May 28May 28 32 minutes ago, Boksi said:@Mel nije jogurt, ali ako negde nekad (mislim da još uvek nema kod nas) naletiš i ako si ljubitelj putera, ‘z bregov je izvanredan.Preko komšijskog plota uvek mrsniji puter
May 28May 28 Alpsko je bukvalno neuporedivo s našim 'bela voda' varijacijama mleka. Kad god naletim na Alpsko po iole razumnoj ceni (što je nowadays u Maxiju 160 din/l) uzmem koliko mogu da ponesem. Ako to nema ili je cena nerazumna uzmem najjeftinije / na akciji. Probao i ova masnija imlek (teget 3.5%, bello organic 3.5%), bela voda po ceni jačoj od Alpskog...
May 28May 28 9 minutes ago, Filozof manijak said:Preko komšijskog plota uvek mrsniji puterMiročki je bolji od halumija
May 28May 28 3 hours ago, Svemir Zeka said:Jel nas taj aflatoksin truje i kroz jogurte, sireve, pavlake, ili samo kroz mleko?Verovatno. Jogurte kupujem iz Hrvatske(Vindija) ili Somborski dukat, za zute sireve osim Biser mislim da ne postoji mlekara koja ih proizvodi na industrijskom nivou, tako da i ima slabo po Maxiju, Idei sto nije iz uvoza, ove manje mlekare ako naletim po pijacama kupujem, crvena pavlaka je jedini proizvod koji i dalje kupujem od Imlek-a, kefir je isto Vindija. Imlek mi je na crnoj listi od prve pojave aflatoksina i reklama koje su tada preplavile televizije, mislim da ima 10+ godina. Pored tog sto su korporacija koja je pozatvarala gomilu mlekara po Srbji. I nije stvar u aflatoksinu koliko u pristupu i resavanju problema u Srbiji. Ako ne moram ne kupujem.
May 28May 28 2 hours ago, Filozof manijak said:Preko komšijskog plota uvek mrsniji puterNije samo to. slovenci su sacuvali svoju poljoprivredu i odrzali/popravili kvalitet poljoprivrednih proizvoda, ono sto smo mi imali ko se seca dok prvo DS a posle SNS nisu razjebali sve. Hrana u Srbiji je od medju najboljima postala dno dna, mozda najgora u Evropi.
May 28May 28 8 minutes ago, Mel said:Nije samo to. slovenci su sacuvali svoju poljoprivredu i odrzali/popravili kvalitet poljoprivrednih proizvoda, ono sto smo mi imali ko se seca dok prvo DS a posle SNS nisu razjebali sve. Hrana u Srbiji je od medju najboljima postala dno dna, mozda najgora u Evropi.Rece Ministar poljoprivrede da ce da pocinje da obelezavaju na deklaraciji ako je dodato palmino ulje u mlecne proizvode.Kao Feta ,kremasta je 20,25% palmino ulje.Ima i ovde ali je napisano Burekli feta je dodata,prirodna nije.Razlicita i cena ofkors.
May 28May 28 8 minutes ago, Mel said:Nije samo to. slovenci su sacuvali svoju poljoprivredu i odrzali/popravili kvalitet poljoprivrednih proizvoda, ono sto smo mi imali ko se seca dok prvo DS a posle SNS nisu razjebali sve. Hrana u Srbiji je od medju najboljima postala dno dna, mozda najgora u Evropi.Sve se vrti oko zarade i nalaženja jeftinijih zamena u proizvodnji (ko se seća keksijeve priče o plazmi). Prinos je najvažniji pa se prska i što ne treba, a krave dopinguju. Deca ranije ulaze u pubertet. Na pijaci je više od 90% nakupaca. Selo ubijeno. @Milošica ne znam da li se žuti odnosilo na Mlekaru u Pančevu? Možda jeste, možda nije. Ono što sam ja napisala je bilo cca ‘98., ‘99. Malo ko je tada mislio na jezive uslove u kojima su držane te krave. Danas bi to neko slikao pa bi kružilo mrežama i uticalo na promet. Pa je sve ulickano za kamere, a boga pitaj čime ih hrane i šta sve dodaju.
May 28May 28 @BoksiZezam se, sve ok.Imaju korektan kefir, mada Zbregov mi je malo bolji. Onaj Megleov mi je za divno čudo bolji i od Zbregova. Edited May 28May 28 by Milošica
May 28May 28 Just now, Milošica said:Zezam se, sve ok.Ovo ti je ono ‘mislim da si mislio da mislim’ Megleov je jačeg ukusa i drugačiji od svih ostalih.
May 28May 28 1 minute ago, Boksi said:Ovo ti je ono ‘mislim da si mislio da mislim’ Megleov je jačeg ukusa i drugačiji od svih ostalih.Zato ga i volim
May 28May 28 Dobri, jel ima neki tehnolog, @Midžeta , da nam objasni da li se prevođenjem mleka u mlečne proizvode dešava nešto s tim aflatoksinomInače mislim da je uticaj vazduha kad radiš u centru grada deset puta štetniji od bilo čega u mleku koje kupiš od Granica ili od Zbregova