Svemir Zeka Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Ne bih ni ja primetila zdenku da nije foruma, pošto od sireva konzumiram sir koji mi brat donosi, naručeni ručno rađeni dekazeinizirani Pont-l'Eveque iz istoimenog sela, pa samo to ručkam. 2 1
Svemir Zeka Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 3 minutes ago, Filozof manijak said: ovde sve gurmani prefinjenog nepca Da li znaš da na jeziku postoje kvržice za pojedinačni oset za svaku vrstu plemenitih plesni
Jeremija Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 21 minutes ago, Svemir Zeka said: Ne bih ni ja primetila zdenku da nije foruma, pošto od sireva konzumiram sir koji mi brat donosi, naručeni ručno rađeni dekazeinizirani Pont-l'Eveque iz istoimenog sela, pa samo to ručkam. Ako! 1 2
Ras Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 2 hours ago, Sandradjer said: Treba se vratiti samo na najosnovnije zivotne namirnice i slatko ziveti! +1 37 minutes ago, Svemir Zeka said: Ne bih ni ja primetila zdenku da nije foruma, pošto od sireva konzumiram sir koji mi brat donosi, naručeni ručno rađeni dekazeinizirani Pont-l'Eveque iz istoimenog sela, pa samo to ručkam. A mrkva iz Provanse? 1 1
mraki Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 (edited) 2 hours ago, Sandradjer said: Treba se vratiti samo na najosnovnije zivotne namirnice i spremati hranu (slano i slatko) i tako ziveti Bojim se da je i ovo problem za većinu stanovništva. Cene osnovnih namirnica su procentualno najviše i porasle u prethodnih godinu-dve. Edited August 9, 2023 by mraki 2
Svemir Zeka Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 6 minutes ago, Ras said: +1 A mrkva iz Provanse? Iz Provanse samo posebnu sortu lavande od koje izvlačim prirodni ekstrakt ljubičaste koju mešam s uljem iz jednog sela na Siciliji, i time slikam. 1 1
Shan Jan Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 1 hour ago, Filozof manijak said: imamo evropske cene a plaće afričke Ne bih se slozio. Imamo cene jace od evropskih a moja africka plata je bila sasvim dobra Cene su totalno random. Idea vec nekoliko meseci cepa cenu za Dove sapun od skoro 200 kinti, dm pored njega sve vreme ima za 120. Zasto? Mozenamse. Puno je takvih prica. Nije bilo tako pre korone i ove inflacije. Cene su bile prakticno iste svuda godinama. Sad mora da se otvori cetvoro oci. 1
Ludi Žika Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 (edited) 2 hours ago, djeneralche said: Pocetkom godine uvedene su neka takse na uvozne sireve, moguce da to utice na cene sireva. Zasto domaci sirevi kostaju slicno kao i uvozni to je vec pitanje. 30 динара по kg је такса на качкаваљ, не прави то оволику разлику у ценама Edited August 9, 2023 by Ludi Žika
Popular Post Ras Posted August 9, 2023 Popular Post Posted August 9, 2023 19 minutes ago, Ludi Žika said: 30 динара по kg је такса на качкаваљ, не прави то оволику разлику у ценама Za topljeni sir 30 din po trougliću. 1 9
morgana Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 (edited) 3 hours ago, djeneralche said: Pocetkom godine uvedene su neka takse na uvozne sireve, moguce da to utice na cene sireva. Zasto domaci sirevi kostaju slicno kao i uvozni to je vec pitanje. zato sto zastita domace proizvodnje kroz opterecivanje uvozne i nacelno vodi ka poskupljenju domacih proizvoda jer su domace kompanije tako u mogucnosti. kupujmo domace je glupost, kupujmo sta nam se svidja za pare koje imamo, u bilo kakvoj preferiranoj kombinaciji ta dva parametra. najjace da se imleci i prezidenti nece ukopiti u nove cjenovne okvire dizanjem cijena jer su eto fini ljudi, domacini. Edited August 9, 2023 by morgana 2
Shan Jan Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Ma nema nikakve logike da je nekom random malom domacinu jeftinije da proizvede i doveze sir kilo po kilo do kupaca nego supermarketu i velikoj mlekari da proizvedu svoju usranu verziju sira na veliko i prodaju je. Malo su precerali sa Mozenamse™ fazonom. 5
Sandradjer Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 10 minutes ago, Shan Jan said: Ma nema nikakve logike da je nekom random malom domacinu jeftinije da proizvede i doveze sir kilo po kilo do kupaca nego supermarketu i velikoj mlekari da proizvedu svoju usranu verziju sira na veliko i prodaju je. Malo su precerali sa Mozenamse™ fazonom. Mafija prava 1
ivy Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 ja sam donela 3kg sira iz mjesine iz Trebinja po ceni od 10e/kg i ne kupujem nista dok to ne potrosim inace Bayerland Edamer/Gauda i sl u Voliju u Cg je 6,5e/kg kad nisam pala u nesvest
Recommended Posts