Valk Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 To je svakako sranje neviđeno, a i pravi sir je postao prilično pricey. Jbt, gibanica od sirotiljske hrane postala luksuz maltene. 4
Sandradjer Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 55 minutes ago, Valkyrie said: Ovaj sa cenoteke je family pack, koliko vidim, 280gr. Ovaj iz Bjeljine je duplo manji, 140gr. Zapravo sad vidim da je kutija na slici od 280 gr a da piše da je od 140. Negde je zajeb. @Sandradjer preračunaj, sreće ti Pa ako je duplo veci i dalje mu je cena 1600 po kg u maksiju
mraki Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Da se lako proveriti na sajtu maksija. Naravno, zajeb je u slici, cena je prava. 4 1
Sandradjer Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Lepo, vise se ne moze u supermarket po 4-5 artikala da udjes i ne razmisljas. Mislim na osnovno jogurt, mleko, neki namaz itd. Pakao od zivota, cene su totalno proizvoljne, uzaludno trosenje energije, to nije zivot. Mozes ako ne vodis racuna da stavis u korpu ovu zdenku (koja je doduse uvek bila skuplja od te vrste namaza). Dodje mi da je kupim, besni se vratim i zafrljacim preko cele radnje za te pare 4
Svemir Zeka Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 3200 kilo zdenke Kakav bulšit. Ako ništa, redukovala sam se na osnovnije namirnice. Pa jbt 5 kila maslina i neki domaći sir i pola kile pršute za kilo fakin zdenke 1 1
duda Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 ta ista zdenka je u konzumu u hrvatskoj 1,5 e, a konzum je valjda ista kuća kao idea dakle, nas zbilja smatraju ovcama 2
djeneralche Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Pocetkom godine uvedene su neka takse na uvozne sireve, moguce da to utice na cene sireva. Zasto domaci sirevi kostaju slicno kao i uvozni to je vec pitanje. 1
maheem Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 Kilo Zdenke skoro ko kila prsuta. Mažite puter za manje pare. Prsut poskupio, cca 1000din po kili. Bar mi se tako čini, ja kupujum Panto Market njeguški, a on je uvek na nekom ko fol snizenju u Merkatoru. Ajvar Bakina tajna je skoro 1000dinara, Lidlov za 400 i kusur kinti je sasvim solidan, ostaje aftertejst pecenih paprika, sto se ceni. Slovacki kulen je poskupeo, cca 1000 dinara po kili. Al svejedno jeftiniji je od industrijskog shita. 1
Sandradjer Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 1 hour ago, Svemir Zeka said: 3200 kilo zdenke Kakav bulšit. Ako ništa, redukovala sam se na osnovnije namirnice. Pa jbt 5 kila maslina i neki domaći sir i pola kile pršute za kilo fakin zdenke Treba se vratiti samo na najosnovnije zivotne namirnice i spremati hranu (slano i slatko) i tako ziveti 2
gospa buba Posted August 9, 2023 Author Posted August 9, 2023 21 minutes ago, dùda said: ta ista zdenka je u konzumu u hrvatskoj 1,5 e, a konzum je valjda ista kuća kao idea dakle, nas zbilja smatraju ovcama jeste ista kuca i smatraju nas 1
Jeremija Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 (edited) Ovih meseci sam uglavnom jeo Roquefort, Blue Castello i Brie, tako da bih lagao kada bih rekao da sam primetio ovaj problem. EDIT: Ali, ako baš moram da pogadjam, pretpostavljam da su trgovci primetili da se mnogo putuje po raznim Grčkama, Hrvatskama, Turskama, Španijama... pa misle, ima narod, da im i mi još malo uzmemo... Edited August 9, 2023 by Jeremija
Sandradjer Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 24 minutes ago, Jeremija said: Ovih meseci sam uglavnom jeo Roquefort, Blue Castello i Brie, tako da bih lagao kada bih rekao da sam primetio ovaj problem. EDIT: Ali, ako baš moram da pogadjam, pretpostavljam da su trgovci primetili da se mnogo putuje po raznim Grčkama, Hrvatskama, Turskama, Španijama... pa misle, ima narod, da im i mi još malo uzmemo... Meni jeftiniji zivot u Spaniji, min duplo. A kvalitetnije i skuplje namirnice su jeftinije i tri puta. Vino 1,25evra na akciji. 1 evro zdenka namaz 125gr Pakovanje od 11 malih cebata 1 evro. Da me nabrajam sad, i o izboru da ne pricam 3 1
Jeremija Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 8 minutes ago, Filozof manijak said: imamo evropske cene a plaće afričke Bolje zvuči "pod-saharske"...
Recommended Posts