Jump to content
IGNORED

ima, al za manje para: recesivni topik!

gospa buba

Recommended Posts

Posted
On 1.6.2023. at 8:59, Shan Jan said:

Merima iz mog rodnog kraja :)Ti njihovi sapuni su mi se ogadili jos kad sam mali bio.

Samo dove za osetljive rucice. Zato za kosu uredno koristim sampon od koprive.

Kakvog su ukusa?

Posted
16 hours ago, ivy said:

postoje biljke koje sadrze saponine ...znam za divlji kesten i da plodovi mogu da se koriste za pranje vesa ako se npr ubace u neku mrazicu pa ubace u bubanj ves masine ali ne znam efekat..i jedna istoricarka je u nekoj emisiji prala kosu u vodi u koju je potpoila neku travu...tako da je moguce :D 

Ja sam probala te ljuske od nekog drveta koje sadrže saponin, dobro peru šareno, ali su smrt za bele stvari jer ih posive. To je izgleda problem sa svim tim plodovima, koliko sam našla.

Dodatno je i to što nisu baš ni toliko jeftini, osim ako te od kestena ne praviš sam.

Posted

pa kesten raste svuda,ideja je - besplatno

Posted
Postoji i Dove tecni, ja kupujem onaj u kesama (na akciji) pa punim.
A od cvrstih koristila sam onaj za bebe merima ali su ga pokvarili (bukvalno smrdi)
Ovaj? Najbolji sapun ikada, ne smrdi uopšte a i najbolje apsorbuje vodu, ne pretvori u kecu kao svi ostali, bukvalno do kraja možeš da ga koristiš i što je najvažnije ne isušuje kožu.2284a49ee64fd88c855334c04d42d032.jpg
  • +1 3
  • Hvala 1
Posted (edited)

Sve se slazem, zato ga i kupujem (ne raspada se i ne isusuje kozu).

Kupujem onih 6 komada u pakovanju u maksiju  Moracu da proucim u drugim prodavnicama ili na pijaci. Dva puta mi se desilo da kompletno pakovanje smrdi, uopste nije ona prepoznatljiva nota mirisa, nego neki bas smrad, bacila sam ih.

Verovatno ti se nije zapalo takvo pakovanje. Ponjuskaj pre kupovine, nema sanse da ne primetis 

Edited by Sandradjer
  • +1 2
Posted

Ok, neka bude da nema miris kao ranije, ima li neka alternativa sa sličnim svojstvima?

Posted
1 hour ago, Sandradjer said:

Kupujem onih 6 komada u pakovanju u maksiju  Moracu da proucim u drugim prodavnicama ili na pijaci. Dva puta mi se desilo da kompletno pakovanje smrdi, uopste nije ona prepoznatljiva nota mirisa, nego neki bas smrad, bacila sam ih.

Verovatno ti se nije zapalo takvo pakovanje. Ponjuskaj pre kupovine, nema sanse da ne primetis 

Da se ti konkretni nisu možda užegli? Hoće to da se desi

Ja u Srbiji kupim one sapune domaće proizvodnje sa kozjim mlekom kojih ima po drogerijama.

Posted
1 hour ago, booyaka said:

Ok, neka bude da nema miris kao ranije, ima li neka alternativa sa sličnim svojstvima?

Evo isprobala sam neke tri vrste, i jeftine i skuplje, svi se raspadaju a mene to bas nervira. Ako potrefim neki da valja javljam 

• +1 1
Posted

Danas u Maxiju zena pre mene uzela jedno 15 kutija sladoleda na akciji

image.png.0439723095d03202f896c21f20451194.png

Ljudi bas nemaju meru..

• Tužno 1
Posted
Danas u Maxiju zena pre mene uzela jedno 15 kutija sladoleda na akciji

image.png.0439723095d03202f896c21f20451194.png

Ljudi bas nemaju meru..

Jasno ti je da zena ima STR i da ce da preprodaje...

....shiit has hit the fan.
Posted

Ne znam da li ima STR ili 3-4 dece recimo. Kupila je jos svasta nesto (i sto je na akciji i sto nije), ali nijedan drugi proizvod vise od 1 komada.

Posted
3 hours ago, Sandradjer said:

Meni jednom, svih 6 komada smo bacili, ili se užeglo ili nije dobro očišćena mašina pa se pomešali mirisi. U sledećoj kupovini je imao standardan miris dečijeg sapuna

• +1 2
Posted

ja sam mislila da taj sapun godinama mirise lose i odavno ga prezalila. jednom me zapahnuo nekim odvratnim jorgovanom.

bas cu da provjerim kad opet naidjem na njega.

Posted

Nama je pedijatar zabranio taj sapun u roku od odmah cim smo ga spomenuli.