by mod said: Ne znam baš koliko je ruralni Japan dobar izbor za nekoga ko ne govori japanski. Ruralni Japan, Ruralni Tajland(van glavnih mesta) Indonezija I Kambodža. To su sve destinacije gde nema života normalnog, kao da si u izolovanoj sobi. Tačno je da dosta remote radnika je u Japanu, Tajlandu i Baliju. Ali to je sve skoncentrisani na jedan deo. Bukvalno geto. I idu u svoje co-working space isključivo gde su stranci 1
Recommended Posts