Jump to content

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

Pa da... evropska kultura rada. Mi smo bili UK firma i sve je bilo normalno a onda su nas pazarili Ameri i ljudi vise nisu bili ljudi nego resursi.

• Replies 3.6k
  • Views 289.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

• Da napišem par reči o radu u mojoj IT firmi u Kini, pošto sam nedavno proveo duže vreme u Šangaju.   Nakon prestanka kovid mera, ljudi su polako vraćani u kancelarije, da bi sada bilo obavez

Posted Images

3 minutes ago, Shan Jan said:

Pa da... evropska kultura rada. Mi smo bili UK firma i sve je bilo normalno a onda su nas pazarili Ameri i ljudi vise nisu bili ljudi nego resursi.

Alergičan sam na taj izraz "resources", koji mnogi koriste za ljude u timu.

Neretko izrazim svoje negodovanje na sastancima i objasnim da mogu da iskoriste "team members", "colleagues" ili slično.

Oj livado, rosna travo,

Javore, Javore,

Ko po tebi autsorsuje

Hej Javore

s_d

33 minutes ago, Have_Fun said:

Neretko izrazim svoje negodovanje na sastancima i objasnim da mogu da iskoriste "team members", "colleagues" ili slično.

Planiranje headcounta se obično radi na nivou gde to nisu ni članovi tima ni kolege nego upravo... resursi.

Svinjarija je ako se termin koristi na timskim sastancima, na ovim iznad... borba protiv vetrenjača.

On 6. 7. 2025. at 19:59, Have_Fun said:

kadrovi!

• Popular Post

Mene onomad HR persona opomenula što koristim termin "resursi" za ljude u timu, ja je pitao: a što onda imaš titulu "menadžer ljudskih resursa"-

1 hour ago, Zabalujev said:

Mene onomad HR persona opomenula što koristim termin "resursi" za ljude u timu, ja je pitao: a što onda imaš titulu "menadžer ljudskih resursa"

Sta je bio odgovor?

Edited by Moonwalker

2 hours ago, Zabalujev said:

Mene onomad HR persona opomenula što koristim termin "resursi" za ljude u timu, ja je pitao: a što onda imaš titulu "menadžer ljudskih resursa"-

Ta definitivno nema pametnije šta da radi, pa se tako zarađuje plata izgleda.

7 hours ago, Moonwalker said:

Sta je bio odgovor?

Ništa, videlo se da nije nikada razmišljala o tome, kao i o mnogim drugim stvarima. rolleyes

Doduše, trend je u domaćim IT firmama da se HR preimenjuje u people&culture ili nešto slično, mislim da se i ovoj tako promenila titula, tako da je problem rešen naposletku.

8 hours ago, Zabalujev said:

you win

On 2. 7. 2025. at 16:24, Peter Fan said:

evo MSFT sijece jos 4% zaposlenih povrh onih reducija najavljenih u maju i junu:

Microsoft to lay off up to 9,000 employees, Seattle Times reports

Srećom, tu je AI da im olakša...

Xbox producer suggests laid-off...
No image preview

Xbox producer suggests laid-off staff use AI to deal with...

An Xbox producer faces a backlash after suggesting AI tools can help to deal wih the emotions that follow job loss.

Pa mogu da pomognu, jednom:

Screenshot_20250708_075801_Facebook.jpg

E svasta ... chatgpt odgovorio na pitanje i sad je to kao problem

Bolje The Independent da razmisli koliko su oni doprineli stvaranju situacije da se ljudi ubijaju, a da ostave chatgpt da odgovara na pitanja

Edited by Lezilebovich

8 hours ago, Oniks said:

Kad ce da te prodje taj bes prema HRu? D

8 hours ago, Oniks said:

Sta ti je zivot, u mojih zadnjih 20 godina rada, HR sve sami muskarci, lolol. Rade oni svi za platu tacno sta treba firmi i za sta su placeni, distrakciju od onog sto je najbitnije zaposlenom.

Edited by Moonwalker