zorglub Posted February 28 Posted February 28 Mislio sam iz Budimpešte, Temišvara - do Porta. Ili Madrida.
Budja Posted June 22 Posted June 22 (edited) Planiramo put od dve-tri nedelje u septembru: Dilema: 1, Galicija i Porto 2. Baskija (San Sebastian i Bilbao) pola, pa kola, Asturias pa do Santiaga, pola vremena Lagano, nista zurba, stoga odvojeno ove dve stvari. Ideje, saveti... Edited June 22 by Budja
Sandens Posted July 24 Posted July 24 ne znam za galiciju ali drugar je trenutno u san sebastianu i oduševljen je gradom.
ubibobi Posted July 24 Posted July 24 29 minutes ago, Sandens said: ne znam za galiciju ali drugar je trenutno u san sebastianu i oduševljen je gradom. Donostia moliću lepo Bio prošle godine i stvarno je prelep grad a ni Bilbao ne zaostaje samo je totalno drugi fazon
Deda Drda Posted July 24 Posted July 24 6 hours ago, ubibobi said: Donostia moliću lepo Bio prošle godine i stvarno je prelep grad a ni Bilbao ne zaostaje samo je totalno drugi fazon U kom smislu? Hvala
ubibobi Posted July 24 Posted July 24 San Sebastijan poseduje kitnjastiju arhitekturu, široke bulevare i ima izlaz na okean dok Bilbao zrači nekom autentičnom melanholičnošću u vidu uzanih i zadimljenih (uglavnom od kanabisa koji se nudi na svakom ćošku ) ulica okićenih baskijskim zastavama. Dva tako bliska a potpuno različita grada koja nude potpuno drugačiji doživljaj i svaki je fenomenalan na svoj način, za svaku su preporuku. 2 2
Budja Posted July 24 Posted July 24 Ma, naravno, oba su must. Moj post je vise bio oko organizacije. No, nije nam se dalo. Sledece godine, dace Bog. 1
ubibobi Posted July 25 Posted July 25 I samo da napomenem da blagu prednost ipak dajem Bilbau ponajviše zbog Gugenhajm muzeja, džez kafea sa ozbiljnom živom svirkom odmah tu pored u kojem još služe i najukusniji čiz kejk koji sam ikad probao 4 1
Milosh76 Posted July 25 Posted July 25 15 hours ago, ubibobi said: San Sebastijan poseduje kitnjastiju arhitekturu, široke bulevare i ima izlaz na okean dok Bilbao zrači nekom autentičnom melanholičnošću u vidu uzanih i zadimljenih (uglavnom od kanabisa koji se nudi na svakom ćošku ) ulica okićenih baskijskim zastavama. Dva tako bliska a potpuno različita grada koja nude potpuno drugačiji doživljaj i svaki je fenomenalan na svoj način, za svaku su preporuku. Koje doba godine preporucujes za posetu, a da nema milion turista? Recimo kraj januara jel suvise hladno tamo ili kisovito?
ubibobi Posted July 25 Posted July 25 (edited) Ja sam otišao sredinom novembra prvo u Madrid gde sam nakon 5 dana iznajmio auto i zapucao do Porta na par dana pa se nakon toga vratio severnim delom kroz Baskiju i odseo još 5 dana u Bilbau i San Sebastijanu. Tamo je obzirom da poseduje okensku klimu krajem novembra temperatura bila oko 15° i bilo je veoma prijatno a turista je bilo i tada jer je u pitanju atraktivna turistička destinacija ali verujem da je tokom leta ipak veća gužva. Meni inače obaveze ovde u bg-u određuju datume odmora, ne planiram puno i grabim oberučke svaku priliku koja mi se ukaže pa se tako i zadesilo tog novembra @Milosh76 mislim da je i krajem januara slična priča, ne pada tamo temp.ispod dvocifrene u zimskom periodu Edited July 25 by ubibobi 1 1
Milosh76 Posted July 25 Posted July 25 Hvala... Imam lud plan da odem u drugoj polovini januara na vikend(sestricu rodjendan) kod sestre u Holandiju i odande da hvatam avion do Baskije i da obidjem ili oba ili jedan od tih gradova.
ubibobi Posted July 25 Posted July 25 Kad si već tamo obiđi oba, pola sata vožnje su udaljeni jedan od drugog pa se takva odluka sama nameće
Moonwalker Posted July 25 Posted July 25 29 minutes ago, ubibobi said: Kad si već tamo obiđi oba, pola sata vožnje su udaljeni jedan od drugog pa se takva odluka sama nameće Taman odgovor na moje nepostavljeno pitanje. Sa slika mi se vise dojmi Bilbao. Valjda cu naci neko vreme za Baskiju. 1
Recommended Posts