Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Građanin Đoković

Featured Replies

5 minutes ago, Ros said:

tako su moji sremci nazivali bosance. joooovo, duuuulo, saaaavo, mojo auto.

ruzno i vrlo übermensch 

Pa nije ružno kad i jesu Jovo, Savo, Vlado...

• Replies 1.9k
  • Views 135.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bio kod Tadića pa bio kod Tadića.  Bio u Narodnoj skupštini, povodom Dana državnosti Srbije, i tom prilikom dobio orden. Bili svi živi, ne samo BT.    Ovo intimno sedenje na kanabetu u

• nemaju, zato sto mi nismo govna koja ce ignorisati lik i delo vucica, zarad licne koristi.   ta prica da novak ne zna ko je i sta je vucic i sta je uradio sa srbijom, on i njegovi satrapi, j

• Ima li smisla da se otvori topik o cigarima i uparivanju sa picem? Ne deluje mi kao da ima previse interesa... Rodila mi se cerka pre 10 dana pa sam tom prilikom popusio Behike 52 koju sam cuvao

Posted Images

Dulo nije problem, to je vrhunac njihovog humora, ali je tupavo što se to zapatilo i za druge ljude, pa sad imamo "Nolo" i slično.

5 minutes ago, BWA said:

Kod nas je Vlade i ružno nam je kad neko kaže Vlada, nije ružno estetski nego se ne zoveš Vlada pa je uvredljivo. Savo, Lolo, Žućo, Simo...

Just now, Hermetico said:

Kod nas je Vlade i ružno nam je kad neko kaže Vlada, nije ružno estetski nego se ne zoveš Vlada pa je uvredljivo. Savo, Lolo, Žućo, Simo...

To je zanimljivo.

Kod nas u Bosanskoj Krajini je obično Vlado, ali na granici sa Likom i sjevernom Dalmacijom je isto Vlade. Naravno i u Lici i Dalmaciji.

9 minutes ago, BWA said:

nema vlado kod bosanaca, ni vlada :D

da, imena se zavrsavaju na -o, ali nacin na koji se izgovara je vrlo podrugljiv. zato sam i napisao jooooovo

Just now, BWA said:

To je zanimljivo.

Kod nas u Bosanskoj Krajini je obično Vlado, ali na granici sa Likom i sjevernom Dalmacijom je isto Vlade. Naravno i u Lici i Dalmaciji.

Znam da je i u Boki Save npr. Ne znam za Vladimira, @morgana ?

• Author

Naravno da je podrugljivo, ali ne zbog etnickog porekla nego zato sto je umisljeni zatucani dunster :fantom:

Bolje Novax nego fore ovih :fantom:

13 minutes ago, BWA said:

Leio je isto OK.

http://maliigraci.rs/novak-djokovic-i-deda-vlado-djokovic/

- Želim da posvetim ovu titulu mom đedu Vladu, koji mi je uvek bio izvor pozitivne energije. On je moj heroj i idol. Od malih nogu me je učio da se nikada ne predajem. Trofej u Majamiju je za tebe moj voljeni Vlado - poručio je Novak posle osvajanja turnira na Floridi.

8 minutes ago, Ros said:

nema vlado kod bosanaca, ni vlada :D

da, imena se zavrsavaju na -o, ali nacin na koji se izgovara je vrlo podrugljiv. zato sam i napisao jooooovo

Kako misliš nema Vlado?

Moj punac je Vlado.

I izgovara se baš kao Vlaaaado.

16 minutes ago, Hermetico said:

Znam da je i u Boki Save npr. Ne znam za Vladimira, @morgana ?

Vlado. Save kao bokeljsko musko ime ne znam, prije bi bilo zensko i to prije svega kao nadimak, Save, Drage, Blage, Ane, Kate. Slicno je i u Dubrovniku. To sve uglavnom u generaciji moje babe. mame su vec Mire, Ljilje, Dragane, jugoslovenska imena.

Znam i Vladimire u Boki, tradicionalna imena ostaju ali se inoviraju u okviru trendova, kao i svuda. Imena su bas stvar mode, narocito doduse zenska. Tamare, Sanje i Natase su izumrle, cini mi se.

Savo i Vaso su opstali.

edit, sad vidim da ti dekliniras, cekaj da docitam. 

sava-savu; vlada-vladu, ako je o tome rijec

Edited by morgana

2 minutes ago, BWA said:

Kako misliš nema Vlado?

Moj punac je Vlado.

I izgovara se baš kao Vlaaaado.

moji bosanci su mahom iz srednje bosne i semberije. sad sam se setio jednog. jeste vlado. ali samo on. ni vladimir, ni vladislav, ni vladan

4 minutes ago, morgana said:

Vlado. Save kao bokeljsko musko ime ne znam, prije bi bilo zensko i to prije svega kao nadimak, Save, Drage, Blage, Ane, Kate. Slicno je i u Dubrovniku.

edit, sad vidim da ti dekliniras, cekaj da docitam. 

sava-savu; vlada-vladu, ako je o tome rijec

Tako se mijenja u cijeloj CG,  u BIH u romanijskoj regiji, gornjem Podrinju istočnoj Hercegovini.

Za Srbiju znam da je tako u Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši. Mislim i u Uzicu i Čačku.

Za Bajinu Baštu nisam siguran.

a u dobrom dijelu hrvatske bi bilo 'vlade, vladi' za ime vlado. mozda ste i pisali, kasno sam se ukljucila.

Edited by morgana

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.