Popular Post Dimitrije Posted May 29, 2022 Popular Post Share Posted May 29, 2022 U starom Rimu, Martovske ide označavale su ne samo verske i drzavne proslave u čast boga Marsa, nego i dan kada su Rimljani otplaćivali svoje dugove. Ipak, Martovske ide su ostale najviše upamćene po tome što je na taj dan u rimskom Senatu ubijen Julije Cezar. Od tada, postoji izreka “Čuvajte se Martovskih ida” kao upozorenje na nešto neprijatno i loše što moze da se dogodi. Mi smo sezonu 2021/2022 u Evropi okončali sredinom marta, upravo u vreme Martovskih ida, nakon teškog poraza u Glazgovu. Rendžers je naplatio stari dug Zvezdi zbog ispadanje iz KEŠ u sezoni 1990/1991 kada su u Beogradu izgubili istim rezultatom kojim su prošlog marta porazili Zvezdu u Glazgovu. Poraz od Rendžersa teško nam je pao, ponajviše onom delu navijača koji su u utakmicama protiv Rendžersa videli otvoren put ka finalu LE. Ispalo je da umesto Zvezde, u finalu zaigra upravo Rendžers. Sezonu 2022/2023 u Evropi započinjemo s nadom da se plasiramo u grupnu fazu LŠ. Taj optimizam temeljimo ne samo na činjenici da u to takmičenje ulazimo mnogo bolje pozicionirani i više povlašćeni nego prethodnih godina, već i da imamo dobar, uigran i iskusan tim koji će se pojačati nekolicinom kvalitetnih igrača kao i da niko od ključnih igrača neće otići, bar ne do završetka kvalifikacija. Ulazak u grupnu fazu LŠ bi mnogo značio i kada je u pitanju prestiž kluba i kada je u pitanju novac. S druge strane, ako se budemo plasirali u grupnu fazu LŠ, mogućnost da u ovom takmičenju igramo u martu 2023. je malo verovatna s obzirom da je većina klubova koji prolaze grupnu fazu LS bolja od Zvezde. Ako budemo ispali iz LŠ i nastavili takmičenje u LE, mogućnost da u martu igramo utakmice u LE je realna. A da li ćemo uspeti dalje od marta, trebaće malo sreće pri žrebu i bolje igre nego u martu 2022. Konačno, ako se obremo u LK, većina Zvezdaša će biti razočarana. Međutim, u ovom takmičenju Zvezda ima izgledne mogućnosti da najdalje dogura, pa i da osvoji prilično lep pehar. To bi za ovu odličnu generaciju Zvezdinih fudbalera bila višnja na torti uspeha i svrstala ih medju istorijske generacije. U domaćim takmičenjima, mislim da će Zvezda i u predstojećoj sezoni da bude glavni favorit za osvajanje trofeja. Partizan će i dalje da bude glavni takmac, ali očekujem nešto slabiji nego u sezoni 2021/2022 s obzirom da ih je napustio dobar trener kao i na trenutno stanje u klubu. Novi predsednik FK Vojvodine najavljuje pohod na titulu u dolazećoj sezoni i igranje u grupnoj fazi LŠ u sezoni 2023/2024. Lepo je da pored Zvezde i Partizana još jedan domaći klub nakon dužeg vremena ima ambicije da igra za titulu, a nadam se da će sa reči preći i na dela pa da gledamo zanimljiviju borbu za titulu nego do sada. Drugi veliki izazov u domaćim takmičenjima bice, kao i do sada, loši tereni. Superligaški klubovi malo rade da poboljšaju stanje terena i klupske infrastruktuire, a FSS se ne trudi mnogo da to stanje izmeni. Nadam se da u sezoni 2022/2023 u evropskim takmičenjima nećemo strepeti od omena Martovskih ida i da će u domaćim takmičenjima, od pocetka jula do kraja maja, i dalje važiti upozorenje: Čuvajte se Crvene zvezde. Vredno pomena je da na jesen naša reprezentacija igra završni turnir na SP u Kataru. Da im poželimo puno sreće kao i da ako mogu, da nas obraduju prolaskom iz grupne faze takmicenja u nokaut fazu. 26 1 Link to comment
elementary Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Doveli smo lažnog Kangu ...Sent from my YAL-L21 using Tapatalk Link to comment
harper lee Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Stigao Kangva. Od drugih zanimljivih vesti je i ona da je Fiorentina odustala od Terzica, mozda ne bi bilo lose da se malo raspitamo za njegovo junacko zdravlje. Ne verujem da imamo pare da ga kupimo, posto ima jos dve godine do kraja ugovora, ali mozda bismo mogli nesto da izmuvamo na pozajmicu na godinu dana pa da ga otkupimo sledece godine ako sve bude islo kako treba. 2 Link to comment
colonelo Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Jesmo li sigurni da je i ovaj dosadašnji pravi Kanga??? 1 Link to comment
elementary Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Nadam se da imamo plan sa Kangvom ,u zadnje vreme smo dovodili strance koji su mahom grejali klupu. Nadam se samo da je malo brzi igrač u pitanju ,Sanogo je bio ok u Evropi ali pokretljivost veznog reda nam nije baš najsjajnija .Sent from my YAL-L21 using Tapatalk Link to comment
