July 14, 20222 yr 37 minutes ago, Tribun_Populi said: Tamo je do politike i suludih nacionalno-jezičkih ideja, pa je dobrim delom zato i pežorativno i izvrnuto ruglu, jer se dovodi u vezu s projektom pa se tako i tretira. No, to ne znači da Crnogorci od RožAja do Bara i CetInja na severu tako kući ne govOre, naprotiv. Zetsko-sjenički dijalekt je staroštokavski, akcentuje na predzadnjem i zadnjem slogu, kao i južna i istočna Srbija (kosovsko-resavski, prizrensko-južnomoravski, svrljiško-zaplanjski i lužničko-timočki dijalekt). Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka pokopao si me i nemam nista da dodam. osim da se dosta crne gore, primorje i stara hercegovina sprda sa istim kao i ostatak srbije sa beogradskim. jednostavno, cikoticki je postao 'moderan' u prethodnih 10-15god Edited July 14, 20222 yr by foto
July 14, 20222 yr 21 minutes ago, I*m with the pilots said: Meni je najgore kada čujem AlEksandar na našoj televiziji, budući da mi je otac AleksAndar, i samo zamisljam da ga neko tako oslovi, kao da je potpuno drugo ime (Na sreću uglavnom nema takvih pošto je [prirodno] Saša za sve nezvanične potrebe) //Ja sam tim pomorAndza Jedna od stvari koja me je uzasno nervirala u Ubice mog oca je sto je Katarina Radivojevic stalno tako oslovljavala lika koga igra Vuk Kostic, a pri tome su bili u semi, pa jos logicnije bilo da ga zove Sasa ili vec neki nadimak..
July 14, 20222 yr 40 minutes ago, I*m with the pilots said: Meni je najgore kada čujem AlEksandar na našoj televiziji, budući da mi je otac AleksAndar, i samo zamisljam da ga neko tako oslovi, kao da je potpuno drugo ime (Na sreću uglavnom nema takvih pošto je [prirodno] Saša za sve nezvanične potrebe) //Ja sam tim pomorAndza Isto sve. Deda je bio AleksAndar.
July 26, 20222 yr ja iz naslova topika očekivao naglasak na "dokle više!" kad ono debata o akcentovanju.
September 26, 20222 yr Dokle više je dok se neko od bitnijih političara ne pozabavi time, pošto od akademije tanka je fajda.Uzgred, malo pre na RTSu u istoj rečenici sportski novinar kaže AUstralija i HolAndija. [emoji1787]Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
September 26, 20222 yr On 13.7.2022. at 22:49, slepa živana said: a jel ima kod nas tih slučajeva da se ljudi s juga izjašnjavaju ko bugari da bi dobili eu pasoše? Čuj s juga, ima nas i tamo gde se najmanje nadaš Uslov nije teritorija na kojoj živiš nego da li je neko u familiji bugarske nacionalnosti (otac/majka, baba/deda) Edited September 26, 20222 yr by Spirit