Jump to content
IGNORED

ima, al za manje para: recesivni topik!

gospa buba

Recommended Posts

Posted

Cini mi se da sam video na efektiva fejsbuku da im je Henkel nakon zalbio javio da he promenjena receptura ... 

• +1 2
Posted
16 minutes ago, Lezilebovich said:

Cini mi se da sam video na efektiva fejsbuku da im je Henkel nakon zalbio javio da he promenjena receptura ... 

Promenjena na ovu novu smrdljivu ili vracena na staru normalnu?

• Haha 1
Posted

meni je taj sapun čist horor a uopšte nisam gadljiva osoba :cry:

poslednjih par godina primećujem da ga mnogo poznanika koristi i voli. Vreme je da se selim iz zemlje :cry:

• +1 1
  • Haha 2
Posted

Ima bre po Beogradu, ja vid'o, odlicnih grckih sapuna na bazi ilikakoseveckaze maslinovog ulja i to pripitomljenih kozmeticki sto se mirisa tice u odnosu na njihove starinske, tradicionalne, i to odlicnih...

Ima ih cak i na pijacama, ali tamo opreznije...

Posted
10 minutes ago, Sandradjer said:

Promenjena na ovu novu smrdljivu ili vracena na staru normalnu?

Na smrdljivu ... tj oni je sigurno ne zovu smrdljivom, nego nije vise onaj staaaaari decji sapun

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

drzava bez tradicije je probusen balon.

1 henkel da menja nesto na cemu je drzava odrasla... samo da ih vidim da u engleskoj rade tako nesto sa proizvodom iz sredine 20 veka.

• +1 2
Posted
7 hours ago, foto said:

drzava bez tradicije je probusen balon.

1 henkel da menja nesto na cemu je drzava odrasla... samo da ih vidim da u engleskoj rade tako nesto sa proizvodom iz sredine 20 veka.

ukinuli su i azulyn pastu za zube pre par godina :(

Posted
20 hours ago, namenski said:

Ima bre po Beogradu, ja vid'o, odlicnih grckih sapuna na bazi ilikakoseveckaze maslinovog ulja i to pripitomljenih kozmeticki sto se mirisa tice u odnosu na njihove starinske, tradicionalne, i to odlicnih...

Ima ih cak i na pijacama, ali tamo opreznije...

To se donosi i donose mi iz Grčke obavezno. Imam baš osetljivu kožu sklonu sušenju, ovi grčki maslinasti sapuni su mi perfekcija.

Od komercijalnih su mi dobri i Dove cream bars i Tesori Oriente (za povremeno korišćenje). 

Pričam o pranju tela, za ruke koristimo tečne jer deca. 

Posted (edited)
9 hours ago, foto said:

1 henkel da menja nesto na cemu je drzava odrasla...

Da, zbog tamo nekih bezveznih propisa kojima je verovatno ustanovljeno da je taj sastojak opasan pa je zabranjen, kao i u slučaju "Originalne Pavlovićeve masti", koja je pravljena po originalnom receptu sa kako sada znamo kancerogenom bornom kiselinom dok se nije digla dževa u Hrvatskoj zbog koje je ona povučena s tamošnjeg tržišta jer je trend bio da se borna kiselina izbacuje iz svih proizvoda, naročito onih za decu, da bi Pavlovićev sin, koji drži taj biznis, nešto kasnije promenio recepturu za sva tržišta stavivši bisabolol umesto borne kiseline.

Ko je taj truli zapad da nama zabranjuje da se tradicionalno trujemo?

Edited by vememah
  • +1 2
Posted
44 minutes ago, Valkyrie said:

To se donosi i donose mi iz Grčke obavezno. Imam baš osetljivu kožu sklonu sušenju, ovi grčki maslinasti sapuni su mi perfekcija.

Od komercijalnih su mi dobri i Dove cream bars i Tesori Oriente (za povremeno korišćenje). 

Pričam o pranju tela, za ruke koristimo tečne jer deca. 

iju, peres telo sapunom, no no!!!

telo se mora prati samo specijalnom penom umerenog pH na bazi hidratantnih sastojaka koji ne isusuju kozu i ne sme sadrzati parfeme niti hemikalije koje razaraju DNK, pored toga telo se pere samo subotom jer precesto pranje ostecuje epitel.

• +1 1
  • Wub 1
  • Haha 1
  • 4 weeks later...
Posted

Tako fashion u NBG Extra centru u O.Brigada, se seli.
Neki brutalni popusti.
Moja žena “na aparatima” jer ne može da stigne u omiljenu joj radnju….

....shiit has hit the fan.

• +1 2
Posted
On 4. 6. 2023. at 13:20, vememah said:

Da, zbog tamo nekih bezveznih propisa kojima je verovatno ustanovljeno da je taj sastojak opasan pa je zabranjen, kao i u slučaju "Originalne Pavlovićeve masti", koja je pravljena po originalnom receptu sa kako sada znamo kancerogenom bornom kiselinom dok se nije digla dževa u Hrvatskoj zbog koje je ona povučena s tamošnjeg tržišta jer je trend bio da se borna kiselina izbacuje iz svih proizvoda, naročito onih za decu, da bi Pavlovićev sin, koji drži taj biznis, nešto kasnije promenio recepturu za sva tržišta stavivši bisabolol umesto borne kiseline.

Ko je taj truli zapad da nama zabranjuje da se tradicionalno trujemo?

Ja sam na faksu nesto zapamtila da borna kiselina ima bas neku nisku toksichnost, kakav sad kancer.

Posted (edited)

Borna kiselina je poput pravde, spora ali...

Spoiler

ne znam kakva je zaista

Edited by Ras
  • Haha 1