Ras Posted April 13 Posted April 13 (edited) Izgleda da se Andreov (3000) incident sa flautom sada već mora posmatrati kao indikator novog trenda. Shabaka na novom albumu pretencioznog naslova Perceive its Beauty, Acknowledge its Grace nastavlja tamo gde je stao sa Afrikan Culture. Muzika je atmosferična, kontemplativna i egzotična. Lista gostiju impresivna: Andre 3000, Floating Points, Laraaji... Edited April 13 by Ras 3
makaronee Posted April 21 Posted April 21 Lakanedeljnamelanholija https://music.youtube.com/watch?v=yzTkRGAw99M&si=MsrLLQE5vUbeUFO1&feature=xapp_share
bios Posted May 3 Posted May 3 Novi Kamazi! Tu su i Thundercat, Andre 3000 (to smo već slušali), George Clinton… A između ostalih, na ovom albumu je sarađivao i sa svojom trogodišnjom ćerkom 2 1
John Coltrane Posted May 11 Posted May 11 Kakav vam je Kamasi? Izašao je, pre par nedelja, i debi solo Shabake Hučhingsa (iz Sons of Khemet) koji je krajem prošle godine okačio saksofon o klin i posvetio se flauti i fruli. To mi je sledeće, uz Kamasija, na listi.
Hermetico Posted May 12 Posted May 12 (edited) 12 hours ago, John Coltrane said: Kakav vam je Kamasi? Izašao je, pre par nedelja, i debi solo Shabake Hučhingsa (iz Sons of Khemet) koji je krajem prošle godine okačio saksofon o klin i posvetio se flauti i fruli. To mi je sledeće, uz Kamasija, na listi. Pa malo su oni pod teretom već, tako da praštam sve predvidljivosti. A nema ih mnogo, znaju poso i sad kad su u industriji. Mada ja češće pustim nešto ličnije, novije, intimnije. Al to s njima nema veze, oni su bogovi svakako i imaju pull da to dokažu. EDIT Jedan od normalnih izbora u umetnosti je za kolku publiku hoćeš da praviš nešto. I taj izbor je veliki faktor. Nije frka neki standard i sigurica ako hoćeš za veću i treba neko za veću i oni to skroz umeju da izvuku, obadvojica. I fala nebesima i njima da je tako. Edited May 12 by Hermetico
makaronee Posted May 12 Posted May 12 16 hours ago, John Coltrane said: Kakav vam je Kamasi? Koliko mi je prvi (?) bio zanimljiv, toliko mi je novi dosadan.
John Coltrane Posted May 12 Posted May 12 5 hours ago, Hermetico said: Pa malo su oni pod teretom već, tako da praštam sve predvidljivosti. A nema ih mnogo, znaju poso i sad kad su u industriji. Mada ja češće pustim nešto ličnije, novije, intimnije. Al to s njima nema veze, oni su bogovi svakako i imaju pull da to dokažu. EDIT Jedan od normalnih izbora u umetnosti je za kolku publiku hoćeš da praviš nešto. I taj izbor je veliki faktor. Nije frka neki standard i sigurica ako hoćeš za veću i treba neko za veću i oni to skroz umeju da izvuku, obadvojica. I fala nebesima i njima da je tako. Mladi naraštaji, koji su nosioci savremene UK i USA scene, svoje albume izdaju/pripremaju tako što džemuju po nekoliko dana bez prestanka, pa se onda dogovoraju koji će šta da izda/iskoristi. Nekada je bend lider donosio spremne note za ekipu ljudi koji su mu bili stalni ili povremeni pratioci i vrlo retko bi neko od "personela" imao upliv na teme i melodije. Ostali studijski muzičari su birani spram svog profesionalizma, češće nego spram odnosa sa frontmenima. I ne malo puta se dešavalo da ekipa za studio i ekipa za svirku često nisu u istom sastavu. Danas je neki drugi trend - pa zato posle inicijalnog bljeska, nastavci uglavnom budu dosadni.
Hermetico Posted May 12 Posted May 12 7 hours ago, John Coltrane said: Mladi naraštaji, koji su nosioci savremene UK i USA scene, svoje albume izdaju/pripremaju tako što džemuju po nekoliko dana bez prestanka, pa se onda dogovoraju koji će šta da izda/iskoristi. Nekada je bend lider donosio spremne note za ekipu ljudi koji su mu bili stalni ili povremeni pratioci i vrlo retko bi neko od "personela" imao upliv na teme i melodije. Ostali studijski muzičari su birani spram svog profesionalizma, češće nego spram odnosa sa frontmenima. I ne malo puta se dešavalo da ekipa za studio i ekipa za svirku često nisu u istom sastavu. Danas je neki drugi trend - pa zato posle inicijalnog bljeska, nastavci uglavnom budu dosadni. Nisam ja rekao da su dosadni. Poneka predvidljivost je prava mera. A meni je uho češće u nekim međupravcima s publikom od 100 ljudi, kad već mogu da biram.
Recommended Posts