Jump to content

Mleko i mlečni proizvodi

Featured Replies

4 hours ago, igoraki said:

Ja sam isto čuo priču, dakle nije 100% pouzdano, da sve ove pavlake, mileram, jogurt iz prodavnice nemaju baš veze sa mlekom, u pitanju je neka hemija.

Za pavlaku konkretno sam čuo da se pravi uglavnom od palminog ulja i da se to lepo smuti, dodaju se veštački ukusi i šta već treba i to je to, dakle prosto rečeno jedan jeftin industrijski proizvod koji nema veze sa pravom pavlakom koju kupite na pijaci.

Pošto vidim da je @banecare1 iz te struke, možda on može da nas prosvetli ?

Unapred hvala

Samo se nadam da ne moramo i sa pavlakom da pričamo i da joj tepamo.

jedan tehnolog hrane je sada umro i otisao u raj..

Zbregov kida i sa cokoladnim mlekom i sa proteinskim pudinzima, ne znam jel mi jaci ukus keks ili kokos, mada su svi zapravo vrh. Mada sad malo preteruju s cenom, 200 dindzi je a do skoro moglo na akcijama i za 140-150 da se nadje za cokoladno a puding 100 i kusur bio.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

ha, pa i ja mislim na zbregov, a pisem vindija

odlican proteinski jogurt, dok puding ima plasticni ukus.

2012346966_fobidoi.jpg.d3ef55968d60c3def7461571280762c3.jpg

Za krivo srastanje izgovora krivim onaj zeleni putokaz na auto-putu kod Stare Pazove na kojem je godinama pisalo Bjeljina, pa su naknadno ugurali jedno malo i koje je nekako visilo i opet je tako stajalo godinama, sve do obnavljanja znakova prije par godina. Ispravili su konačno, al aj ti sad objasni da su Irak i Iran..

12 hours ago, morgana said:

ha, pa i ja mislim na zbregov, a pisem vindija

odlican proteinski jogurt, dok puding ima plasticni ukus.

ovaaaj, z'bregov proizvodi Vindija :)

4 minutes ago, renne said:

ovaaaj, z'bregov proizvodi Vindija :)

mislim sta da kazem, onda sam oba puta bila u pravu :D

On 31.3.2022. at 19:05, igoraki said:

Ja sam isto čuo priču, dakle nije 100% pouzdano, da sve ove pavlake, mileram, jogurt iz prodavnice nemaju baš veze sa mlekom, u pitanju je neka hemija.

Za pavlaku konkretno sam čuo da se pravi uglavnom od palminog ulja i da se to lepo smuti, dodaju se veštački ukusi i šta već treba i to je to, dakle prosto rečeno jedan jeftin industrijski proizvod koji nema veze sa pravom pavlakom koju kupite na pijaci.

Pošto vidim da je @banecare1 iz te struke, možda on može da nas prosvetli ?

Unapred hvala

Samo se nadam da ne moramo i sa pavlakom da pričamo i da joj tepamo.

ja sam iz raznih struka, tako da mudro cutim i kazem par pametnih na nekom ziceru. nisam strucan u dubinu :D

tehnolozi sve znaju, ja se bez njih nisam pojavljiao na sastancima i u fabrikama. na fotografijama koje sam postovao na ovoj temi, svuda ima tehnolog 

• 2 months later...
5 hours ago, igoraki said:

Gde može da se kupi taj sir ?

ja sam ga kupio u kuli, ali ga nisam vidjao drugde (al cenim da ga ima i u zrenjaninu :)

dobar im je taj urolani,sa rozim natpisom

@igoraki

po okolini Novog Sada-Futog,Begec,Beocin,Cerevic,Rakovac i okolo sva sela sa severne strane Fruske,mislim i u Svilosu... postoji lanac Expeto marketa,to je bivsa drustvena firma Podunavlje Bocin, koji drze te sireve 

• Author

Hvala na odgovorima, moraće onda da sačeka neki izlet kad bude ka novom sadu...nešto mi se učinio poznat taj urolani sir sa slike pa sam se ponadao da prodaju i po beogradu, moguće da sam ga video na nekom sajmu hrane ili tako nešto.

Edited by igoraki

Na ovoj mapi postoji radnja Banostor u Svetozara Markovica? 

• Author
14 minutes ago, Deda Drda said:

Na ovoj mapi postoji radnja Banostor u Svetozara Markovica? 

Video sam, ali mislim da nemaju veze sa Expeto radnjama, tj da je google nešto pobrljavio