Sunday at 17:533 days Pa da... evropska kultura rada. Mi smo bili UK firma i sve je bilo normalno a onda su nas pazarili Ameri i ljudi vise nisu bili ljudi nego resursi.
Sunday at 17:593 days 3 minutes ago, Shan Jan said:Pa da... evropska kultura rada. Mi smo bili UK firma i sve je bilo normalno a onda su nas pazarili Ameri i ljudi vise nisu bili ljudi nego resursi.Alergičan sam na taj izraz "resources", koji mnogi koriste za ljude u timu.Neretko izrazim svoje negodovanje na sastancima i objasnim da mogu da iskoriste "team members", "colleagues" ili slično.
Sunday at 18:332 days 33 minutes ago, Have_Fun said:Alergičan sam na taj izraz "resources", koji mnogi koriste za ljude u timu.Neretko izrazim svoje negodovanje na sastancima i objasnim da mogu da iskoriste "team members", "colleagues" ili slično.Planiranje headcounta se obično radi na nivou gde to nisu ni članovi tima ni kolege nego upravo... resursi. Svinjarija je ako se termin koristi na timskim sastancima, na ovim iznad... borba protiv vetrenjača.
Monday at 19:171 day On 6. 7. 2025. at 19:59, Have_Fun said:Alergičan sam na taj izraz "resources", koji mnogi koriste za ljude u timu.Neretko izrazim svoje negodovanje na sastancima i objasnim da mogu da iskoriste "team members", "colleagues" ili slično.kadrovi!
Monday at 20:151 day Popular Post Mene onomad HR persona opomenula što koristim termin "resursi" za ljude u timu, ja je pitao: a što onda imaš titulu "menadžer ljudskih resursa"-
Monday at 21:261 day 1 hour ago, Zabalujev said:Mene onomad HR persona opomenula što koristim termin "resursi" za ljude u timu, ja je pitao: a što onda imaš titulu "menadžer ljudskih resursa"Sta je bio odgovor? https://www.youtube.com/watch?v=O3l5_MjR0Dw Edited Monday at 21:321 day by Moonwalker
Monday at 22:381 day 2 hours ago, Zabalujev said:Mene onomad HR persona opomenula što koristim termin "resursi" za ljude u timu, ja je pitao: a što onda imaš titulu "menadžer ljudskih resursa"-Ta definitivno nema pametnije šta da radi, pa se tako zarađuje plata izgleda.
Yesterday at 04:351 day 7 hours ago, Moonwalker said:Sta je bio odgovor?Ništa, videlo se da nije nikada razmišljala o tome, kao i o mnogim drugim stvarima. Doduše, trend je u domaćim IT firmama da se HR preimenjuje u people&culture ili nešto slično, mislim da se i ovoj tako promenila titula, tako da je problem rešen naposletku.
Yesterday at 04:511 day 8 hours ago, Zabalujev said:Mene onomad HR persona opomenula što koristim termin "resursi" za ljude u timu, ja je pitao: a što onda imaš titulu "menadžer ljudskih resursa"-you win
Yesterday at 05:501 day On 2. 7. 2025. at 16:24, Peter Fan said:evo MSFT sijece jos 4% zaposlenih povrh onih reducija najavljenih u maju i junu:Microsoft to lay off up to 9,000 employees, Seattle Times reportsSrećom, tu je AI da im olakša...Xbox producer suggests laid-off...Xbox producer suggests laid-off staff use AI to deal with...An Xbox producer faces a backlash after suggesting AI tools can help to deal wih the emotions that follow job loss.
Yesterday at 06:391 day E svasta ... chatgpt odgovorio na pitanje i sad je to kao problemBolje The Independent da razmisli koliko su oni doprineli stvaranju situacije da se ljudi ubijaju, a da ostave chatgpt da odgovara na pitanja Edited yesterday at 06:401 day by Lezilebovich
Yesterday at 07:291 day 8 hours ago, Oniks said:Ta definitivno nema pametnije šta da radi, pa se tako zarađuje plata izgleda.Kad ce da te prodje taj bes prema HRu?
Yesterday at 07:321 day 8 hours ago, Oniks said:Ta definitivno nema pametnije šta da radi, pa se tako zarađuje plata izgleda.Sta ti je zivot, u mojih zadnjih 20 godina rada, HR sve sami muskarci, . Rade oni svi za platu tacno sta treba firmi i za sta su placeni, distrakciju od onog sto je najbitnije zaposlenom. Edited yesterday at 07:331 day by Moonwalker