Jump to content
IGNORED

Jazz Is Dead

maheem

Recommended Posts

Posted

n. pl. Les McCann Ltd - In San Francisko (live)

Posted

Andre 3000 čovek trenutka!

Evo ga i sa Kamasijem:

• +1 2
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Izgleda da se Andreov (3000) incident sa flautom sada već mora posmatrati kao indikator novog trenda.

Shabaka na novom albumu pretencioznog naslova Perceive its Beauty, Acknowledge its Grace nastavlja tamo gde je stao sa Afrikan Culture. Muzika je atmosferična, kontemplativna i egzotična. Lista gostiju impresivna: Andre 3000, Floating Points, Laraaji...

Edited by Ras
  • +1 3
  • 2 weeks later...
Posted

Novi Kamazi!

ODEtNDg1MS5qcGVn.jpeg

Tu su i Thundercat, Andre 3000 (to smo već slušali), George Clinton… A između ostalih, na ovom albumu je sarađivao i sa svojom trogodišnjom ćerkom :D

• +1 2
  • Haha 1
Posted

daaa ponovimo

Posted

može i na bubnjare, bolesnik

Posted

Kakav vam je Kamasi?

Izašao je, pre par nedelja, i debi solo Shabake Hučhingsa  (iz Sons of Khemet) koji je krajem prošle godine okačio saksofon o klin i posvetio se flauti i fruli.

To mi je sledeće, uz Kamasija, na listi.

Posted (edited)
12 hours ago, John Coltrane said:

Kakav vam je Kamasi?

Izašao je, pre par nedelja, i debi solo Shabake Hučhingsa  (iz Sons of Khemet) koji je krajem prošle godine okačio saksofon o klin i posvetio se flauti i fruli.

To mi je sledeće, uz Kamasija, na listi.

Pa malo su oni pod teretom već, tako da praštam sve predvidljivosti. A nema ih mnogo, znaju poso i sad kad su u industriji. Mada ja češće pustim nešto ličnije, novije, intimnije. Al to s njima nema veze, oni su bogovi svakako i imaju pull da to dokažu.

EDIT Jedan od normalnih izbora u umetnosti je za kolku publiku hoćeš da praviš nešto. I taj izbor je veliki faktor. Nije frka neki standard i sigurica ako hoćeš za veću i treba neko za veću i oni to skroz umeju da izvuku, obadvojica. I fala nebesima i njima da je tako.

Edited by Hermetico
Posted
16 hours ago, John Coltrane said:

Kakav vam je Kamasi?

Koliko mi je prvi (?) bio zanimljiv, toliko mi je novi dosadan.

Posted
5 hours ago, Hermetico said:

Pa malo su oni pod teretom već, tako da praštam sve predvidljivosti. A nema ih mnogo, znaju poso i sad kad su u industriji. Mada ja češće pustim nešto ličnije, novije, intimnije. Al to s njima nema veze, oni su bogovi svakako i imaju pull da to dokažu.

EDIT Jedan od normalnih izbora u umetnosti je za kolku publiku hoćeš da praviš nešto. I taj izbor je veliki faktor. Nije frka neki standard i sigurica ako hoćeš za veću i treba neko za veću i oni to skroz umeju da izvuku, obadvojica. I fala nebesima i njima da je tako.

Mladi naraštaji, koji su nosioci savremene UK i USA scene, svoje albume izdaju/pripremaju tako što džemuju po nekoliko dana bez prestanka, pa se onda dogovoraju koji će šta da izda/iskoristi.

Nekada je bend lider donosio spremne note za ekipu ljudi koji su mu bili stalni ili povremeni pratioci i vrlo retko bi neko od "personela" imao upliv na teme i melodije. Ostali studijski muzičari su birani spram svog profesionalizma, češće nego spram odnosa sa frontmenima. I ne malo puta se dešavalo da ekipa za studio i ekipa za svirku često nisu u istom sastavu.

Danas je neki drugi trend - pa zato posle inicijalnog bljeska, nastavci uglavnom budu dosadni.

Posted
7 hours ago, John Coltrane said:

Mladi naraštaji, koji su nosioci savremene UK i USA scene, svoje albume izdaju/pripremaju tako što džemuju po nekoliko dana bez prestanka, pa se onda dogovoraju koji će šta da izda/iskoristi.

Nekada je bend lider donosio spremne note za ekipu ljudi koji su mu bili stalni ili povremeni pratioci i vrlo retko bi neko od "personela" imao upliv na teme i melodije. Ostali studijski muzičari su birani spram svog profesionalizma, češće nego spram odnosa sa frontmenima. I ne malo puta se dešavalo da ekipa za studio i ekipa za svirku često nisu u istom sastavu.

Danas je neki drugi trend - pa zato posle inicijalnog bljeska, nastavci uglavnom budu dosadni.

Nisam ja rekao da su dosadni. Poneka predvidljivost je prava mera. A meni je uho češće u nekim međupravcima s publikom od 100 ljudi, kad već mogu da biram.

Posted

Predivno majstorstvo da ti ne fali ni Erik Kejl.

• +1 1