Jump to content

Mleko i mlečni proizvodi

Featured Replies

Ne zna ti ona ništa

• Replies 122
  • Views 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nije samo to. slovenci su sacuvali svoju poljoprivredu i odrzali/popravili kvalitet poljoprivrednih proizvoda, ono sto smo mi imali ko se seca dok prvo DS a posle SNS nisu razjebali sve. Hrana u Srbij

• mislim sta da kazem, onda sam oba puta bila u pravu   

• ko voli jaču kiselu pavlaku - koja niđe veze sa ovim bedastoćama iz samiške - neka potraži papriku u pavlaci sjeničke mlekare korzo. nisam neki radikalni fan same paprike - pojedem ali samo zbog nje u

Posted Images

1 hour ago, Shan Jan said:

Vec sam kacio, ovaj je meni ubedljivo najbolji:

kefir-muller-kalinka-500g-6661be7f28272.

Probaću.

Nadam se da bar malo podseća na ukus sperme.

Ima bas pun ukus... sperme.

ja volim Balans kefir bas zna biti fino gaziran pa ga jos razblazim sa ledenom vodom.. oodlicno osvezavajuce pice

mada mi je i Meggle ok..uzimam koji je na akciji

zbregov mi je prejak ne volim kefir sa preko 3%mm

On 27.5.2025. at 22:21, Boksi said:

Vidim na sve više mesta ‘dr Milk’ proizvode. Originalno Mlekara Ub, privatizovana 2011. godine, ime promenili 2016. Iskustva? Utisci?

Obožavam dva njihova sirna namaza Sireto (paradajz+bosiljak i baštensko bilje), mislim da sam ih spominjala na više tema... I jogurt im je okej, ali najviše volim niški Milk House. :)

On 28. 5. 2025. at 16:28, glibav said:

Zaboravio, najbitniji mlecni proizvod u nasoj kuci je

krem-sir-abc-200g-679356452a6e9.png

On 28. 5. 2025. at 14:48, glibav said:

Jogurte kupujem iz Hrvatske(Vindija)

Sad vidim zašto nam industrijska proizvodnja vrtoglavo raste. It was you all along...

1 hour ago, Roger Sanchez said:

Sad vidim zašto nam industrijska proizvodnja vrtoglavo raste. It was you all along...

Guilty as charged. U duzem periodu u Idei je bilo moguce kupiti njihovu robnu marku, mleko od 2.8% masnoce koje je bilo ujedno i najjeftinije mleko. Proizvodjac Mlekara Belje. Medjutim nema ga vise od pre par meseci. Ako je sta tranzicija i korupcija devastirala u Srbiji to je mlecna industrija. Usrani Imlek, da ga je pre 15ak godina kupila neka korporacija koja se zapravo bavi mlekom, a ne mesetari i preprodavci.

Forbes Srbija
No image preview

Forbes Magazin: Šta je epilog pokušaja da se zaštiti doma...

Potrošačima nije sasvim jasno šta se dešava, a ni primarni proizvođači mleka još nisu videli značajne koristi.

Ni ovo mi nije jasno: Domaći proizvođači upozoravaju da će za njih dodatni udar biti početak rada laboratorije za analizu mleka, početkom 2026. godine, jer mali proizvođači ne mogu da ispune sve uslove mikrobiologije.

• 2 weeks later...

Emisija Cetvrtkom u 9, na PTCu, situacija sa mlekom i mlecnim proizvodima je gora nego sto sam mislio, aflatoksin na stranu

Daj detalje, mojne cliffhangerom da drazis.

Danas nema mleka, danas nema hleba, zato jedi govna...?!

mi smo presli skroz na granice mleko. ima ga u disu

6 hours ago, precog said:

Daj detalje, mojne cliffhangerom da drazis.

Mesanje sa mastima biljnog porekla. Mesanje sa mlekom u prahu. Mlecne masti se uzimaju za maslac a u ostatak za jogurt se dodaje jeftinije palmino ulje. Ne postoji propisi koji regulisu kako proizvodjaci moraju da obavestavaju potrosace o ovoj prevari. I ovo je sve bilo u prvih 10min emisije, posle sam odustao da gledam.

Edited by glibav

^

zasto svi imaju problem sa mlekom u prahu?