Jump to content
IGNORED

TV Una


msv

Recommended Posts

(N1) Dodik u „okršaju“ s novinarom N1: Severina od mene nikada ne bi dobila ugovor

Quote

Na pitanje da prokomentariše kampanju tabloida da se pevačici Severini Vučković zabrani ulazak u Srbiju nakon što je izjavila da je odbila angažman na televiziji "Una" jer je njen suvlasnik srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine koji negira zločin u Srebrenici, Milorad Dodik kaže da nije istina da ima bilo šta sa tom televizijom. /.../

„Niti je moja televizija niti je povezana sa mojom porodicom, to što je neko spekulisao i pravi taj slučaj, to je neka druga priča. Da sam ja vlasnik te televizije, Severina nikada ne bi dobila ugovor, jer ja smatram da njeno vređanje našeg patrijarha ne doliči tome da bilo koji Srbin ima bilo šta s njom“, rekao je Dodik.

 

  • Haha 1
Link to comment

samo nek nastavi medjed da gazi na ovoj prici i taman ne mora da otvara office u Zagrebu i Sarajevu...

Ionako od zajednickog projekta Zvalje i Dodika realno leba nema

Link to comment
  • 2 weeks later...
Quote

BANJALUKA – Uspostavljanje buduće regionalne televizije „Una“, koja je spektakularno najavljena na ovogodišnjem Weekend Media festivalu u Rovinju, je u toku. Za te potrebe već su registrovana dva preduzeća u Banjaluci iz čijih je osnivačkih akata vidljivo da porodica Dodik ipak ima veze s tim budućim medijem, iako je Milorad Dodik kategorično tvrdio suprotno.

U službenoj evidenciji Registra poslovnih subjekata Okružnog privrednog suda Banjaluka vidljivo je da su u posljednja tri mjeseca osnovane dvije firme za proizvodnju televizijskog i filmskog programa.

Prvo je u julu osnovana firma „Una World Network“, a kao osnivači upisani su „Infinity Media“ Banjaluka sa udjelom od 20 odsto i „Foundcenter Investment GmbH“ Berlin koji u „Uni“ ima udio od 80 odsto. Pretežna djelatnost za koju su registrovani je „proizvodnja filmova, video filmova i televizijskog programa“.

Zastupnik „Une“ je Dejan Jocić koji je predsjednik Upravnog odbora.

Da je Jocić idejni začetnik tog projekta, a da je pokretač „Foundcenter Investment GmbH“ saopšteno je i zvanično početkom septembra kada se u medijima pojavila informacija da će na „Uni“ svoj show imati pjevačica Severina, ali tada se sakrilo da je suvlasnik i banjalučka kompanija „Infinity media“.

„Infinity media“ je kćerka firma grupacije „Infinity International Group“ u čijem je sastavu i javnosti po tenderima poznati „Prointer ITSS“, a koja se veže za porodicu srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Dodik je ranije potvrdio da je njegov sin Igor povezan sa „Prointerom“.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je 2019. godine Dodik u Narodnoj skupštini.

U međuvremenu je od tada do sada osnovana „Infinity“ grupacija za koju se kao zvaničan vlasnik vodi Đorđe Đurić, a čiji je direktor Bojan Vujić koji je ranije rukovodio „Prointerom“. U toj grupaciji za sada je više od 14 firmi.

 

infinity-sema-1024x242.png

 

Još jedna firma osnovana je 24. septembra ove godine pod imenom „Time for Una“, čiji je osnivač „Una World“, a direktor je Dario Trokić. Djelatnost je „emitovanje televizijskog programa“.

Obje nove firme, „Una World“ i „Time for Una“ osnovane su na istoj adresi i sa istim brojem telefona, a čijom smo provjerom utvrdili da je ustvari broj registrovan na „Vizija Računovodstvo“.

Nakon što je Severina odbila angažman na „TV Una“ istakavši da to radi jer se ispostavilo da je riječ o partnerstvu s porodicom Dodik, Milorad Dodik je rekao da to nije tačno i da nema nikakve veze sa tom televizijom.

„Una“ bi trebala, prema zvaničnoj najavi, da bude novi multimedijski servis u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, a iako je rečeno da ove jeseni započinje emitovanje televizijskog programa i produkciju digitalnog sadržaja za više od 10 miliona gledalaca i korisnika digitalnih usluga, emitovanje još nije počelo.

Počelo snimanje rijalitija „Selo“

Vodeći saradnik i partner u razradi koncepta „Une“ je Miloš Ratković, jedan od najuspješnijih TV producenata u Sloveniji i Hrvatskoj i vlasnik produkcijske kuće Videostroj.

Kako je CAPITAL-u potvrđeno već je krenulo snimanje rijaliti emisije „Selo“.

Krajem septembra na Weekend Media Festivala u Rovinju najavljen je dolazak „Une“.

„Mnogo osmijeha, nezaboravnog provoda i pouzdanih informacija iz prve ruke očekuje vas na medijskoj platformi UNA, u okviru koje će vam društvo praviti legendarni Haris Džinović, kao i jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Andrija Kuzmanović, čiji će zabavni programi postati neizostavni dio vaše svakodnevice. U timu UNE gledaćete i sjajnu Ivanu Paradžiković, eksperta za istraživačko novinarstvo, zajedno sa kolegom iz redakcije informativnog programa, Josipom Šarićem. Popularni voditelj Frano Ridjan, atraktivna Maja Bajamić, simpatični glumac Stefan Bundalo, kao i šarmantna novinarka i voditeljka Dejana Rosuljaš takođe će biti deo UNINE postave. Pored navedenih, ekipi će se pridružiti još mnoga velika imena iz čitavog regiona, koja će ovu multimedijalnu platformu lansirati u sam vrh medijskog neba“, poručeno je iz Rovinja.

Najavljeno je i da će direktor informativnog programa biti Zoran Kusovac, direktor produkcije Krešo Marić, direktor prodaje Marko Šobot, a direktor komunikacija i marketinga Aleksandar Radoš.

 

una-tv-1.jpg

https://www.capital.ba/dokaz-o-vezi-dodikove-porodice-sa-televizija-una/

Link to comment
14 hours ago, DrIlic said:

Jel se zna kad krecu? uporno najavljuju "krajem ove godine", a evo ga skoro pa kraj godine.

a jbg nisu rekli na koji kalendar racunaju

ali da vredi cekati Dodikovu TV na teritoriji Federacije i Hrvatske vredi ... kakvo ce to epsko samoubistvo biti :jerry:

  • +1 1
Link to comment
On 19.10.2021. at 19:42, fusion_ said:

Da vidimo šta će sad Kusovac da kaže na tviteru posle tvrdnji da Dodik dinastija nema veze sa ovim.

ja ne znam da je on ikad krio da je dodik jr ostao vlasnik 20% one tv koju su kupili od njega u bosni.

Link to comment
ja ne znam da je on ikad krio da je dodik jr ostao vlasnik 20% one tv koju su kupili od njega u bosni.
Nikad niko nije ni spominjao procente, on je tvrdio da TV UNA nema veze sa porodicom Dodik.
Pa posle kad su sevnuli skrinšotovi[emoji769], onda je brisao tvitove.
Nije mu prvi put, ima tako običaj da se zaleti...... Shiit has hit the fan

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...