John Coltrane Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 37 minutes ago, Zlurad said: Dzaba i da vas prodaju, ove sezone nista od toga (mnogo ste losi sa parama jer glejzeri), jedino da prodate drvenu gradju onda da. A sad je “jer glejzeri” a dok mi to ovde godinama pišemo vi izvlačite cifre koliko smo spičkali para svakog leta… Evo i ova sedmomesečna muka je dokaz o kakvoj se bagri radi…
Baldrick S. Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 4 minutes ago, John Coltrane said: A sad je “jer glejzeri” a dok mi to ovde godinama pišemo vi izvlačite cifre koliko smo spičkali para svakog leta… Evo i ova sedmomesečna muka je dokaz o kakvoj se bagri radi… Pa baš zato što ste spičkavali pare svaki prelazni rok i davali plate šakom i kapom a Glejzeri izvlačili pare iz kluba umesto da se radi neka long term strategija, sad i da vas Saudijci kupe, i 250 a ne 115 finansijskih prekršaja da imate mislim da ovog leta, ako ne prodate šta imate na klupi više od 100 miliona teško da možete da potrošite.
Mindaugas Žukauskas Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 3 hours ago, Weenie Pooh said: Gde će da igra, umesto Odegarda ili umesto Žezusa? Umesto Xhaksona. Havertz nosi 29, Xhaka u prvoj sezoni nosio 29. Čak i dašak simbolike 2
ArleKino Posted June 21, 2023 Author Posted June 21, 2023 13 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Umesto Xhaksona. Havertz nosi 29, Xhaka u prvoj sezoni nosio 29. Čak i dašak simbolike Nosio je 29 i Kačamak™. To je tek simbolika. 3 hours ago, Weenie Pooh said: Pa jeste, Kai na oko baš deluje onako borbeno & granitno... Ti opet delješ ražanj dok je pirinač u šumi? Vidiš da MUFC nudi Maguire-McTominay dvojac u sklopu Rice paketa, a šta vi imate da ponudite od britanske drvne građe? Holding + Nketiah?
John Coltrane Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 1 hour ago, Zlurad said: Pa baš zato što ste spičkavali pare svaki prelazni rok i davali plate šakom i kapom a Glejzeri izvlačili pare iz kluba umesto da se radi neka long term strategija, sad i da vas Saudijci kupe, i 250 a ne 115 finansijskih prekršaja da imate mislim da ovog leta, ako ne prodate šta imate na klupi više od 100 miliona teško da možete da potrošite. Daj ne budi smešan.
Baldrick S. Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 (edited) Ja stvarno ne znam šta očekujete kad vas kupe? Da potrošite 500 miliona funti samo na leto i još 800 zimus? Jebiga, to ni u fm-u ne šljaka tako kamoli u RLu. Sledeće godine možda, ove sigurno ne. Eo kratki edit, za jedan od izvora. Januar ali je još uvek aktuelno: https://theathletic.com/4120608/2023/01/26/manchester-united-ffp-finances?source=user-shared-article Edited June 21, 2023 by Zlurad
Weenie Pooh Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 1 hour ago, John Coltrane said: A sad je “jer glejzeri” a dok mi to ovde godinama pišemo vi izvlačite cifre koliko smo spičkali para svakog leta… Evo i ova sedmomesečna muka je dokaz o kakvoj se bagri radi… Koja sedmomesečna muka, prodaja kluba? Pa kako bi ti to, po kratkom postupku, handshake deal i zdravo doviđenja? Amerikanac gde uzjaše, to postaje sveta američka zemlja i posle nema povlačenja. Nas su ona prethodna dvojica tako jahali pravo do stečaja; banka morala da im oduzme klub i sama odradi prodaju sledećem u nizu (isto Amerikancu). Kod vas se bar ulaže, uz to što kaplje dividenda, tako da realno kukate bezveze. (Moyes 65 miliona, LVG 260 miliona, Specijalni 364 miliona, Ole 375 miliona, i sad ETH 200+ miliona (u samo jednom roku). U totalu lagano preko milijarde bruto, ili 656 miliona neto - duplo više nego Floparin LFC pod FSG vlasnicima.
Weenie Pooh Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 41 minutes ago, ArleKino said: Holding + Nketiah? Dodaš njih dvojicu i ode cena na 120 miliona.
kipo Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 15 minutes ago, Weenie Pooh said: duplo više nego Floparin LFC pod FSG vlasnicima Pa dobro, Junajted je duplo veci klub Ali ova prodaja, Glejzeri su trazili 6B+ da bi prodali, arapin nudi to u kesu, Retklif nudi vise od seika, uz drugaciju strukturu. Dakle, ovi treba samo da izaberu koja ponuda bolje lezi njihovom alavom senzibilitetu. Medjutim, i dalje sve razvlace kroz prelazni rok jer cekaju ko ce dati jos vise. Apsolutna bol u preponama za klub.
Bandito Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 (edited) Newcastle dovodi Sandra Tonalija iz Milana za 70 miliona evra. Odličan pos'o. Edited June 21, 2023 by Bandito 1
ArleKino Posted June 21, 2023 Author Posted June 21, 2023 27 minutes ago, Bandito said: Newcastle dovodi Sandra Tonalija iz Milana za 70 miliona evra. Odličan pos'o. Bila je danas priča da Neves dolazi na posudbu.
