morgana Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 (edited) btw zanimljivo je kako se dalmatinski, splitski akcenat uzima gotovo iskljucivo kao lijep i ne pominje kao iskrivljen - melodican je (ja ga bas volim) ali je i forsiran poslije 2. sv. rata u okviru teznje da se turizam razvije kao privredna grana i kao pomiriteljska praksa ju naroda svakako je pomogao i fakat da split ima razvijenu kulturu na narjecju Edited February 17, 2022 by morgana 1 Link to comment
Amos Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 (edited) Ček, je l' Hermetico uvredljivo? Da te zovem Hermetica? Edited February 17, 2022 by Mos 1 2 Link to comment
levi Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 kako god Nolo svog djeda zove Vlado, tako da nije ništa uvredljivo, sami sebe tako zovu. move along Link to comment
x500 Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 93e u RS su koristili knjige iz Srbije. Deca prvi razred nisu mogli da shvate zasto je u bukvaru Misa decak. Za njih je Miso musko, a Misa zensko. 1 Link to comment
villiem Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 (edited) ne znam o cemu pricate, video sam juce pocetak , nolo jel to..nole je kada se u svemu slazem sa njim i kada mu sve oprastam, novak je oni ton sto koriste britanski komentatori sto ga provociraju a djokovic je zvanicno, nolo je ok ako imam nesto da mu kazem da nije u redu i da moze bolje. Edited February 17, 2022 by villiem Link to comment
Hermetico Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 1 minute ago, Mos said: Ček, je l' Hermetico uvredljivo? Da te zovem Hermetica? Hermetice Ja sam skroz Bege. Ćale je Ča ali je i on neki stari Ča, jedva ima ikakav akcenat. A kevini geni i uticaj su dosta jači + živim ovde od 16te godine Link to comment
napadaj Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 24 minutes ago, Leia said: Nije smesno nikom ali dobro dodje da se diskusija skrene i razvodni Ispucali smo ono “mrze ga jer je uspesan Srbin”, sad da probamo malo “mrze ga jer je prekodrinski/pomoravski/luzicki Srbin” Ma ne, poenta je da se ne koriste ciganske fore i fazoni, a što se tiče vređanja Đokovića, to može bez ograničenja 1 Link to comment
Leia Posted February 17, 2022 Author Share Posted February 17, 2022 5 minutes ago, levi said: move along Aman cekaj ne prekidaj sad kad je najuzbudljivije! Link to comment
Amos Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 3 minutes ago, Hermetico said: Hermetice Ja sam skroz Bege. Ćale je Ča ali je i on neki stari Ča, jedva ima ikakav akcenat. A kevini geni i uticaj su dosta jači + živim ovde od 16te godine Zezam se Ja mnogo gotivim kad me zovu sa o na kraju, iako je potpuno nepravilno i nelogično za moje pravo ime. Samo jedna osoba me tako random zove i ne zna koliko mi je drago da čujem 1 Link to comment
Nikodije Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 1 hour ago, napadaj said: Dulo nije problem, to je vrhunac njihovog humora, ali je tupavo što se to zapatilo i za druge ljude, pa sad imamo "Nolo" i slično. sto, sta fali, obojica su crnogorci. Link to comment
Hermetico Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 6 minutes ago, Mos said: Zezam se Ja mnogo gotivim kad me zovu sa o na kraju, iako je potpuno nepravilno i nelogično za moje pravo ime. Samo jedna osoba me tako random zove i ne zna koliko mi je drago da čujem Ne, ma nije me sramota. Hevi je biti polutan zezaju te tamo zezaju te vamo. Ali je iskustvo bogatije. Recimo svoje istočnosrspko poreklo - Knjaževac, Negotin, Pirot, doživeo sam kasno tamo nismo išli. Ali sam se užasno vezao i primio i primam se. Link to comment
Meazza Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 12 minutes ago, x500 said: 93e u RS su koristili knjige iz Srbije. Deca prvi razred nisu mogli da shvate zasto je u bukvaru Misa decak. Za njih je Miso musko, a Misa zensko. Kod nas je Mira nadimak za Miroslava, Miroljuba, itd., ali naravno i zensko ime. Poznavao sam barem petoricu ljudi koje su zvali Mira, jedan od njih je pokojni brat mog dede, a drugi komsija. 1 Link to comment
Amos Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 Just now, Hermetico said: Ne, ma nije me sramota. Hevi je biti polutan zezaju te tamo zezaju te vamo. Ali je iskustvo bogatije. Recimo svoje istočnosrspko poreklo - Knjaževac, Negotin, Pirot, doživeo sam kasno tamo nismo išli. Ali sam se užasno vezao i primio i primam se. Ih bre, ko nije bio u Stogazovac, Belipotok i Šestigabar taj nije ni živeo 1 Link to comment
Hermetico Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 Ovo je ko kad Torbica ispravlja Čvarkova 4 Link to comment
Hermetico Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 Just now, Mos said: Ih bre, ko nije bio u Stogazovac, Belipotok i Šestigabar taj nije ni živeo Dedini su Torlaci iz Debelice kod Knjaževca, babini Pirot Negotin. Par ujaka u Zaječaru... Zaljubljen sam u istočnu Srbiju, do ušiju. 1 1 Link to comment
Recommended Posts