Jump to content
IGNORED

ima, al za manje para: recesivni topik!

gospa buba

Recommended Posts

Posted

Heinz je i u Veru spušten na normalu, ali veliko pakovanje.

Posted
Bravo za istraživački duh.
pa kad ima search [emoji38]ol:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

• 2 months later...
Posted

Pošto sam banovan na određenim temama, ako neko može da prenese Šulcu da tuširanje hladnom vodom ne donosi nikakvu uštedu.

Elem, kako se već više meseci unazad čeličim hladnim tuširanjem, poslednja 2 meseca uopšte ne uključujem bojler i

nema bitnih promena u potrošnji.

Posted
5 hours ago, El Guapo said:

2 meseca uopšte ne uključujem bojler i nema bitnih promena u potrošnji.

Moj ortak kaže da je skinuo jedno 1000 dinara sa računa kad je uveo tuširanje hladnom vodom, nisam probao al možda nije loša ideja, ne zbog soma dinđi nego što bog te pita šta će biti zimus pa da se psiho fizički pripremim.

• Haha 1
Posted
1 hour ago, igoraki said:

Moj ortak kaže da je skinuo jedno 1000 dinara sa računa kad je uveo tuširanje hladnom vodom, nisam probao al možda nije loša ideja, ne zbog soma dinđi nego što bog te pita šta će biti zimus pa da se psiho fizički pripremim.

A kako utice ves masina u nocnoj tarifi, secam se da je keva tako stedela, a cujem da komsije jos uvek tako stede, je l ima to nekog efekta.

Ja sam blaženo neuk što se tiče struje, prestao sam da brinem od kako sam zamenio sve sijalice sa onim zamenskim pa onda i sa led a nisam ni dinar video razlike na računima, sve drugo mi je too much.

Posted
Just now, Vapad said:

A kako utice ves masina u nocnoj tarifi, secam se da je keva tako stedela, a cujem da komsije jos uvek tako stede, je l ima to nekog efekta.

Bilo je skoro u vestima da je sad kazna mislim 5 soma ako masina u stanu bruji posle 22h a komsa prijavi :D 

• +1 1
Posted

Ja sam blaženo neuk što se tiče struje, prestao sam da brinem od kako sam zamenio sve sijalice sa onim zamenskim pa onda i sa led a nisam ni dinar video razlike na računima, sve drugo mi je too much.
efekat je nikakav. kad su me jednom uterali u plavu zonu (prostim preseljenjen u objekat vece kvadrature, pri chemu isti ljudi isti uredjaji, ali hajde da ne ceplidlachimo), izashla nisam vishe nikad. jedno vreme sam se akala, dnevna potroshnja, nocna potroshnja, nikakav rezultat, samo da ujutro zaboravim da okachim shta je mashina oprala preko noci dry.png

razmera jeftine i skupe je uvek ista, pa ti radi shta hocesh. rachunala, crtala grafike, goblene vezla, nema veze.

jedino shto je bilo efikasno jesu led sijalice, pao je rachun za oko 500-600 dinara, ali tek treceg meseca od zamene, toliko je trebalo edebeu da providi dogadjaj.

od pochetka godine pojava mashine za sudove se uopshte ne registruje na rachunima. josh uvek blink.png

• Haha 1
Posted

Kod mene se osetno smanjio račun odkad mi se pokvario stari zamrzivač koji se nije ni gasio nikako, pa smo kupili novi koji izgleda puno manje troši.

Mašine mi imaju odloženi start te obavezno rade noću.

Starost ima neke prednosti, loša bešika tera čoveka da ustaje noću pa onda i bojler može da radi na jeftinu :dry:

Posted
55 minutes ago, Vapad said:

Na potrošnju nikako, ali na račun utiče u odnosu 4:1. Ja mašinu uključujem u rano jutarnjim satima oko 6AM, ne bih rekao da je nešto bučna, više se čuje kad neko povuče vodu pa bruje sve cevi po vertikali.

• +1 1
Posted

Ako imaš jeftinu tarifu preko noći, onda svakako placas na kraju manje. Mi smo se grejali na peć na struju i uvek je punili preko noći. Kada bismo dodavali preko dana tokom nekih zimoca, osetno je uticalo na račun na kraju, jer bi i potrošnja u crvenoj zoni skočila pa otiska i preko neke granice od koje placas još više po kW/h. I punili smo uvek bojler i prali mašinu preko noći, što reče neko, manje se čula nego kada komšija pusti vodu. (Nismo puštali svake noći, ja ni sad sa dvoje dece nemam potrebu da pustam svakog dana. Sudomasinu pak da)

Posted

Peć na struju svakako samo noću inače se ne isplati uopšte.

• 2 weeks later...
Posted

Opet je Pčelica u Maxiju, ima stvari da se probere

Posted
Opet je Pčelica u Maxiju, ima stvari da se probere
neki nemamo maksija :cry:

btw, nestanak maksija je razreshen. lik koji je nekako doshao u posed lokacije, zeleo je da po svaku cenu otvori kladioncu (metodom otvorio sam fast fud pored fast fuda [emoji38]ol: ) i kladionichari, koji su mu se chvrsto obecali - odustali, kad je maksi vec izashao (pri chemu je maksi nudio ozbiljne novce da ne ide, ali to ne nikako). eno prefarbavaju u ideju :isuse: