Ras Posted March 12 Posted March 12 Eagle’s Point je album koji potpisuje all stars postava: Chris Potter (sax), Brad Mehldau (piano), John Patitucci (bass), Johnathan Blake (drums). Kompozitorski rad je Potterov, pa je on ovde uslovno u ulozi bendlidera. Unapred sam se radovao slušanju, međutim (na prvi posluh) prilično ravno, bez posebnih uzbuđenja. Zato je tu novi album za Kahil El’Zabara, koji ne ume da omane! Album je potpisan kao Kahil El’Zabar’s Ethnic Heritage Ensemble i zove se Open Me, A Higher Consciousness of Sound and Spirit 3
Ras Posted March 15 Posted March 15 6 hours ago, ultra plasticni said: Ako sam i imao info o ovoj seriji, potpuno sam potisnuo. Da li je neko gledao i vredi li?
Ras Posted March 18 Posted March 18 (edited) The Messthetics (bas i bubanj Joe Lally i Brendan Canty - oba ex Fugazi i gitarista Anthony Pirog) udružili su se na novom albumu sa James Brandon Lewisom (t sax) i kreirali zanimljiv džez album, gde je rok, ili čak i pank osećajnost spojena sa dosta plesnog ritma, fanka, a u sporijim numerama i bluza. Jako dobro! Edited March 18 by Ras 1
Eleniko Posted March 18 Posted March 18 otkrio sam potpuno neverovatni internet radio https://www.nts.live/infinite-mixtapes/expansions i evo grejem kašiku, to je sledeći korak bukvy ps. nadam se da je na gornjem linku isti stream koji slušam na strimeru, vrv jeste 2 2
Eleniko Posted March 18 Posted March 18 6 minutes ago, kipo said: Ako je ovo japansko, sjajno je da da NTS nego me zateklo, znam ih kao radio za elektroniku i tehno krenuo sam da rešavam neki problem na strimeru što mi se od letos pogubila gomila stanica koje su promenile platforme za striming, od cele BBC game pa nadalje pa kao da popunim tih 6 mesta na presetima koje imam na njemu i otkrijem da ovi luđaci imaju najmanje 10-tak različitih kanala, od ovog uvrnutog jazza preko 60s psihodelije do rege/dub, easy listening, beatless itd... sad mi svih 6 mesta na strimeru popunjeno sa NTS 1
Eleniko Posted March 18 Posted March 18 pritom nemaju reklame ni voditelje, sem na glavna 2 kanala /voditelje/ japanci, viša bića
makaronee Posted March 19 Posted March 19 (edited) malo melanholičnog svinga neće škoditi Edited March 19 by makaronee аш аспире 1
Ras Posted March 27 Posted March 27 Prethodno veče i ovo, dva reizdanja Pharoah Sanders - Pharoah i Joe Henderson - Power To The People (ovaj drugi je neko već kačio ovde ili na now pl.), presečeno sa The Complete Tony Bennett and Bill Evans Recordings Izbor vokalnog muškog džeza za mene je krajnje neobičan, ali ovaj mi je nekako baš legao. 1
Recommended Posts