Lancia Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 2 minutes ago, radisa said: Sve 5, ali Srbija je za obicnog coveka u nekoj svakodnevici daleko bezbednija zemlja... Pitaj @Lancia ako meni ne verujes... Ja sam zaljubljen u Barselonu, ali definitivno to vise nije isti grad do pre recimo 15 godina, neke stvari su tamo otisle predaleko, usudio bih se da kazem nepovratno. Najgori apsurd je taj da se o tome ne moze (citaj, ne sme) diskutovati, zvanicna statistika je promenila nacin iskazivanja podataka, tako da se svaki razuman glas gasi uobicajenim rasnim ili antifa parolama.
radisa Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 1 minute ago, Lancia said: Ja sam zaljubljen u Barselonu, ali definitivno to vise nije isti grad do pre recimo 15 godina, neke stvari su tamo otisle predaleko, usudio bih se da kazem nepovratno. Najgori apsurd je taj da se o tome ne moze (citaj, ne sme) diskutovati, zvanicna statistika je promenila nacin iskazivanja podataka, tako da se svaki razuman glas gasi uobicajenim rasnim ili antifa parolama. Sin mojih prijatelja zavrsio prosle godine faks u Madridu i odlucio da se vrati u Srbiju... Sve je vagao i zakljucio da mu je veca perspektiva za napredovanje i udobniji i jeftiniji zivot ovde nego bilo gde u Spaniji... Ono sto nisam znao, sto mi je nedavno ispricao je da Latinosi obaraju cenu rada, i da bi kao pocetnik skoro celu platu davao na stan... Meni to ludilo... Govori dosta stvari, i to ne bas dobro... 1 1
Lancia Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Just now, radisa said: Sin mojih prijatelja zavrsio prosle godine faks u Madridu i odlucio da se vrati u Srbiju... Sve je vagao i zakljucio da mu je veca perspektiva za napredovanje i udobniji i jeftiniji zivot ovde nego bilo gde u Spaniji... Ono sto nisam znao, sto mi je nedavno ispricao je da Latinosi obaraju cenu rada, i da bi kao pocetnik skoro celu platu davao na stan... Meni to ludilo... Govori dosta stvari, i to ne bas dobro... Spanija se od obecane zemlje s kraja 90-tih i pocasnog prvog mesta za zeljenu zivotnu lokaciju strmoglavila u ocajni miks dvopartijskog serdarisanja. Drzava vapi za funkcionalnim promenama ali to podrazumeva podrazumeva udar na ogromni birokratski aparat i armiju beskorisnih politicara (Spanija ima dva puta manje stanovnika od Nemacke i cetiri puta vise profesionalnih politicara) i to se naravno nece skoro desiti, jer je lezilebovicki lebac sladak. Svaki glas za promenama je u startu frankofasisticki i to je tako. 1 1
Oniks Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Inače ono što je zanimljivo je da velike kompanije tj. ako ih možemo nazvati infrastrukturne kompanije u Srbiji, (sem Microsoft-a i njihovog čuvenog izleta "Ako se ne uvede test samostalnosti MS ide iz Srbije (Međutim izgleda da je Tomić brže bolje otišao u Databricks)) kao što su Oracle, IBM, HP, Lenovo, SAP, veoma retko oglašavaju radna mesta, ili generalno da se javljaju, dosta mesta se popunjava interno i ljudi ostaju po 10+ godina u njima. Gomila ljudi ni ne zna da se IBM nalazi u Ušće Toweru. 1
Shan Jan Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 18 minutes ago, radisa said: Sin mojih prijatelja zavrsio prosle godine faks u Madridu i odlucio da se vrati u Srbiju... Sve je vagao i zakljucio da mu je veca perspektiva za napredovanje i udobniji i jeftiniji zivot ovde nego bilo gde u Spaniji... Ono sto nisam znao, sto mi je nedavno ispricao je da Latinosi obaraju cenu rada, i da bi kao pocetnik skoro celu platu davao na stan... Meni to ludilo... Govori dosta stvari, i to ne bas dobro... Mozda za nekog high achivera na pocetku karijere, za nas koji ocemo lagano da kruzujemo ne znam... meni se cini, ovi Spanci sa kojima radim, da je to dosta opusteno. Plus tu je i more i sunce. Ja bih radio i za mnogo manje pare na nekom grckom ostrvu, samo da oce da me puste na full remote
brusli Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 18 minutes ago, Lancia said: Spanija se od obecane zemlje s kraja 90-tih i pocasnog prvog mesta za zeljenu zivotnu lokaciju strmoglavila u ocajni miks dvopartijskog serdarisanja. Drzava vapi za funkcionalnim promenama ali to podrazumeva podrazumeva udar na ogromni birokratski aparat i armiju beskorisnih politicara (Spanija ima dva puta manje stanovnika od Nemacke i cetiri puta vise profesionalnih politicara) i to se naravno nece skoro desiti, jer je lezilebovicki lebac sladak. Svaki glas za promenama je u startu frankofasisticki i to je tako. Jel ovo definicija dekadencije ? Zapad, dekadencija, Rim 5. vek...
