Indy Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Moze da se kritikuje Duchamp, ali ne i Picasso? Ja to tako razumem. Link to comment
Turnbull Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 nista. imamo svasta danas. neki osporavaju disana i uopste van-stafelajno slikarstvo (umetnost) a neki osporavaju i pikasa pa slikaju po realistickim principima odgovarajuci na 'izazov i zov mimezisa'. svakom svoje.I to ne znači da je bilo koja od strana sačinjena od sve samih prevaranata koji misle samo na svoje guzice, itd. Odnosno, jasno je da mogu postojati good faith disagreements oko toga šta umetnost jeste i treba da bude. Ali Kaubojev nastup od početka nije nimalo in good faith - on svoje protivnike ne optužuje da nisu u pravu, nego da su lažovi, prevaranti, opsenari, itd. Link to comment
Turnbull Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Moze da se kritikuje Duchamp, ali ne i Picasso? Ja to tako razumem.Pa da, na to se svodi. A ipak priviruješ iz rudnika, a? :) Link to comment
Indy Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Moram malo, u sport se jos manje razumem. Ovde mozda nesto i naucim. Link to comment
Turnbull Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 A i ovde manje banuju :) Link to comment
vlajčak Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 taj lik je ozbiljan krimos koji je posredovao u gavricevom iznajmljivanju salona colak darku asaninu.nije gavric izdao legat colakovic asaninu, nego je to trkulja uradio.gavric tada vec nije bio zaposlenik msu. Link to comment
L.H.O.O.Q. Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 nije gavric izdao legat colakovic asaninu, nego je to trkulja uradio.gavric tada vec nije bio zaposlenik msu.sorry. ne znam tacno kako se to hronoloski odvijalo. znam samo da se ovaj lik i u to mesao. Link to comment
L.H.O.O.Q. Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 (edited) Pa ok, on je osnovao, ali sada je to državna kulturna institucija i treba da je vode a) ljudi iz kulture (umetnosti) b) ljudi sa fakultetom, i to odgovarajućim kojih u ovoj zemlji ima dovoljno,Što se tiče ovog gospodina za kog se veli da je krimos - ako su oni u vladi toliki imbecili da dovedu krimosa na čelo MSU i tako sebi daju efektan autogol, ja im ne mogu pomoći. Uzgred da li znaš nekog krimosa koji je završio istoriju umetnosti, ili likovnu akademiju (osim pokojnog Tapija :) ). Pitanje fakulteta je bitno, barem za sada, jer onemogućava takve barabe da dolaze na čelo institucija. Kada stasaju generacije školovane na raznim Megatrendima, to će već biti druga priča.....kusovac.edip: tapi je autodidakt. Edited November 13, 2012 by Bender Link to comment
Caligula Posted November 13, 2012 Author Share Posted November 13, 2012 (edited) Prvo si spočitao Kimu što se usudio da se ne složi s Pikasom,Syme, znam da ste ortaci ali ajde procitaj sta je napisao i na koji nacin. Nije napisao "ne slazem se", bilo je tipa "naravno da je pogresio".Moze da se kritikuje Duchamp, ali ne i Picasso? Gde se to zabranjivalo? Edited November 13, 2012 by CowBoy Link to comment
Indy Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Pise Syme (ako ne laze) Prvo si spočitao Kimu što se usudio da se ne složi s Pikasom Link to comment
Caligula Posted November 13, 2012 Author Share Posted November 13, 2012 (edited) Laze Syme.Evo kako je bilo, ja pricao sa Symetom, slozio se delimicno sa njim ali ostavio i rezervu: Picasso’s only comment on hearing that Duchamp had died was:“He was wrong.”na sta se ukljucuje Kim:i naravno zapravo nije bio u pravu. na sta ja benigno i u shali zakljucujemEvo Kim tvrdi da je pametniji i kvalifikovaniji od Pikasoa da proceni sta je ok a sta ne... i gde ja zabranjujem bilo kome da bude pametniji i kvalifikovaniji od Pikasoa? Naprotiv, uvazavam Kimovo pravo da gresi/bude u pravu.btw. izvinjavam se Kimu jer je u banovini, necu vise da polemisem o ovome dok se ne vrati. Edited November 13, 2012 by CowBoy Link to comment
Аврам Гојић Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 i naravno posle svakog tvog "saljenja" usledi par strana mucne rasprave, da bi se na kraju ispostavilo da si nesto napisao eto tako, vedrog duha, ne bas ozbiljnopa jebote Link to comment
L.H.O.O.Q. Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 i naravno zapravo nije bio u pravu. odnosno disan je samo dovrsio proces na kojem je sam pikaso profitirao. od salona odbijenih do pisoara i pikasa ide jasan sled.pri tome par komentara:disanova pozicija nije da je sve sto umetnik kaze da je umetnost umetnost niti je njegova pozicija zapravo nihilisticna. njegova pozicija je zapravo sledeca: sve je nista ali iz tog nista moze, jednim aleatornim aktom, nastati umetnost. tradicije nema. nema tajnog znanja. nema izvesnosti predaje koja bi garantovala neki uredjeni kosmos (to je pozicija zapravo dadaista i nadrealista) ali zapravo to je sansa da se umetnost pojavi.kao sto malarme kaze: svaka misao je bacanje kockica. i bas iz tog rizika bacanja kockice moze se pojaviti jasan umetnicki cin dok iz 'slobodnog stiha' kao stila pikasa i kompanije mogu nastati samo istorijski artefakti koji jednom kada prodje njihovo samo svedoce o stilu epohe. i ne bi trebalo. kim me je zamolio da ovo postujem a ja sam to odobrila. ja inace ni u stvarnom zivotu ne diskutujem s kaubojima niti imam nameru to da cinim za kompom. Link to comment
Caligula Posted November 13, 2012 Author Share Posted November 13, 2012 (edited) I ja Bendere obilazim u sirokom luku. Julijana ima kapacitet. Znam ljude kojima bi iz ruke ispala casa limunane kada bi zabezeknuti culi : “He was wrong.” Usne bi im bile neme i drhtave.Sama cinjenica da se upustila u raspravu znaci da je spremna na samopreispitivanje -_- Edited November 13, 2012 by CowBoy Link to comment
kobni zelaya Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 kusovac.edip: tapi je autodidakt.A šta je sa Kusovcem, sorry nisam u toku što se njega tiče?Usput, sorry što sam te oslovljavao u muškom rodu, sad tek vidim iz odgovora Kauboju da si žensko. :)Sad sam video ovaj članak na devedeset dvojci.Predstavnici Ministarstva su rekli i da zbog nedostatka sredstava nije moguće potpuno rekonstruisati Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti (MSU) u Beogradu. Za revitalizovanje zgrada pomenuta dva muzeja planirano je da se u naredne tri godine potroši 1,9 milijardi dinara, odnosno milijardu i dvesta miliona za Narodni muzej i sedamsto miliona dinara za MSU.Jel' to znači - i još najmanje tri godine bez muzeja?sedamsto miliona dinara = 7 miliona evra. Pa toliko koštaju dva, tri fudbalera Zvezde. Nek' se teraju svi u kurac, ne treba ni da ih popravljaju, nek ih sruše, pa nek se zna da smo zemlja bez muzeja. Link to comment
Recommended Posts