harper lee Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 1 minute ago, elementary said: Nadam se da imamo plan sa Kangvom ,u zadnje vreme smo dovodili strance koji su mahom grejali klupu. Nadam se samo da je malo brzi igrač u pitanju ,Sanogo je bio ok u Evropi ali pokretljivost veznog reda nam nije baš najsjajnija . Sent from my YAL-L21 using Tapatalk Nece taj grejati klupu, koliko smo se zajebali s pokusajem da Krsticica vratimo u zivot dovoljno govori to da nam je na toj poziciji najcesce igrao Srnic. Sto se tice brzine Kangve imas hajlajtse pa pogledaj, stavio sam jedan klip pre par dana. Deluje da je dosta brz i s loptom i bez nje. Link to comment
hrkljush boys_2 Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Odgledah klipove, ne djeluje nimalo spor, sad to su klipovi, ali tako djeluje Link to comment
Bright Billy Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Bas sam optimista po pitanju tog momka... Link to comment
dragance Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Ja ovog puta neću da se zalećem. Da vidimo prvo na šta će da liči na pripremama, pa i u kvalifikacijama. Jedino što me je prijatno iznenadilo je ovako rana kupovina tek što je sezona stala. Ovo odavno nisam video kod nas. 2 Link to comment
Bright Billy Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 Ok, videcemo, al ja mislim da grof, tea katai i deda zlativoje ne grese kad dovode pojacanja... 7 1 Link to comment
beeva Posted May 29, 2022 Share Posted May 29, 2022 U komentarima na vijest , na zvaničnoj fb stranici kluba invazija Zambijaca Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока 1 1 Link to comment
FPLS Posted May 30, 2022 Share Posted May 30, 2022 Reklo bi se da Kangva vise naginje ka ofanzivnom, nego defanzivnom veznom, pa ne verujem da ce mnogo uticati na Srnicev status. Moguce da je plan da se naredne sezone polako uvodi u tim i u nekom trenutku zauzme Kangino mesto u 11. I meni se svidja na prvu, mozda nije jak na lopti i lucidan kao Kanga, ali deluje vrlo hitro, okretno i konkretno, a toga bas fali ovom timu. Nadam se da nije tacan ovaj podatak s vikipedije da je 165cm, na klipovima ne deluje toliko nisko. Link to comment
Dimitrije Posted May 30, 2022 Author Share Posted May 30, 2022 Kanga je 167 cm. Nema veze, igracemo “po talu”. Link to comment
Fakundo Sava Posted May 30, 2022 Share Posted May 30, 2022 Ako odemo u ligu šampiona da li postoji mogućnost za treći šešir? Link to comment
harper lee Posted May 30, 2022 Share Posted May 30, 2022 1 hour ago, FPLS said: Reklo bi se da Kangva vise naginje ka ofanzivnom, nego defanzivnom veznom, pa ne verujem da ce mnogo uticati na Srnicev status. Moguce da je plan da se naredne sezone polako uvodi u tim i u nekom trenutku zauzme Kangino mesto u 11. I meni se svidja na prvu, mozda nije jak na lopti i lucidan kao Kanga, ali deluje vrlo hitro, okretno i konkretno, a toga bas fali ovom timu. Nadam se da nije tacan ovaj podatak s vikipedije da je 165cm, na klipovima ne deluje toliko nisko. Ne naginje on ofanzivnom nego smo mi navikli da nasi defanzivni vezni ne daju loptu napred ni pod pretnjom smrcu. Vise od dve trecine svih Kvanginih klipova koje sam gledao su montirani od defanzivnih akcija u manevru a to sto ume da povuce napred i pridoda se napadu bi za svakog veznog igraca trebalo da bude notorna stvar. Kanga takodje nije klasicna desetka, on mnogo bolje igra kad je povucen u manevar jer je manji pritisak na njemu i ima vise vremena i prostora da igra. Srnic Slavoljub uopste nije vezni igrac, on igra prinudno na toj poziciji da bi cuvao ledja Kataiju koji ima ovlascenja da ne trci nazad. Dakle, sve sto Kvanga treba da uradi, pored onog sto zna, je da trci dovoljno pa da dobrog Slavoljuba vise ne gledamo u timu. Nije da njegovim neigranjem gubimo fenomenalnog defanzivca na toj poziciji pa da se brinemo moze li to Kvanga da odradi defanzivno ili ne moze. Uostalom, mi vec imamo jednog klasicnog defanzivnog veznog u prvom timu i zove se Seku Sanogo. Dakle, to su tri igraca na dve pozicije i menjace se u zavisnosti od taktike, s tim sto Kanga moze i napred. Mada ne verujem da ce u domacoj ligi cesto igrati sva trojica jer su nam prvi centarfor i desni bek takodje stranci pa nece biti dovoljno mesta. Sto se tice visine to je manje-vise nebitno za veznog igraca. Visoki igraci imaju svoje prednosti, pre svega u skok igri i duzoj markaciji prostora zbog veceg frejma, ali su nizi okretniji, imaju nize teziste i po pravilu su brzi. Makelele, koji je pojam idealnog zadnjeg veznog je bio relativno nizak (174), N'Golo Kante takodje (168), nista to ne mora da znaci. 1 Link to comment
Recommended Posts