Jump to content
IGNORED

Strip novosti

renne

Recommended Posts

Posted

Da li može da se negde na netu pronađe .pdf ili sličan digitalni format stripa Maču Pikču, autora Radovana Devlića? Izlazio je nekad davno u Stripoteci, misilm čak da nije ni dovršen...

@klimt  @Valkyrie

Help

Posted
15 minutes ago, Filozof manijak said:

Da li može da se negde na netu pronađe .pdf ili sličan digitalni format stripa Maču Pikču, autora Radovana Devlića? Izlazio je nekad davno u Stripoteci, misilm čak da nije ni dovršen...

@klimt  @Valkyrie

Help

Ovih dana sam u gužvi, kad stignem, probaću da nađem.

Nažalost, propustio sam albumsko reizdanje. 

• Hvala 1
Posted
1 hour ago, Filozof manijak said:

@klimt  @Valkyrie

Help

Imaš integral izdat pre jedno 10-ak godina ali mislim da ga odavno nema u prodaji osim na Limundu and Co.

Ako znaš u kojim brojevima Stripoteka je izlazio, mislim da ti je najlakše da nabaviš te brojeve na netu pošto se Stripoteke prodaju budzašto.

Što me podseti da treba da tapnem svoj kontingent.

• Hvala 1
  • 10 months later...
Posted

spacer.png

Konačno Nausikaja na srpskom.

1

https://lokomotiva.rs/product/nausikaja-od-vetrovite-doline-1/

2

https://lokomotiva.rs/product/nausikaja-od-vetrovite-doline-2/

Poređenje američkih i domaćeg izdanja.
Američka izdanja vuku na sepiu, što se na mojim fotografijama ne primećuje, s tim da je u Box setu bolji papir i nešto kvalitetnija štampa. Kod Lokomotive je jači kontrast, strip je klasično crno-beli, što čini izdanje drugačijim i opravdava kupovinu i u slučaju da već imate američko izdanje. Koliko znam, prvo izdanje u Japanu i jeste bilo crno-belo, a tek u kasnijim izdanjima javlja se sepia.

Možete videti kako se u ovim kadrovima, u mraku, vidi više detalja kod Lokomotive.
američki tankobon (Viz Media)
američki Box set (Viz Media)
srpski tankobon (Lokomotiva)

Dodatne, velike ilustracije na rasklapanje u boji, koje se nalaze iza prednje korice, pričvršćene za tankobon, isto imaju jači kontrast kod Lokomotive nego u Viz izdanju. Slikao sam ih bez rasklapanja.
Gore je Lokomotiva, dole Viz Media

Naslovna strana u sva tri izdanja ima različito kropovan originalan akvarel, koji se u celini vidi u artbooku. Meni je ovde najbolja Lokomotivina varijanta (identična sa japanskim tankobonima), jer se više vidi Nausikaja (leva šaka), Omu (levi kraci) i letelica, što doprinosi većoj dinamičnosti prizora. 
Takođe, svuda su različite nijanse.

Prvi Lokomotivin tankobon dolazi i sa velikim posterom, koji je kod Viza išao uz Box set izdanje. Nisam upoređivao, jer sam poster iz Box seta davno izvadio i odložio na bezbednije mesto, u fasciklu, da se ne gužva u kutiji, a sad ne mogu da se setim gde je.

Generalno, još jedna maksimalna ocena za Lokomotivino izdanje.

Za još uživanja u Nausikaji, obavezno nabavite artbook "Nausicaä of the Valley of the Wind: Watercolor Impressions", gde su na većem formatu odštampani akvareli. Prvih 96 strana su posvećeni stripu a ostatak filmu.

Postoji i artbook "The Art of Nausicaä of the Valley of the Wind", koji je u većoj meri posvećen filmu. Ovaj drugi nemam.

Interesantno poređenje japanskih izdanja.
Nausicaa Manga Comparison
Animage vs. Collected Volumes

• Wub 1
Posted

Obožavam ovaj Mijazakijev crtać, hvala za info. 

Posted
10 minutes ago, Filozof manijak said:

Obožavam ovaj Mijazakijev crtać, hvala za info. 

Manga je opširnija od anime. 

Ima 7 tankobona.

• Hvala 1