James Marshall Posted July 1, 2022 Posted July 1, 2022 Darkvud izdao Mu i Helvećane i zaokružio Pratovog Korta na srpskom.
vorda Posted July 6, 2022 Posted July 6, 2022 Objavljen je prvi NFT strip domaćih autora 2142 AD https://www.2142ad.com/. Prvi broj je upravo izašao a u planu je (ako se ne varam) oko 20-ak brojeva.
renne Posted August 31, 2022 Author Posted August 31, 2022 ČK objavio poslednje dve knige Bluberija, zakružen serijal
Valk Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 Odlično izdanje, al ovo Žodorovski je za zatvor. 2
Valk Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 SKC organizuje 19. Međunarodni salon stripa od 30. sept do 02. okt. Mislim da će svi izdavači imati popuste. 2
Њујоркер Posted September 8, 2022 Posted September 8, 2022 Oh super, taman stizem u srbiju prvoga, mozda nadjem neko vreme da svratim na salon. Ne bih tamo poodavno... 1
variola Posted October 13, 2022 Posted October 13, 2022 Ilustrator, karikaturista i jedan od najvećih autora jugoslovenskog stripa – tvorac kultnog junaka Dikana Lazo Sredanović preminuo je juče u 84. godini.
klimt Posted November 10, 2022 Posted November 10, 2022 Ne znam da li pratite, "strip-patriJotizam" na delu. Srpski izdavači na čelu sa ČK u akciji da zabrane prodaju Fibrinih izdanja u Srbiji. Ima o tome diskusija na stripovi.com i na Darkwoodovom forumu. 1
*edited by mod Posted November 10, 2022 Posted November 10, 2022 34 minutes ago, klimt said: Ne znam da li pratite, "strip-patriJotizam" na delu. Srpski izdavači na čelu sa ČK u akciji da zabrane prodaju Fibrinih izdanja u Srbiji. Ima o tome diskusija na stripovi.com i na Darkwoodovom forumu. Jel njima zabranjeno da prodaju u Hrvatskoj? To treba da bude polazna i završna tačka.
goofs Posted November 10, 2022 Posted November 10, 2022 Sta im je rezonovanje, previse se kupuju Fibrina, a premalo domaca izdanja? Daj malo detalja, mrzi me da rovarim po forumima koje ne pratim.
klimt Posted November 10, 2022 Posted November 10, 2022 5 minutes ago, goofs said: Sta im je rezonovanje, previse se kupuju Fibrina, a premalo domaca izdanja? Daj malo detalja, mrzi me da rovarim po forumima koje ne pratim. Šta ti pada na pamet? Njihovo rezonovanje je naravno "visokouzvišeno", "štite svoja prava i srpsko tržište". Nema veze što su njihova izdanja u odnosu na Fibru, ko ploče Diskos Aleksandrovac u odnosu na japanski first pressing. Žao mi je ali nemam vremena za detalje. 2
variola Posted November 10, 2022 Posted November 10, 2022 Video sam pre par dana da postoji ta inicijativa oko stopiranja prava na uvoz Fibrinih izdanja i nisam se nešto udubljivao ali izgleda da je to otišlo dovoljno daleko i da je vrlo izvesno. Iskreno, očekivao sam i ranije da se ovdašnji genijalci dosete toga kako su se preklapanja u pogledu naslova počela uvećavati. Jedino ih zeza što se ova dva jezika vode kao različiti pa Šunjić (vlasnik Fibre) može isto kupiti prava za world-wide na hrvatskom. Svakako će se sve lomiti preko leđa ovdašnjih kupaca Fibrinih izdanja, na žalost.
Recommended Posts