Lancia Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 minute ago, brusli said: Jel ovo definicija dekadencije ? Zapad, dekadencija, Rim 5. vek... Nisam hteo da zvuci kao definicija, to je ono sto se vidi golim okom, bez ikakvih pretenzija. Sad sto se to poklapa sa okom turista koji dolaze ovde i isto to pricaju za svoje okruzenje, je druga prica i za drugu temu.
villiem Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 1 hour ago, Lancia said: Spanija se od obecane zemlje s kraja 90-tih i pocasnog prvog mesta za zeljenu zivotnu lokaciju strmoglavila u ocajni miks dvopartijskog serdarisanja. Drzava vapi za funkcionalnim promenama ali to podrazumeva podrazumeva udar na ogromni birokratski aparat i armiju beskorisnih politicara (Spanija ima dva puta manje stanovnika od Nemacke i cetiri puta vise profesionalnih politicara) i to se naravno nece skoro desiti, jer je lezilebovicki lebac sladak. Svaki glas za promenama je u startu frankofasisticki i to je tako. jbt mojne da pises na srpskoj politici ovo, klonuce nam partije Edited 13 hours ago by villiem 1
Rowanoke Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 2 hours ago, Lancia said: Ja sam zaljubljen u Barselonu, ali definitivno to vise nije isti grad do pre recimo 15 godina, neke stvari su tamo otisle predaleko, usudio bih se da kazem nepovratno. Najgori apsurd je taj da se o tome ne moze (citaj, ne sme) diskutovati, zvanicna statistika je promenila nacin iskazivanja podataka, tako da se svaki razuman glas gasi uobicajenim rasnim ili antifa parolama. https://www.instagram.com/reel/C9-jndiMeuC/?igsh=ZDZ2bWZwNHllY3Ri Jel ovo istina?
Lancia Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 20 minutes ago, Rowanoke said: https://www.instagram.com/reel/C9-jndiMeuC/?igsh=ZDZ2bWZwNHllY3Ri Jel ovo istina? Iskreno ne znam, ja sam na Kanarima. Imam samo informaciju da vrhunski IT strucnjaci zbog poreza idu na Panamu, mladi jednostavno nece da im drzava uzme izmedju 50 i 60% zaradjenog novca.
Miki_belavista Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 3 hours ago, Lancia said: Spanija se od obecane zemlje s kraja 90-tih i pocasnog prvog mesta za zeljenu zivotnu lokaciju strmoglavila u ocajni miks dvopartijskog serdarisanja. Drzava vapi za funkcionalnim promenama ali to podrazumeva podrazumeva udar na ogromni birokratski aparat i armiju beskorisnih politicara (Spanija ima dva puta manje stanovnika od Nemacke i cetiri puta vise profesionalnih politicara) i to se naravno nece skoro desiti, jer je lezilebovicki lebac sladak. Svaki glas za promenama je u startu frankofasisticki i to je tako. volim Spaniju,ali da plate su zaista male. Opet ima prednosti,tipa jeftine nekretine van Madrida i Barselone,brat mog prijatelja je kupio luksuzan stan u Valensiji za male pare. Milsim pogledaj cene stanova u Bg.
Lancia Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 2 minutes ago, Miki_belavista said: volim Spaniju,ali da plate su zaista male. Opet ima prednosti,tipa jeftine nekretine van Madrida i Barselone,brat mog prijatelja je kupio luksuzan stan u Valensiji za male pare. Milsim pogledaj cene stanova u Bg. Uh, pa ne znam bas koliko su jeftine, sve ono sto je pozeljna lokacija je prenaduvano a nove stanove i kuce uglavnom prigrabe dobrostojeci sa severa Evrope.
Miki_belavista Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 6 minutes ago, Lancia said: Uh, pa ne znam bas koliko su jeftine, sve ono sto je pozeljna lokacija je prenaduvano a nove stanove i kuce uglavnom prigrabe dobrostojeci sa severa Evrope. jesu,jeftinije od Lisabona.
Lancia Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Just now, Miki_belavista said: jesu,jeftinije od Lisabona. Portugal je uopste jako skup, ima i razloga, hrana je jeftinija, politicka i ekonomska situacija stabilna, gradnja bolja nego recimo u Spaniji, infrastruktura i cistoca na dobrom nivou, plus su Skandinavci i Englezi digli cene u nebesa. Sutra bi se preselio tamo, da mogu.
Recommended Posts