Jump to content
IGNORED

"Prestonica" vs "Provincija" - dokle više ???

Constantin

Recommended Posts

Posted (edited)
37 minutes ago, Tribun_Populi said:

Tamo je do politike i suludih nacionalno-jezičkih ideja, pa je dobrim delom zato i pežorativno i izvrnuto ruglu, jer se dovodi u vezu s projektom pa se tako i tretira.

No, to ne znači da Crnogorci od RožAja do Bara i CetInja na severu tako kući ne govOre, naprotiv. Zetsko-sjenički dijalekt je staroštokavski, akcentuje na predzadnjem i zadnjem slogu, kao i južna i istočna Srbija (kosovsko-resavski, prizrensko-južnomoravski, svrljiško-zaplanjski i lužničko-timočki dijalekt).

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

pokopao si me i nemam nista da dodam.

osim da se dosta crne gore, primorje i stara hercegovina sprda sa istim kao i ostatak srbije sa beogradskim.

jednostavno, cikoticki je postao 'moderan' u prethodnih 10-15god

Edited by foto
Posted
21 minutes ago, I*m with the pilots said:

Meni je najgore kada čujem AlEksandar na našoj televiziji, budući da mi je otac AleksAndar, i samo zamisljam da ga neko tako oslovi, kao da je potpuno drugo ime :unsure: (Na sreću uglavnom nema takvih pošto je [prirodno] Saša za sve nezvanične potrebe)

//Ja sam tim pomorAndza

Jedna od stvari koja me je uzasno nervirala u Ubice mog oca je sto je Katarina Radivojevic stalno tako oslovljavala lika koga igra Vuk Kostic, a pri tome su bili u semi, pa jos logicnije bilo da ga zove Sasa ili vec neki nadimak..

Posted
40 minutes ago, I*m with the pilots said:

Meni je najgore kada čujem AlEksandar na našoj televiziji, budući da mi je otac AleksAndar, i samo zamisljam da ga neko tako oslovi, kao da je potpuno drugo ime :unsure: (Na sreću uglavnom nema takvih pošto je [prirodno] Saša za sve nezvanične potrebe)

//Ja sam tim pomorAndza

Isto sve. Deda je bio AleksAndar.

• 2 weeks later...
Posted

ja iz naslova topika očekivao naglasak na "dokle više!" kad ono debata o akcentovanju.

• 2 months later...
Posted

Dokle više je dok se neko od bitnijih političara ne pozabavi time, pošto od akademije tanka je fajda.

Uzgred, malo pre na RTSu u istoj rečenici sportski novinar kaže AUstralija i HolAndija. [emoji1787]

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Posted (edited)
On 13.7.2022. at 22:49, slepa živana said:

a jel ima kod nas tih slučajeva da se ljudi s juga izjašnjavaju ko bugari da bi dobili eu pasoše?

Čuj s juga, ima nas i tamo gde se najmanje nadaš :rolleyes:

Uslov nije teritorija na kojoj živiš nego da li je neko u familiji bugarske nacionalnosti (otac/majka, baba/deda)

Edited by Spirit