John Coltrane Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 2 hours ago, Zlurad said: Ja stvarno ne znam šta očekujete kad vas kupe? Da potrošite 500 miliona funti samo na leto i još 800 zimus? Jebiga, to ni u fm-u ne šljaka tako kamoli u RLu. Sledeće godine možda, ove sigurno ne. Eo kratki edit, za jedan od izvora. Januar ali je još uvek aktuelno: https://theathletic.com/4120608/2023/01/26/manchester-united-ffp-finances?source=user-shared-article Očekujem prvo da Glejzeri, napokon, odu. Dalje očekujem da Katar reši ceo dug odjednom, koji već godinama opterećuju klupske finansije. Očekujem da ETH dobije odrešene ruke u cilju rešavanja drvne gradje, ali i dovodjenja kvalitetnih pojačanja (Lisandro, Kasemiro, Eriksen su bili pun pogodak, Entoni, ako ne završi u zatvoru, nadam se biće daleko bolji u novoj sezoni). Ne očekujem 500mil £ na leto, ali prošlo leto smo bili na 200 mil £ neto, pa nekih 300milki ne bi bio nerealan scenario ako Jassim završi posao. Par prodaja je vrlo izgledno, ne treba zaboraviti da je od januara UTD "uštedeo" 1 Malasiju na plati Ronalda npr. https://theathletic.com/4364323/2023/03/30/manchester-united-accounts-profit-revenue/ Evo ti i ovaj malo svežiji izveštaj. Špekuliše se da će sponzor na grudima biti zamenjen - sa Chevroletom smo bili rekorderi by far, ali sa TW je to bilo daleko od Reala i PSŽ i egal sa Citijem. 2 hours ago, Weenie Pooh said: Koja sedmomesečna muka, prodaja kluba? Pa kako bi ti to, po kratkom postupku, handshake deal i zdravo doviđenja? Amerikanac gde uzjaše, to postaje sveta američka zemlja i posle nema povlačenja. Nas su ona prethodna dvojica tako jahali pravo do stečaja; banka morala da im oduzme klub i sama odradi prodaju sledećem u nizu (isto Amerikancu). Kod vas se bar ulaže, uz to što kaplje dividenda, tako da realno kukate bezveze. (Moyes 65 miliona, LVG 260 miliona, Specijalni 364 miliona, Ole 375 miliona, i sad ETH 200+ miliona (u samo jednom roku). U totalu lagano preko milijarde bruto, ili 656 miliona neto - duplo više nego Floparin LFC pod FSG vlasnicima. Manir Glejzera je za streljanje. Nećkaju se ko seljačka mlada. Dobili su ponudu koju su tražili, šta se sad čeka? Da ne bi da namaknu još koju milijardicu do 01.09. ? A što se tiče dividende, znam da znaš kome taj novac ide tako da to ne možeš uzeti kao argument dobrog stanja u klubu. Da stave tebe i mene na čelo kluba opet bi generisali prihode izmedju 500 i 700 milki godišnje, 145000 ljudi čeka "u redu" da postane novi vlasnik sezonske karte, Man UTD je globalni brend uz jednu veliku prednost - prvi su to prepoznali i uspeli da se pozicioniraju kao nedodriljivi - da bez obzira na rezlutate vrte veliku lovu i kupuju world class igrače.
Weenie Pooh Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 8 minutes ago, John Coltrane said: Manir Glejzera je za streljanje. Nećkaju se ko seljačka mlada. Dobili su ponudu koju su tražili, šta se sad čeka? Da ne bi da namaknu još koju milijardicu do 01.09. ? Ne znam stvarno gde vam se žuri, hoće ljudi da izvuku najviše što mogu od svoje investicije. 8 minutes ago, John Coltrane said: A što se tiče dividende, znam da znaš kome taj novac ide tako da to ne možeš uzeti kao argument dobrog stanja u klubu. Pa ne uzimam dividendu za argument dobrog stanja, to je surova realnost tog vlasničkog modela. Uzimam 200 miliona godišnje potrošenih na transfere. Neko spizdi 100 miliona na Antonija, ali mu ostane i za Kazemira, Lisandra, Malaciju, Eriksena, itd. Neko spizdi 100 miliona na Darvina i onda mu ne ostane više ništa. I evo sad se kao trti da uzme Thurama ali mu je mnooogo 45 miliona, pa će radije Gravenbecha za 30
John Coltrane Posted June 21, 2023 Posted June 21, 2023 3 minutes ago, Weenie Pooh said: Ne znam stvarno gde vam se žuri, hoće ljudi da izvuku najviše što mogu od svoje investicije. Pa ne uzimam dividendu za argument dobrog stanja, to je surova realnost tog vlasničkog modela. Uzimam 200 miliona godišnje potrošenih na transfere. Neko spizdi 100 miliona na Antonija, ali mu ostane i za Kazemira, Lisandra, Malaciju, Eriksena, itd. Neko spizdi 100 miliona na Darvina i onda mu ne ostane više ništa. I evo sad se kao trti da uzme Thurama ali mu je mnooogo 45 miliona, pa će radije Gravenbecha za 30 Problem je u tome što to nije njihova investicija...since day one kada su kupili klub na kredit gde je hipoteka u stvari bila klub. A sve i da žele da izvuku najviše, šta to znači, da treba da igraju ovako još 7 meseci? Cenjakaju se kao na pijaci za dve kile jagoda. Podjimo od pretpostavke da su ušli u priču o prodaji, kada su to prvi put javno objavili, posle nekog konsultovanja i nekih procena i svega što ozbiljni vlasnici rade kad izlaze na tržište. Ako odrediš prodajnu cenu i ako ti je neko da onda ti preostaje samo da prodaš ili da se nadaš da će biti još ponudjača. Koliko god želeo da verujem u to da je Retklif i dalje u igri, ipak svima je jasno da je ovo još jedna zajebancija Glejzera. Dakle ne govorimo o tome da se ovde ne cepa dlaka zbog par miliona, ovde imamo scenario u kom Jassim tri ili četiri puta daje ponudu koju Glejzeri traže, a oni ga i dalje drže na ledu.
Recommended Posts