BWA Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 5 minutes ago, Ros said: tako su moji sremci nazivali bosance. joooovo, duuuulo, saaaavo, mojo auto. ruzno i vrlo übermensch Pa nije ružno kad i jesu Jovo, Savo, Vlado... 4 Link to comment
napadaj Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 Dulo nije problem, to je vrhunac njihovog humora, ali je tupavo što se to zapatilo i za druge ljude, pa sad imamo "Nolo" i slično. Link to comment
Hermetico Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 5 minutes ago, BWA said: Pa nije ružno kad i jesu Jovo, Savo, Vlado... Kod nas je Vlade i ružno nam je kad neko kaže Vlada, nije ružno estetski nego se ne zoveš Vlada pa je uvredljivo. Savo, Lolo, Žućo, Simo... Link to comment
BWA Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 Just now, Hermetico said: Kod nas je Vlade i ružno nam je kad neko kaže Vlada, nije ružno estetski nego se ne zoveš Vlada pa je uvredljivo. Savo, Lolo, Žućo, Simo... To je zanimljivo. Kod nas u Bosanskoj Krajini je obično Vlado, ali na granici sa Likom i sjevernom Dalmacijom je isto Vlade. Naravno i u Lici i Dalmaciji. Link to comment
Ros Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 9 minutes ago, BWA said: Pa nije ružno kad i jesu Jovo, Savo, Vlado... nema vlado kod bosanaca, ni vlada da, imena se zavrsavaju na -o, ali nacin na koji se izgovara je vrlo podrugljiv. zato sam i napisao jooooovo Link to comment
Hermetico Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 Just now, BWA said: To je zanimljivo. Kod nas u Bosanskoj Krajini je obično Vlado, ali na granici sa Likom i sjevernom Dalmacijom je isto Vlade. Naravno i u Lici i Dalmaciji. Znam da je i u Boki Save npr. Ne znam za Vladimira, @morgana ? Link to comment
Leia Posted February 17, 2022 Author Share Posted February 17, 2022 Naravno da je podrugljivo, ali ne zbog etnickog porekla nego zato sto je umisljeni zatucani dunster Link to comment
napadaj Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 Bolje Novax nego fore ovih 1 Link to comment
Lancia Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 13 minutes ago, BWA said: Pa nije ružno kad i jesu Jovo, Savo, Vlado... Leio je isto OK. 1 Link to comment
levi Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 http://maliigraci.rs/novak-djokovic-i-deda-vlado-djokovic/ - Želim da posvetim ovu titulu mom đedu Vladu, koji mi je uvek bio izvor pozitivne energije. On je moj heroj i idol. Od malih nogu me je učio da se nikada ne predajem. Trofej u Majamiju je za tebe moj voljeni Vlado - poručio je Novak posle osvajanja turnira na Floridi. Link to comment
BWA Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 8 minutes ago, Ros said: nema vlado kod bosanaca, ni vlada da, imena se zavrsavaju na -o, ali nacin na koji se izgovara je vrlo podrugljiv. zato sam i napisao jooooovo Kako misliš nema Vlado? Moj punac je Vlado. I izgovara se baš kao Vlaaaado. Link to comment
morgana Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 (edited) 16 minutes ago, Hermetico said: Znam da je i u Boki Save npr. Ne znam za Vladimira, @morgana ? Vlado. Save kao bokeljsko musko ime ne znam, prije bi bilo zensko i to prije svega kao nadimak, Save, Drage, Blage, Ane, Kate. Slicno je i u Dubrovniku. To sve uglavnom u generaciji moje babe. mame su vec Mire, Ljilje, Dragane, jugoslovenska imena. Znam i Vladimire u Boki, tradicionalna imena ostaju ali se inoviraju u okviru trendova, kao i svuda. Imena su bas stvar mode, narocito doduse zenska. Tamare, Sanje i Natase su izumrle, cini mi se. Savo i Vaso su opstali. edit, sad vidim da ti dekliniras, cekaj da docitam. sava-savu; vlada-vladu, ako je o tome rijec Edited February 17, 2022 by morgana 1 Link to comment
Ros Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 2 minutes ago, BWA said: Kako misliš nema Vlado? Moj punac je Vlado. I izgovara se baš kao Vlaaaado. moji bosanci su mahom iz srednje bosne i semberije. sad sam se setio jednog. jeste vlado. ali samo on. ni vladimir, ni vladislav, ni vladan Link to comment
BWA Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 4 minutes ago, morgana said: Vlado. Save kao bokeljsko musko ime ne znam, prije bi bilo zensko i to prije svega kao nadimak, Save, Drage, Blage, Ane, Kate. Slicno je i u Dubrovniku. edit, sad vidim da ti dekliniras, cekaj da docitam. sava-savu; vlada-vladu, ako je o tome rijec Tako se mijenja u cijeloj CG, u BIH u romanijskoj regiji, gornjem Podrinju istočnoj Hercegovini. Za Srbiju znam da je tako u Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši. Mislim i u Uzicu i Čačku. Za Bajinu Baštu nisam siguran. 2 Link to comment
morgana Posted February 17, 2022 Share Posted February 17, 2022 (edited) a u dobrom dijelu hrvatske bi bilo 'vlade, vladi' za ime vlado. mozda ste i pisali, kasno sam se ukljucila. Edited February 17, 2022 by morgana 1 Link to comment
Recommended Posts