Jump to content
IGNORED

Viva España

Ros

Recommended Posts

Posted

Mislio sam iz Budimpešte, Temišvara - do Porta. Ili Madrida.

• 3 months later...
Posted (edited)

Planiramo put od dve-tri nedelje u septembru:

Dilema:

1, Galicija i Porto

2. Baskija (San Sebastian i Bilbao) pola, pa kola, Asturias pa do Santiaga, pola vremena

Lagano, nista zurba, stoga odvojeno ove dve stvari.

Ideje, saveti...

Edited by Budja
  • 1 month later...
Posted

ne znam za galiciju ali drugar je trenutno u san sebastianu i oduševljen je gradom.

Posted
29 minutes ago, Sandens said:

ne znam za galiciju ali drugar je trenutno u san sebastianu i oduševljen je gradom.

Donostia moliću lepo :fantom:

Bio prošle godine i stvarno je prelep grad a ni Bilbao ne zaostaje samo je totalno drugi fazon

Posted
6 hours ago, ubibobi said:

Donostia moliću lepo :fantom:

Bio prošle godine i stvarno je prelep grad a ni Bilbao ne zaostaje samo je totalno drugi fazon

U kom smislu?

Hvala

Posted

San Sebastian

Screenshot_20240724_233701_Gallery.jpg

Screenshot_20240724_233711_Gallery.jpg

Screenshot_20240724_233740_Gallery.jpg

Screenshot_20240724_233755_Gallery.jpg

Screenshot_20240724_233941_Gallery.jpg

• +1 4
  • Hvala 2
Posted

San Sebastijan poseduje kitnjastiju arhitekturu, široke bulevare i ima izlaz na okean dok Bilbao zrači nekom autentičnom melanholičnošću u vidu uzanih i zadimljenih (uglavnom od kanabisa koji se nudi na svakom ćošku :D) ulica okićenih baskijskim zastavama.

Dva tako bliska a potpuno različita grada koja nude potpuno drugačiji doživljaj i svaki je fenomenalan na svoj način, za svaku su preporuku.

• +1 2
  • Hvala 2
Posted

Ma, naravno, oba su must. Moj post je vise bio oko organizacije.

No, nije nam se dalo. Sledece godine, dace Bog. :laugh:

• +1 1
Posted

I samo da napomenem da blagu prednost ipak dajem Bilbau ponajviše zbog Gugenhajm muzeja, džez kafea sa ozbiljnom živom svirkom odmah tu pored u kojem još služe i najukusniji čiz kejk koji sam ikad probao 

Screenshot_20240725_131018_Gallery.jpg

Screenshot_20240725_131036_Gallery.jpg

Screenshot_20240725_131110_Gallery.jpg

• +1 4
  • Hvala 1
Posted
15 hours ago, ubibobi said:

San Sebastijan poseduje kitnjastiju arhitekturu, široke bulevare i ima izlaz na okean dok Bilbao zrači nekom autentičnom melanholičnošću u vidu uzanih i zadimljenih (uglavnom od kanabisa koji se nudi na svakom ćošku :D) ulica okićenih baskijskim zastavama.

Dva tako bliska a potpuno različita grada koja nude potpuno drugačiji doživljaj i svaki je fenomenalan na svoj način, za svaku su preporuku.

Koje doba godine preporucujes za posetu, a da nema milion turista?

Recimo kraj januara jel suvise hladno tamo ili kisovito?

Posted (edited)

Ja sam otišao sredinom novembra prvo u Madrid gde sam nakon 5 dana iznajmio auto i zapucao do Porta na par dana pa se nakon toga vratio severnim delom kroz Baskiju i odseo još 5 dana u Bilbau i San Sebastijanu. Tamo je obzirom da poseduje okensku klimu krajem novembra temperatura bila oko 15° i bilo je veoma prijatno a turista je bilo i tada jer je u pitanju atraktivna turistička destinacija ali verujem da je tokom leta ipak veća gužva. Meni inače obaveze ovde u bg-u određuju datume odmora, ne planiram puno i grabim oberučke svaku priliku koja mi se ukaže pa se tako i zadesilo tog novembra

@Milosh76 mislim da je i krajem januara slična priča, ne pada tamo temp.ispod dvocifrene u zimskom periodu

Edited by ubibobi
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted

Hvala... Imam lud plan da odem u drugoj polovini januara na vikend(sestricu rodjendan) kod sestre u Holandiju i odande da hvatam avion do Baskije i da obidjem ili oba ili jedan od tih gradova.

Posted

Kad si već tamo obiđi oba, pola sata vožnje su udaljeni jedan od drugog pa se takva odluka sama nameće

Posted
29 minutes ago, ubibobi said:

Kad si već tamo obiđi oba, pola sata vožnje su udaljeni jedan od drugog pa se takva odluka sama nameće

Taman odgovor na moje nepostavljeno pitanje. Sa slika mi se vise dojmi Bilbao. Valjda cu naci neko vreme za Baskiju.

• +1 1