makaronee Posted August 3 Posted August 3 scena je najverovatnije snimljena u dnevnom boravku brubekove kuce: arh. Beverly David Thorne, 1953. 5
Indy Posted August 23 Posted August 23 Setih se šta mi je obeležilo gimnazijske dane... Moćno je zvučalo, čak i na mojoj Toski 1
Ras Posted August 24 Posted August 24 Wayne Shorter - Celebration, Volume 1 jednostavno je briljantan album! Prvi u nizu, kako i naslov sugeriše albuma iz zaostavštine Waynea Shortera. Na njemu je materijal kvarteta (klavir Danilo Perez, bas John Patitucci, bubnjevi Brian Blade) koji je snimljen uživo na džez festivalu u Štokholmu 2014. godine. 2
makaronee Posted August 28 Posted August 28 Postoji i kamerna verzija, ali ova mi je etalon elegancije velikog orkestra Hendersona. Kako kaže lik Salijerija u filmu - the beginning was simple.. 1
Ras Posted August 28 Posted August 28 Meni je Power To The People Joea Hendersona, album koji je reizdat ove godine i na kome je takođe Black Narcissus, možda i album koji najčešće slušam unazad par meseci. 1
Hermetico Posted August 30 Posted August 30 Ovo mi je omiljeni Zornov album, tehnički nije džez nego filsmska muzika, ali sve što on radi je džez, tako da najbolje da se metne ovde. Filmworks XIX: The Rain Horse (Tzadik, Archival Series, Filmworks - 2008. 1
Ras Posted August 30 Posted August 30 (edited) Dark vebom kruže priče da je Morikone odlučio da ne vredi više živeti nakon što je saznao da ga je Zorn pretekao po broju filmova za koje je napisao muziku. Edited August 30 by Ras 2
Recommended Posts